Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Vse o kontracepcijskem obližu Euvra

Vse o kontracepcijskem obližu Euvra

Rada bi čim več zvedela o kontracepcijskem obližu Euvra. Koliko je treba doplačati, za koliko časa ti zadostuje en zavojček in predvsem kakšni so stranski učinki, kam se prilepi in če obstaja nevarnost, da se odlepi. Sama sem uporabljala že dve vrsti kontracepcijskih tablet in nobene mi niso odgovarjale, tudi Tri-stediril ne. Počutila sem se popolnoma brezvoljno, brez energije, na obrazu so se mi začele pojavljati akne, ki jih prej nikoli nisem imela in zelo sem morala paziti na prehrano, ker bi se drugače zredila.

in kaj ti je predlagal ginekolog?

Tudi obliž vsebuje hormone in pomoje ne bo z obližem nič bolje kot s tabletkam.

Ginekologa imam v ponedeljek, zato pa bi rada o teh obližih že kaj več vedela. Ginekolog mi tako reče, da stranskih učinkov praktično ni v primerjavi s tem, če narediš splav.

? pa kam ti to hodiš? Jaz poznam zdaj že 3 dekleta, ki jim hormonaska oblika kontracepcije ni usterzala in so jim rekli, da naj se poslužijo kakšne druge metode. Obliži, tabletke, inekcije, to je vse na hormonski bazi.

Kaj pa menda je Persona (ne vem če se že dobi pri nas) ko si dnevno meriš koncentracijo hormonov v urinu. In ko je nevarnost da zanosis pac uporabis kondom.

Hvala, bom vprašala mojega ginekologa v Kranju, če se to že dobi pri nas.

mandarinca,
mene pa zanima “persona” – nekaj sem že brala o tem, zelo površen članek, pa me zanima kaj več o tem, če slučajno veš. hvala & lp!

ne žal ti ne bi znala povedat. Tut jaz sem brala nek članek (nemška revija) pa na rtl, pro7, orf precej vrtijo te reklame. Zato sem se spomnila.

Nekaj informacij je na strani:

Najbolje, da svojega ginekologa vprašaš, so o tem najbolje obveščeni.

Sem klicala v lekarno in Persona je na voljo le v tujini, kontracepcijski obliži Evra pa so samoplačniški – 2.700 sit za en mesec. Kar veliko, če jih uporabljaš nekaj let.

mandarinca, hvala!

Illy,

tukaj imaš tudi odgovor, zakaj so pri nas ti obliži še samoplačniški….

P,

Oka

Jz bi ti pa predlagala se mal poskušat s tabletami-tudi jaz sem zelo občutljiva in sem jih menjala, CILEST se pa res dobro obnesejo-nič se nism zredila, koža se mi je mogoče še mal izboljšala…pa še zastonj je! Poskusi!

Hvala za informacije, bom probala še s Cilestom.

ali pa LOGEST tabletke – te so tudi super! pri meni ni bilo nobenih stranskih ucinkov, pa baje so se relativno nova zadeva in vsebujejo res min kolicino hormonov… jaz jih priporocim vsaki kolegici

Sem tud jaz hotela prestopit na obliž, ampak zdaj, ko vidim ceno, me mine, ni extra denarja vsak mesec za še to plačevat, ker na leto pa to dost znese. Malo bedno, da je treba to plačevat, res. To bi res lahko bilo zastonj. Kondomi nam vsem pač niti malo ne ustrezajo, tabletke pa tud ne prenašamo vse dobro…
Sicer pa lahk poskusiš z Logest, imajo najmanj hormonov, mogoče bi ti pa ustrezale, čeprav je to odvisno od vsake posebej. Odsvetujem pa Diane, ki se jih tako ali tako jemlje lahko samo za tisti čas, da se stanje izboljša – nekaj več kot 6 mesecev, potem je pa treba prestopit na druge.

Jaz sem s Harmonet tabl. zelo zadovoljna. Kot da nič ne bi jemala. Vsebujejo najmanjšo količino hormona. Baje!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close