Vsega mi je DOVOLJ
še najbolj sebe.
Čisto vse zapravim. Našparan nimam niti 1€. Tako zapravljam, kot da bo konec sveta!
V ničemer več ne vidim smisla, Vse mi je BREZVEZE.
Premalo (beri NIČ) se družbeno aktiviram.
Prisotna nisem pri nobeni čistilni akciji.
Vključena nisem v nobeno humanitarno društvo.
Ne opravljam nobenega volunterskega dela, za azil tudi nič ne prispevam ..občasno dam, ljudem, ki prosijo, kak evro, dva…včasih 5……to me sedaj, kar strašno muči, da sem lahko tako distancirana od vsesplošne človeške problematike…mirno in vsakodnevno pa polnim svojo rit z raznimi neumnostmi “nujno potrebnimi ” zadevami (parfumi, kozmetika, torbice, pasovi, nakit…itd)…vse bolj sem hladna in otopela….brezglavo trošim in se vsedalje slabše počutim.
Tudi nič se ne gibam in sem zanič voznica. Avto pa imam dober. (kaka ironija!) Tragika.
Ja, kup napak imam, saj se jih zavedam, samo to je premalo…NEKAJ MORAM NAREDIT! Odvisna sem od materialnih stvari. Najbolje znam TROŠIT. Šparat ne znam!!!
Gledam druge…kako so do sebe “škrt” in kako se znajo za druge široko razdajat! Ne vem zakaj jaz nimam tega v sebi….se mi zdi, da me bo kar konec od slabega počutja!
Nič nisem naredila za človeštvo, (nimam časa!), vedno pa imam čas za sebe in za zapravljanje.
To je prava škart roba…. in to me gloda…
Ne vem, kako se naj spremenim?! kako premakinit svojo rit za bolj humane zadeve?!
lp
Vesela bodi.
Končno si ugotovila, da ti praznine ne napolnijo materialne stvari – nasprotno, te praznino
ustvarjajo.
S čim si boš pa napolnila življenje, ti pa žal ne morem svetovati. Večina se zamoti z otroki,
kakšno domačo živaljo, zidanjem hiše, potovanji, kariero, športom, dobrodelnostjo in še čim.
Slabost nekaterih of teh je ta, da imajo rok trajanja – ko je konec, si spet prazen.
Še najbolj trajno se mi zdi izpopolnjevanje samega sebe – ker le samega sebe imaš za vedno.
Vlagaj VASE, ne v cunje – nauči se česa, loti se nečesa, kar te bo izboljšalo. Lahko je
študij, lahko samo joga – lahko se lotiš inštrumenta, tujih jezikov, plesa ob drogu – izbira je
neskončna.
Moja bivša sošolka se je naučila govorice gluhih – kar tako iz dolgčasa – in zdaj sodeluje
in pomaga gluhim, tudi prevaja itd.
Življenje je največji dar. Izkoristi ga.
Zašla si v slepo ulico. To, da si priznaš in vidiš, kaj je narobe v tvojem življenju, je že prvi korak k ozdravitvi. Ko te bo potegnilo v trgovino, raje zavij v knjižnico in si vzami razne knjige na to temo, da se izobraziš, kaj je pravzaprav pravo in zdravo življenje in zakaj si svojo notranjo praznino hraniš z materialnimi zadevami. Vrni se v svoje otroštvo in razmisli, kaj je tisto, kar ti niso dali, pa si kot otrok rabila. Najdi sama sebe, začni se cenit in se zavedaj, da si vredna, ne glede na to, koliko imaš stvari in kaj vse imaš.
V trgovini pa začni kupovat samo stvari, ki jih nujno potrebuješ. Zato se zmeraj ko greš v trgovino, vzameš stvar v roke vprašaj, ali res nujno rabim, ali mi je samo všeč. Če je odgovor drugo, daj stvari takoj nazaj na polico in šibaj dalje.
Če hočeš občutit pravo srečo, pa se potrudi in naredi kaj dobrega za drugega, pomagaj komu tako ali drugače. To je tisto kar naredi človeka srečnega in bogati nas in druge.
Tvoj problem je napačna identifikacija z materialnimi potrebami, željami in predmeti. Ti nisi tvoje potrebe in želje. Ko boš to spoznala, se ti bo življenje odprlo.
Ne gre za varčevanje, ampak za tvoj odnos do svojih želja in predmetov.
Namesto, da usmerjaš pozornost svojim željam usmeri pozornost v služenje ljudem. Pa ne mislim s tem udinjanje, “politično korektno” dajanje drugim in podobno, ampak iskreno notranjo potrebo po dajanju soljudem. Ni nujno, da gre za denar. Lahko je tudi pogovor, nasmeh, vzpodbuda, lepa beseda, plačano kosilo lačnemu ali kaj podobnega.
Naredi načrt in nekomu pomagaj, ki je pomoči potreben. Recimo enemu na dan. Preprosto naredi to. Seveda če želiš in če tako notranje čutiš, kar pa mislim, da čutiš kakor je vidno iz napisanega.
Preprosto naredi. Potem opazuj svoje počutje. Kaj pa lahko izgubiš? 10 minut časa? Mogoče 5 evrov?
Pridobiš pa veliko. Notranji dober občutek. Ta občutek in notranje zadovoljstvo je neprecenljivo.
Forum je zaprt za komentiranje.