vse o Sloveniji in še več
Zdravo vsem.
Zanima me, ali mi lahko pomagate. Prijateljica iz tujine prihaja v Slovenijo, prej je pri nas že študirala in sedaj mora opraviti nek izpit. Spraševana bo tudi o ureditvi naše države. Ali mi lahko kdo svetuje, če na internetu obstaja kaj aktualnega o ureditvi.
Potrebovala bo literaturo o temu, kdo je predsednik, kaj je vlada, kaj parlament, ustavo (to imamo), kako se izvoli ministre, kateri so posamezni ministri…v glavnem vse o državni upravi.
Kak koristen link? Vse prijateljice smo se malo angažirale, se pa mudi, zato prosim, pomagajte punci. Sicer je Slovenka, vendar rojena in živi v tujini.
Je pa lepa ;-))) Mogoče ostane tu, zato tudi fantje, ki berete forum…HELP!
1. Brezovšek, Marjan (1994): Federalizem in decentralizacija. Ljubljana.
2. Brezovšek, Marjan (1997): Changing Attitudes Towards Political Representation. The Public (Javnost) 2, 105-118.
3. Brezovšek, Marjan (2002): Volitve in politično predstavništvo. V: D.F.Hafner in T.Boh (ur.). Parlamentarne volitve 2000. Fakulteta za družbene vede, Ljubljana.
4. Brezovšek, Marjan (2001): Ob desetletnici slovenske ustave, v: Slovenska država ob deseti obletnici, FDV (232-241), Ljubljana.
5. Brezovšek, Marjan in Haček, Miro (ur.) (2003): Zbornik tekstov: Politični sistem Republike Slovenije. FDV, Ljubljana.
to bi bilo nekaj..
Forum je zaprt za komentiranje.