Vse za lepoto
Pred časom je bila tule tema o obiskovalcih v kraških jamah pa vreščanju otrok pa sem mislila, da se pretirava. No pa sem bila par dni nazaj tudi jaz.
Vroč dan, paše ohladitev v jami. Ampak je hecno gledat nekatere obiskovalce.
Pride en par. On kratke hlače, kratka majica. Nič drugega za povrh obleči. AMpak ona: ekstra mini kratke hlače (vsi so zijali vanjo, ker je kazala ritnice in ko smo se v jami vzpenjali, so bili dedci čisto slinasti, ko so gledali tisto rit pred sabo). Zgoraj pa samo modrc (ja, samo v modrcu, brez majice je prišla), potem je gor navlekla majico brez rokavov, seveda izjemno oprijeto. Vodička ju en čas gleda in potem jima da dve jakni. Ampak rit je seveda bila še naprej na ogled vsem.
Potem druga obiskovalka, tudi mini kratke hlače, tudi vsem na ogled rit. Ta je imela vsaj neko oblačilo z dolgimi rokavi, ampak v jami je dregetala od mraza. Podobno kot ona prva nam je pa rit razkazovala. Pa obe sta imeli tetovirane bedre. Je pa treba priznati, da sta imeli obe dobri postavi. Tako, da se je dedcem res splačalo pogledat. Pa verjetno je marsikatera žeska pomislila: hej, dobre noge in rit.
Ampak ok, ti dve nista moteči. Moteča je bila pa ena deklica. Tam kaki dve, tri leta stara. Sredi jame se spomni, da želi na WC. In ker to ne gre, začne tuliti. Mama jo miri, ne pomaga nič. Tuljenje se stopnujeje na polno. Ljudje postajajo nervozni, ker ne slišijo več vodiča. Vodič ne ve kaj narediti. Mame ne more kar ven poslati, ker je odgovoren zanjo, če se kaj zgodi. Ta mala pa tuli na polno. Bolj in bolj. Se umiri za par minut. Tako, da si oddahnemo. Potem pa jovo na novo. Še hujše tuljenje. Proti koncu vodič reče mami, da sedaj pa gresta lahko ven in si ostali naprej v miru ogledujemo. Ko pridemo ven, ta mala mulo pasi, vsi se ji dobrikajo, da bi se umirila.
Se mi smilijo vodiči ob takih pacientih.
Kaj dveletnega, eni vlečejo celo dojenčke v jamo. In ne v Postojsnko jamo, v kako tako jamo, kjer ni električne osvetlitve, kjer so poti spolzke, razne stopnice in podobno. Sem videla enkrat enega tipa, čisto malega dojenčka tako v ruzaku na prsih je imel.
Take 2, 3 leta starih pa vidiš cel kup. potem se pa jokajo, derejo, vreščijo. No, saj otroci niso krivi, da imajo bebave starše.
Enkrat sem imela smolo sem naletela na skupino, kjer so bili pretežno otroci. In to cel kup takih pod 5 let. Obup. Komaj koracajo, starši jih pa vlečejo v jamo. Itak, da jim je potem skrajno dolgočasno poslušat neko geologijo jam.
Aja, zadnjič je ena tepka spraševala, če lahko otroka v nahrbtniku nese s sabo v freato. Ja, tja, kjer se pleza, zajle, klini pa to. Pa še kak kamen prileti od kje. Ona bi pa vlekla malega otročka v nahrbtniku s sabo.
oppazovanje, 16.08.2021 ob 07:51
Pred časom je bila tule tema o obiskovalcih v kraških jamah pa vreščanju otrok pa sem mislila, da se pretirava. No pa sem bila par dni nazaj tudi jaz.
Vroč dan, paše ohladitev v jami. Ampak je hecno gledat nekatere obiskovalce.
Pride en par. On kratke hlače, kratka majica. Nič drugega za povrh obleči. AMpak ona: ekstra mini kratke hlače (vsi so zijali vanjo, ker je kazala ritnice in ko smo se v jami vzpenjali, so bili dedci čisto slinasti, ko so gledali tisto rit pred sabo). Zgoraj pa samo modrc (ja, samo v modrcu, brez majice je prišla), potem je gor navlekla majico brez rokavov, seveda izjemno oprijeto. Vodička ju en čas gleda in potem jima da dve jakni. Ampak rit je seveda bila še naprej na ogled vsem.
Potem druga obiskovalka, tudi mini kratke hlače, tudi vsem na ogled rit. Ta je imela vsaj neko oblačilo z dolgimi rokavi, ampak v jami je dregetala od mraza. Podobno kot ona prva nam je pa rit razkazovala. Pa obe sta imeli tetovirane bedre. Je pa treba priznati, da sta imeli obe dobri postavi. Tako, da se je dedcem res splačalo pogledat. Pa verjetno je marsikatera žeska pomislila: hej, dobre noge in rit.
Ampak ok, ti dve nista moteči. Moteča je bila pa ena deklica. Tam kaki dve, tri leta stara. Sredi jame se spomni, da želi na WC. In ker to ne gre, začne tuliti. Mama jo miri, ne pomaga nič. Tuljenje se stopnujeje na polno. Ljudje postajajo nervozni, ker ne slišijo več vodiča. Vodič ne ve kaj narediti. Mame ne more kar ven poslati, ker je odgovoren zanjo, če se kaj zgodi. Ta mala pa tuli na polno. Bolj in bolj. Se umiri za par minut. Tako, da si oddahnemo. Potem pa jovo na novo. Še hujše tuljenje. Proti koncu vodič reče mami, da sedaj pa gresta lahko ven in si ostali naprej v miru ogledujemo. Ko pridemo ven, ta mala mulo pasi, vsi se ji dobrikajo, da bi se umirila.
Se mi smilijo vodiči ob takih pacientih.
Folk je ogaben – ubogi otroci. Ta 2-3 letni otrok si zasluži spodobne starše. Pa kako moreš tako grdo z otrokom. Pri 2-3 res ne more “držati”. Na nek način se mi zdi odgovornost tudi na turistični ponudbi, da nima starostne omejitve.
Kar se ? v spodnjem perilu tiče – naj jih zebe, saj vsi vemo zakaj so šle tako oblečene (če bi bile najstnice razumem, ali pa turisti iz tropov, ki dejansko ne vedo koliko je 12C).
Samo otroci se mi pa smilijo. Lepo, da so jo drugi obiskovalci poskušali tolažiti, ker je jokala… Pač eni vemo, da ji je “ljubeča” mamica pod gobec metala, da ji je ta mala uničila izlet, pa uničila počitnice, pa grožnje in kazni, kako nikoli več, in zdaj ne bo in… Ubogi otrok. Res ubogi otrok – pa če bi tulila, da hoče sladoled sredi jame si ne zasluži tega, to, da jo lulat tišči si pa res ne zasluži graje in kazni. 2-3 leta star otroček.
Fuj. Ne samo, da se CSD ne ljubi s tem ukvarjati, ampak da je en gnil, posran ? to žensko natepaval brez kondoma do spočetja. Fuj.
Saj vsak debil ve, da če si starš moraš pri tej starosti prilagoditi svoje dejavnosti (starostno primerno) ali pa imeti varstvo za otroka.
Fuj. Sem 99%, da je ta gnila ? otroka vlekla samo za selfie. Otrok nima nič od tega razen travme. Fuj. Nehajte grajati otroka, kot da je mala imela kakšno možnost odločanja! Ta staro grajaj, da gnila sebična rit, ker z otrokom dela kot z modnim dodatkom! Kaj, a ni mogla iti jame gledati čez 5let ali pa ko bi mala bila pri babici/dedku/očetu?
Te nastavljačice z napol nagimi riti je ponavadi opazit takrat, ko je zunaj vroče. Pa so tepke tako trapaste, da jim ni jasno, da je v jami pa mrzlo.Ampak saj te v bistvu niso moteče, moškim je verjetno všeč, ko si ogledujejo gola tetovirana bedra in na pol nage riti. Ta, ki je prišla samo v modrcu pa je itak pritegnila vse poglede, tudi ženske :).
To pa, da nimajo nikjer omejitev za take male otroke je pa res mimo. Ni prvič, da sem videla, da take male otročke vlečejo notri. Se spomnim par let nazaj so v jamo, kjer je led in sneg, nesli otročka v nahrbtniku, ven je pa kazal gole nogice. Bilo je poleti, otroček v kratkih hlačah, pri miru v nahrbtniku, v jami pa led in sneg in temperatura temu primerna.
Si kar mislim kaj vse pride v Postojnsko jamo. Tam, ko se skoraj pred vhod pripelješ oz. narediš par korakov po asfaltu. Samo tam jakne oz neka oblačila zaračunajo.
Ja, je bedno, ko greš na izlet, te zanima kaj ima vodič za povedat, slišiš pa samo vreščanje in jok otroka. Ne, ljudje niso skušali tolažit otroka. Ljudem je šlo na živce. Ni otrok kriv, je pa vseeno nadvse nadležno. Plačaš ogled, razlago, dobiš pa vreščanje.
Nekatere ženske so bolj samozavestne in pokažejo več gole kože. Kaj pa je narobe z dobrimi nogami? Zakaj se gospodična z njimi ne bi smela pohvaliti? Vas skrbi, da se moški za takimi raje ozrejo kot za svojimi izbrankami? Ja, drage moje forumašice, bo treba delat na sebi, pa damam ne boste več zavidale moških pogledov, saj bodo oči uprte v vas…
donporleone, 16.08.2021 ob 11:58
Nekatere ženske so bolj samozavestne in pokažejo več gole kože. Kaj pa je narobe z dobrimi nogami? Zakaj se gospodična z njimi ne bi smela pohvaliti? Vas skrbi, da se moški za takimi raje ozrejo kot za svojimi izbrankami? Ja, drage moje forumašice, bo treba delat na sebi, pa damam ne boste več zavidale moških pogledov, saj bodo oči uprte v vas…
Ja, poglede sta pa obe pritegnili. Moški so se slinili, ženske pa smo si tudi ogledovale na pol goli riti in bedre :). Priznam, sta imeli fajn postavi :). Sploh ona, ki je prišla v samem modrcu, je požela ogromno pogledov :).
Ampak kdo pri zdravi pameti rine v mrzlo jamo na pol nag? Se splača dregetati celo pot, v zameno, da si vsi ogledujejo tvojo rit in bedre?
Še dobro, da nisi bila zaprta v “leteči trugi” = letalu skoraj 8 (!!!) ur s takimle kričačem in pravim malim sajkotom:
http://www.youtube.com/watch?v=rY09Scfui0A
mali razvajeni psihiči, 16.08.2021 ob 12:28
Še dobro, da nisi bila zaprta v “leteči trugi” = letalu skoraj 8 (!!!) ur s takimle kričačem in pravim malim sajkotom:
http://www.youtube.com/watch?v=rY09Scfui0A
V letalu še nisem imela takih situacij. Letim pa vedno tja, kjer ni mikavno za družine :).
Sem pa imela neprijetno situacijo na izletu z busom. Dva mulca kar naprej gobcala za mano. Komaj kaj slišala vodičko. Njuni starši pa nič. Ker pa gobcanje ni bilo dovolj, se morala še brcati, butati v moj sedež. Pa starša spet nič. Vodička pa kako luštkani in pridni otročki. Ja, dokler jih imaš na daleč. Mi je bilo žal, da nisem reda naredila. Pa ja, niso krivi otroci, če so vreščečče, nevzgojene pošasti, so krivi starši.
opazzovanje, 16.08.2021 ob 12:07
Ja, poglede sta pa obe pritegnili. Moški so se slinili, ženske pa smo si tudi ogledovale na pol goli riti in bedre :). Priznam, sta imeli fajn postavi :). Sploh ona, ki je prišla v samem modrcu, je požela ogromno pogledov :).
Ampak kdo pri zdravi pameti rine v mrzlo jamo na pol nag? Se splača dregetati celo pot, v zameno, da si vsi ogledujejo tvojo rit in bedre?
Instagram pofukljam je to “must have” – da kaže tudi bedresa, tatuje in gole ritnice tudi v podzemni jami. Ker ji gode, ker ji edinole to dviguje nedozorelo samozavest. In ji god, da se pasejo po njej. Za to take tudi trenutno živijo. Ker je to njihva duševna hrana.
Pa brez težav pohvalim lepo žensko telo kot ženska, če je estetsko prikazano v javnosti, ne pa takole kričeče, na izvoli, češ -bulji me, kar glej me – a sem dobra peeeckha,a ne? Samo to takim gode, nič drugega.
Pa nisem nobena zamaščenka ali zafrustriranka; z nasmeškom na obrazu, ko se pogledam v ogledalo, ko pogledam svoje telo. Se pa spoštujem in cenim in zato so mi tudi take zadeve, tako v javnosti na “izvoli” nesprejemljive, ker je tudi koncekoncv precej neestetsko.
oppazovanje, 16.08.2021 ob 13:18
V letalu še nisem imela takih situacij. Letim pa vedno tja, kjer ni mikavno za družine :).
Sem pa imela neprijetno situacijo na izletu z busom. Dva mulca kar naprej gobcala za mano. Komaj kaj slišala vodičko. Njuni starši pa nič. Ker pa gobcanje ni bilo dovolj, se morala še brcati, butati v moj sedež. Pa starša spet nič. Vodička pa kako luštkani in pridni otročki. Ja, dokler jih imaš na daleč. Mi je bilo žal, da nisem reda naredila. Pa ja, niso krivi otroci, če so vreščečče, nevzgojene pošasti, so krivi starši.
Pa kaj res ne znaš človeku (odraslemu ali otroku) normalno reči, če lahko tišje govori in če ti lahko neha butati v sedež, prosim?
Pa ni šans, da bi trpela tako obnašanje, pa če bi bil zastonj izlet, no…
Senza736, 16.08.2021 ob 13:57
Pa kaj res ne znaš človeku (odraslemu ali otroku) normalno reči, če lahko tišje govori in če ti lahko neha butati v sedež, prosim?
Pa ni šans, da bi trpela tako obnašanje, pa če bi bil zastonj izlet, no…
Nisem želela biti tečnoba, ko pa je vodička ves čas tako hvalila te otročke. Sem potem raje upala, da bosta kmalu zaspala. No to je bila potem res odrešitev dveh zgag.
Instagram generacija pofukelj, 16.08.2021 ob 13:57
Instagram pofukljam je to “must have” – da kaže tudi bedresa, tatuje in gole ritnice tudi v podzemni jami. Ker ji gode, ker ji edinole to dviguje nedozorelo samozavest. In ji god, da se pasejo po njej. Za to take tudi trenutno živijo. Ker je to njihva duševna hrana.
Pa brez težav pohvalim lepo žensko telo kot ženska, če je estetsko prikazano v javnosti, ne pa takole kričeče, na izvoli, češ -bulji me, kar glej me – a sem dobra peeeckha,a ne? Samo to takim gode, nič drugega.
Pa nisem nobena zamaščenka ali zafrustriranka; z nasmeškom na obrazu, ko se pogledam v ogledalo, ko pogledam svoje telo. Se pa spoštujem in cenim in zato so mi tudi take zadeve, tako v javnosti na “izvoli” nesprejemljive, ker je tudi koncekoncv precej neestetsko.
No, bedre in rit to je bilo ok :). Obraz pa izmaličen od kajenja in šminke :). Tako, da mogoče je to taktika, da odvrneš ljudi, da bi ti gledali v obraz, vohali kadilsko sapo, ter se osredotočili na rit in noge :).
Forum je zaprt za komentiranje.