vse vikende na morju
Oh, nedolgo nazaj so bili še časi, ko sem vsak četrtek popoldan drvela proti morju, v nedeljo zvečer pa nazaj. Zdaj, ko sem v penziji in imam dovolj časa, pa ni več denarja za take avanturice. Razmišljam, da bi parcelo z brunarico kar prodala … In kolikor vem, nisem edina, ki sem zreducurala poti na morje.
Kaj te ovira? Denar? Midva bova letos večkrat po par dni v kosu dopustovala. Prav pašejo mi “odmerki” morja večkrat po 3-4 dni skupaj. Se naplavaš, sončiš, relaksiraš … pa spet nazaj v rutino.
Ja, če bi bil pa vikend kje ob morju, bi pa zagotovo non-stop visela vikende vse pa še kakšen dan dodatni.
p.s: uresničevat želje je treba, ko te nekaj “drži”, ne potem ko bi lahko, pa te “zezne” zdravje, ni več želja, ni onega-tretjega …bz tako prestavljanje v bodočnost, če je potem vse drugače …
Sama sem študirala na morju in živela v študentskem domu, kjer sem imela čudovit pogled na morje. A kaj ko se po koncu študija nisem zaposlila na obali in si tam našla kakšnega primorca, sem pa rinila nazaj v svoj domači in majhen kraj. Še dobro, da sem se zaradi službe preselila v Celje. Ni pa celo leto na morju fajn, vsi mislijo da je tako kot med sezono, pozimi je prava tuga. 🙂 Toliko denarja žal nimam, da bi si kupila stanovanje na morju, do prikolic mi ni. Boljše se mi zdi, da greš vsako leto nekam drugam na morje v kak hotel. S stanovanjem na morju imaš veliko stroškov, pa še delat moraš na dopustu isto kot doma. 🙂
Dol se preseli, za dva je hitro dober, pa morda malo urediš še za zimo, ti povem nekaj, sam sedaj zaklučijem gradnjo hiše na krku in kolegi so mi za štirideset let kupili klimo katero smo montirali kar na barako, poleti hladno, pozimi toplo in za skoraj nič elektrike, imeli smo stalno nastavljeno na 24 in povem ti bilo je super.
Stanovanje na celini pa oddaš spodobnim ljudem in si dvakrat profitirala
Dol se preseli, za dva je hitro dober, pa morda malo urediš še za zimo, ti povem nekaj, sam sedaj zaklučijem gradnjo hiše na krku in kolegi so mi za štirideset let kupili klimo katero smo montirali kar na barako, poleti hladno, pozimi toplo in za skoraj nič elektrike, imeli smo stalno nastavljeno na 24 in povem ti bilo je super.
Stanovanje na celini pa oddaš spodobnim ljudem in si dvakrat profitirala
[/quote]
Mogoče bom pa res razmišljala v tej smeri. Že nekateri pred teboj so svetovali selitev za par mesecev na toplo.
Hvala vsem za ideje:)
Kaj te ovira? Denar? Midva bova letos večkrat po par dni v kosu dopustovala. Prav pašejo mi “odmerki” morja večkrat po 3-4 dni skupaj. Se naplavaš, sončiš, relaksiraš … pa spet nazaj v rutino.
Ja, če bi bil pa vikend kje ob morju, bi pa zagotovo non-stop visela vikende vse pa še kakšen dan dodatni.
p.s: uresničevat želje je treba, ko te nekaj “drži”, ne potem ko bi lahko, pa te “zezne” zdravje, ni več želja, ni onega-tretjega …bz tako prestavljanje v bodočnost, če je potem vse drugače …
[/quote]
Ko bi bila v službi toliko prosta!
Žal sem prosta samo posamezne dni, 1 vikend, ampak od junija do septembra sem vikend doma samo med 14-dnevnim dopustom, sicer pa nikoli več kot 1 dan skupaj.
Mah, pa ravno vikende hvala ne. Poleti vročina, gneča vse povprek wannabe entitled kontinentalcev in tujcev s križark, promet za znoret, izpuhi in ozon, ponoči ne spiš zaradi turistov, ki mislijo, da če so oni na dopustu, so tudi vsi ostali.
Takoj zamenjam za dva meseca miru in tišine, na čistem zraku z večerno sapico, v kakšni hiški nekje v hribih in zelenju pri dnevnih 23 stopinjah.
Forum je zaprt za komentiranje.