Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek vse brez laktoze

vse brez laktoze

Za vse tiste, ki ste preobčutljivi na laktozo. Katere mlečne izdelke – morda nadomestek za mleko? kupujete, sire, sladolede….. in kje?

Spar ima svojo linijo izdelkov free from. So kar kakovostni in cenovno sprejemljivi.

Nekaj ima, vsaj občasno, tudi Hofer. Drugače pa trgovine z zdravo hrano.

Navadni jogurt lahko jes.

Lahko si tudi s tem pomagaš: http://www.lekarnar.com/izdelki/lactase-encim-laktaza-v-kapsulah

Jaz tudi kupujem Sparove izdelke brez laktoze , pa Lidl ima tudi mleko in dober navaden jogurt v 0,5l lončku

tako izgleda Lidlov jogurt:
http://www.wogibtswas.at/milbona-laktosefreies-joghurt-angebot-300186

Lahko si tudi s tem pomagaš: http://www.lekarnar.com/izdelki/lactase-encim-laktaza-v-kapsulah%5B/quote%5D
Ne priporočam.

Načeloma.

Moraš imeti sposobnost, da predelaš vsaj minimalne količine laktoze.

Če pa nimaš niti te sposobnosti, potem se pa jaz ne bi igrala in bi izbirala samo izdelke, ki deklarirano ne vsebujejo laktoze.

Res, da se večina laktoze pretvori v kislino, samo kakšen {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} pa vseeno ostane.

Tudi LM imajo celo linijo brez laktoze, od mleka do sira. V našem merkatorju so dostikrat na popustu pred iztekom roka trajanja, ker nihče ne kupuje (smo s kmetov doma, alergije so pa za nobel ljudi, pravijo).
Se mi zdi, da imajo res že vsepovsod kar nekaj izbire.

Prijateljica ima intoleranco in je zadnjič nekje jedla jabolčni štrudl, pa jo je čist zvilo. Kaj bi lahko ljudje dali v štrudl od mlečnega? Maslo mogoče zaradi drobtin? Jaz vem samo, da eni prelijejo skorjo z mlekom, da se lepše zapeče (jaz tega ne počnem). Njej ni niti na pamet padlo, da bi lahko bilo kaj laktoznega zraven.

Zakaj ne?

Te tabletke so super,samo kaj ko ko gre ena kapsula na točno določeno zaužite laktoze 😉

Jabolčni zavitek vsebuje vsaj smetano, skoraj gotovo pa tudi skuto.

Jabolčni zavitek vsebuje vsaj smetano, skoraj gotovo pa tudi skuto.[/quote]

Ammmm, ne. Mislim, mogoče po tvojem receptu, samo to potem ni jabolčni štrudl, tako kot pica ni iz testa za piškote, kot jo delajo eni.

Hčerka ima blažjo obliko laktozne intolerance, tako da imamo doma vedno mleko brez laktoze (kupim v Hoferju ali Lidlu, je ceneje + od Ljubljanskih mlekarn ima zoprn okus, tak sladkast, čisto drugačen od navadnega alpskega mleka), sir brez laktoze (v Hoferju imajo 2 vrsti gavde + nek dimljen sir, občasno tudi topleni sir v lističih za toast, v Sparu imajo pa sploh krasno linijo vseh teh izdelkov, samo tja grem redko), če rabim tudi kislo smetano ali skuto (imajo v Hoferju in Sparu, okus je v redu). Maslo za kuho uporabljam kar navadno.

Dokler je imela hudo obliko, je bilo pa težko, namreč v mnogo izdelkov, pri katerih tega ne pričakuješ, je dodana laktoza: hrenovke, kruh, peciva, salame… Tako da je dobro vprašati (v Mercatorju so imeli le dva ali tri kruhe brez) in brati deklaracije. Spet: v Hoferju je mnogo reči, na katerih izrecno piše, da notri ni laktoze. Drugače pa namesto masla sem uporabljala kokosovo maščobo ali margarino brez laktoze (navadne jo kar imajo), za namaze zelenjavne namaze na osnovi soje ali čičerike ali kakšen ajvar, namesto sirov tofu, nikoli pa sojinih pudingov, jogurtov, mleka, ker ji je to zelo zanič.

Dober izbor teh reči, a precej zasoljeno ceno imajo v Ljubljani na Trubarjevi v dveh trgovinah (Zrno do zrna in Kalček), tudi sicer so najbrž trgovine z zdravo prehrano v redu. Je pa skoraj nemogoče jesti v restavracijah, edino mogoče v kitajskih restavracijah ne uporabljajo mleka/laktoze. Enkrat mi je nekdo razlagal, da smo v Evropi tako navlečeni na okus mleka, da zato laktozo dodajajo v skoraj vse, da nam je po okusu boljše. Azijci niso navdušeni nad mlekom, tako da ta del sveta je za laktozno intolerantne kulinarično primernejši.

Zakaj ne?[/quote]
Ker se gre za posiljevanje telesa s strani zmanipuliranega uma.
S tem povzročamo še več neravnovesja v telesu in pripomoremo k nastanku dodatnih težav in bolezni.

Zakaj ne?[/quote]
Ker se gre za posiljevanje telesa s strani zmanipuliranega uma.
S tem povzročamo še več neravnovesja v telesu in pripomoremo k nastanku dodatnih težav in bolezni.[/quote]

Ti si tud zmanipuliran totalno

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close