Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Vsakdo ima ceno?

Vsakdo ima ceno?

Je res, da ima vsakdo od nas ceno? je res vse naprodaj? je res, da smo vsi kurbe, samo sredstev ni dovolj?
ne govorim o prodaji za denar ,o prodaji za materialne stvari, govorim o prodaji zaupanja in prijateljstva, o izdajstvu, ki ga doživiš od nekoga, ki mu brezpogojno zaupaš, ko ob zadnjih besedah ki ti jih izreče, citiram obstaneš z odprtimi usti in brez sape, kot bi te nekdo z vso močjo boksnil v trebuh.
Je res, da vsi to počnemo ?

“Saj vsi to počnemo”, lahko reče samo nekdo, ki tisto počne in s tem izgovorom opravičuje svoja dejanja. Kar pa še zdaleč ne pomeni, da to vsi počnejo, karkoli že to je. Je že res, da smo si ljudje podobni med sabo, ampak tako zelo pa spet ne. To, da smo vsi naprodaj, je pa neskončna teoretična debata, ki ji ne bomo prišli do konca… ampak vi kar nadaljujte. 🙂

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Problem je, če človek sam sebe ne ceni oz. se ne spoštuje.
Vse temelji na samospoštovanju in ljubezni do sebe. Denar je potem le sredstvo za realizacijo lastnega mnenja.

Brez denarja na tem svetu se pač ne da živeti a ne? Ker tu eksistiramo z dušo in telesom, same duše bivajo neke drugje. “Če nimaš denarja za kruh, lahko ješ pecivo.” Tistim, ki nekaj moralizirajo in govorijo, da ga imajo (pre)malo, bi ga najprej bilo potrebno vzeti (in dati drugim).

[i][code]"Nekoč bo lepo, ko blazni bomo ob ognjih čepeli in bomo odprte rane imeli- takrat bo lepo..."[/i][/code] [sup]france balantič [/sup]

Heh, kako poenostavljeno gledanje – denar je tudi sredstvo, da imaš kaj (otrokom) dati na mizo in si obleči! Materializem je nekaj drugega – to je tisto, ko imaš vsega dovolj, pa bi še več, ko kopičiš.

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Brez denarja na tem svetu se pač ne da živeti a ne? Ker tu eksistiramo z dušo in telesom, same duše bivajo neke drugje. “Če nimaš denarja za kruh, lahko ješ pecivo.” Tistim, ki nekaj moralizirajo in govorijo, da ga imajo (pre)malo, bi ga najprej bilo potrebno vzeti (in dati drugim).[/quote]
Brez denarja se sicer da živeti…..Včasih ni bilo denarja, pa smo ljudje preživeli. Če bo šlo vse k vragu, prav tako več ne bo denarja..Se bomo vrnili k samooskrbi.

Hotel sem povedati, da smo se preveč prodali vsem tem užitkom, ki nam jih ponuja civilizacija.
Vreden si le toliko, kolikor kapitala si lastiš. Favorizirajo se neki bogataši, delajo lestvice najbogatejših…..
Nič ni več vredno to, če si dober človek, pošten….Ampak le to, kako se znajdeš in kako boš drugega izkoristil.

Brez denarja na tem svetu se pač ne da živeti a ne? Ker tu eksistiramo z dušo in telesom, same duše bivajo neke drugje. “Če nimaš denarja za kruh, lahko ješ pecivo.” Tistim, ki nekaj moralizirajo in govorijo, da ga imajo (pre)malo, bi ga najprej bilo potrebno vzeti (in dati drugim).[/quote]
Brez denarja se sicer da živeti…..Včasih ni bilo denarja, pa smo ljudje preživeli. Če bo šlo vse k vragu, prav tako več ne bo denarja..Se bomo vrnili k samooskrbi.

Hotel sem povedati, da smo se preveč prodali vsem tem užitkom, ki nam jih ponuja civilizacija.
Vreden si le toliko, kolikor kapitala si lastiš. Favorizirajo se neki bogataši, delajo lestvice najbogatejših…..
Nič ni več vredno to, če si dober človek, pošten….Ampak le to, kako se znajdeš in kako boš drugega izkoristil.[/quote]

V Afriki se da živeti brez denarja? Ne moreš ti gledati nekoč in danes, saj je svet čisto drugačen.

Seveda je drugačen.
Kar pa ne pomeni, da ni možno preživeti brez denarja…Kako, pa je seveda druga zgodba.

Nič ni več vredno to, če si dober človek, pošten….Ampak le to, kako se znajdeš in kako boš drugega izkoristil.[/quote]

Odvisno, v kakšnih krogih se giblješ. Jaz sem navadna punca in se družim z navadnimi ljudmi. In lahko rečem, da so vsi dobri in pošteni: ne vem, če imam tesnejše stike z nekom, ki bi izigraval druge in bi mu šlo samo za denar, vsaj takole na hitro se ne spomnim nikogar. Glede na to, da nas bo vse več revežev in srednjega sloja (iz katerega naj bi se prebijali navzgor) vse manj, nas je večina očitno poštenjakov.

Definicija denarja:
Denar je potrdilo o opravljenem delu.

Danes imaš ljudi, ki se okoriščajo z tujim delom in si z “potrdili o opravljenem delu” drugih, “kupujejo lastno srečo”

Nisem prepričan da želim bit srečen na tak način in, da mi to dviguje ceno… 🙁

Kaj pa, če le nimamo možnosti, da bi se prebili navzgor ?
Na takšen način smo prisiljeni sprejeti svoj manj ugoden položaj, želja pa še vedno ostaja. V ozadju je občutek nezadovoljstva.
Že od otroštva nas vzpodbujajo k tekmovalnosti in če v sebi nosiš to prepričanje, potem še zaradi nižjega družbenega položaja, nisi bolj pošten, kot pa tisti, ki je bil bolj uspešen.

Heh, kako poenostavljeno gledanje – denar je tudi sredstvo, da imaš kaj (otrokom) dati na mizo in si obleči![/quote]
Samo ti se res pripravljaš na starševsko vlogo… a je tvoja mogoče v veselem pričakovanju pa ima rizično nosečnost in sedaj ves ta čas, kar ti pišeš po forumu, (tri leta?) v bolnišnici? Aja no potem pa ti je res oproščeno tvoje bluzenje tu. Nisem vedela. In v vednost vsem ostalim, ki dvomijo v to, da si dober partner.

[i][code]"Nekoč bo lepo, ko blazni bomo ob ognjih čepeli in bomo odprte rane imeli- takrat bo lepo..."[/i][/code] [sup]france balantič [/sup]

Vsi smo naprodaj!

Valuta pa ni vedno denar!

Heh, kako poenostavljeno gledanje – denar je tudi sredstvo, da imaš kaj (otrokom) dati na mizo in si obleči![/quote]
Samo ti se res pripravljaš na starševsko vlogo… a je tvoja mogoče v veselem pričakovanju pa ima rizično nosečnost in sedaj ves ta čas, kar ti pišeš po forumu, (tri leta?) v bolnišnici? Aja no potem pa ti je res oproščeno tvoje bluzenje tu. Nisem vedela. In v vednost vsem ostalim, ki dvomijo v to, da si dober partner.[/quote]

Katenjka, umiri se malo…

Če nimaš denarja za osnovne eksistenčne potrebe (čeprav so tudi mnenja ljudi o tem, katere to sploh so, različna), so tvoje misli in dejanja fokusirana v smer zadovoljivega preživetja. Kar nekaj je take populacije, ki težko pokrpa manjko v mesecu in tam ne more biti govora o ‘prodaji vsem tem užitkom’. Je pa res, da včasih siti lačnega ne razume.

Drugo, kar pa je pravzaprav predmet naslovnega vprašanja: vsak si postavlja svoj sistem vrednot. Zase vem, da mi veliko pomeni dobrota in poštenje in da jo znam videti tudi v dejanjih drugih. Zanimivo je, da poznam kar nekaj ljudi, ki so dobro finančno situirani, a tega ne obešajo na veliki zvon. Predvsem pa v komunikaciji ne tehtajo sogovornika v luči denarja.

Kaj je resnično bogastvo? To, da z ljudmi, ki so mi blizu, lahko delim srečo in jim iskreno privoščim, da so uspešni in zadovoljni. Da si prisluhnemo ob dnevih, ko nismo v najboljši ‘koži’ in pomagamo z nasveti, bližino.

Robi to se bere, kot bi bili vsi ljudje, ki imajo denar slabi, nepošteni in da izkoriščajo druge.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Nikakor ne bi mogli razumeti prihodnosti, če se ne bi zavedali preteklosti. (G.A. Livraga) ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Moj odgovor na 1. post je NE.

Robi to se bere, kot bi bili vsi ljudje, ki imajo denar slabi, nepošteni in da izkoriščajo druge.[/quote]
Jaz ne bom sodil…Naj bi vsak pri sebi vedel ali je pošten ali slab..Naj bi….
Vsak bi naj imel toliko, kolikor res rabi…Preveč je kopičenja in s tem ustvarjanja občutka pomanjkanja na drugi strani. Pri tistih, ki niso tako spretni pri kopičenju.

Robi to se bere, kot bi bili vsi ljudje, ki imajo denar slabi, nepošteni in da izkoriščajo druge.[/quote]
Jaz ne bom sodil…Naj bi vsak pri sebi vedel ali je pošten ali slab..Naj bi….
Vsak bi naj imel toliko, kolikor res rabi…Preveč je kopičenja in s tem ustvarjanja občutka pomanjkanja na drugi strani. Pri tistih, ki niso tako spretni pri kopičenju.[/quote]

Zakaj bi ti menjal avto? A te ne pripelje od točke A do točke B? 🙂

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Nikakor ne bi mogli razumeti prihodnosti, če se ne bi zavedali preteklosti. (G.A. Livraga) ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Saj ga nimam namena menjat. 🙂
Pa čeprav je star že 10 let.

Povej kaj in koliko ponujaš in pod kakšnimi pogoji!!

NE RABIM POTRDILA, DA SEM NEUMEN, IMAM POTRDILO O DRŽAVLJANSTVU!

Vse se vrača, vse se plača 🙂

Ne vsi, veliko pa.

Samo ti se res pripravljaš na starševsko vlogo… a je tvoja mogoče v veselem pričakovanju pa ima rizično nosečnost in sedaj ves ta čas, kar ti pišeš po forumu, (tri leta?) v bolnišnici? [/quote]

:-))))

Katenjka,
s tem odgovorom si me pa nasmejala. Duhovito napisano. Me veseli, da imaš smisel za humor.

Saj ga nimam namena menjat. 🙂
Pa čeprav je star že 10 let.[/quote]

Potem imam pa slab spomin, ker se mi zdi, da si enkrat jamral, da bi ga rad zamenjal. 🙂

Samo ti se res pripravljaš na starševsko vlogo… a je tvoja mogoče v veselem pričakovanju pa ima rizično nosečnost in sedaj ves ta čas, kar ti pišeš po forumu, (tri leta?) v bolnišnici? [/quote]

:-))))

Katenjka,
s tem odgovorom si me pa nasmejala. Duhovito napisano. Me veseli, da imaš smisel za humor.[/quote]
A ne da? Ja kaj bom tu vse prebrala, da ga imam pa nimam… A se to nekak ne izključuje? Logika moje analitične presoje mi pravi namreč ravno to…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close