Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice vsak dan na Triglavu – kako je to mogoče

vsak dan na Triglavu – kako je to mogoče

Tisti, ki ste že bili na Triglavu, koliko časa ste rabili od vznožja do vrha? Nekje berem, da neki Mojstričan to opravi v manj kot 3 urah in da je bil v enem dnevu 3x gor in dol. Kapo dol. A je to sploh mogoče? Pa skoraj vsak dan v letu (eno leto).
[attachment=0]pogacnikov_dom_1.jpg[/attachment]

ampak on ne hodi, on lavfa for in dol,

kje bereš, bi prebrali tudi mi

kje bereš, bi prebrali tudi mi
[/quote]
Ne znam nalepiti članka, odtipkaj pa v Google “vsak dan na Triglav”, pa ti bo vrglo ven g. Franja iz Mojstrane.

.Hvala.

To gre, če imaš kondicijo in hodiš zelo hitro, oz. občasno tečeš. Kolega mojega očeta je včasih tudi to počel… med počitnicami je zjutraj ko smo še vsi spali odkolovratil iz kampa v Bohinju in opoldne je bil že nazaj s Triglava…

Jaz pa nisem niti približno te hitrosti in potrebujem bistveno več; že samo iz Vrat na Kredarico mislim da cca 5 ur.

Prilagam link:

http://www.publishwall.si/mm.jevnikar/post/137559/prvi-slovenec-s-tisoc-vzponi-na-triglav

Možakar je neverjeten.

Res je. In verjetno pozna vsak kamen in vsakega svizca in martinčka ob poti.

Ja, res je neverjeten, samo taki ljudje so ekstremisti. pa biti moraš že kar malo odvisen od tega, da greš vsak dan gor, oziroma takole. Ker drugače bi verjetno zbolel, če nebi šel. Pa ne vzemite tega kot negativno kritiko, sploh ne. Kapo dol, da pri skoraj osmih desetletjih ima toliko zdresirano in natrenirano telo, sploh srce.
Nekateri gredo dnevno na kolo ali odtečt, pa v fitnes, on pa pač takole.

Ja, res je neverjeten, samo taki ljudje so ekstremisti. pa biti moraš že kar malo odvisen od tega, da greš vsak dan gor, oziroma takole. Ker drugače bi verjetno zbolel, če nebi šel. Pa ne vzemite tega kot negativno kritiko, sploh ne. Kapo dol, da pri skoraj osmih desetletjih ima toliko zdresirano in natrenirano telo, sploh srce.
Nekateri gredo dnevno na kolo ali odtečt, pa v fitnes, on pa pač takole.
[/quote]

Ja, se strinjam. To je njegov način življenja, nekaj, brez česar ne more. Nekateri gredo obvezno vsak dan v gostilno, drugi gredo obvezno vsak dan na njivo, nekatere ženske gredo obvezno vsak dan h maši, on pač gre obvezno vsak dan na Triglav. Ja, lahko rečemo, da je to tudi neke vrste zasvojenost, nekaj, brez česar ne more. Sem pa prepričana, da ta človek ne bo nikoli ležal kje v kakšnem domu in čakal smrt, on bo enostavno nekega dne umrl na tej poti.

Kaj pretiravate s tem Triglavom.
A znate brati članek ?
V njem lepo piše:

“Bila so leta, ko se je na slovenski vrh povzpel prav vsak dan, zdaj pa se, kot pravi, malo zavira, in gre včasih samo do Kredarice -“

Torej, v sedanji starosti ne gre več vsak dan na triglav, ampak gre VČASIH SAMO DO KREDARICE.
Vsekakor pa mu kljub temu čestitam.

Kaj pa je njemu tista urica s Kredarice do Triglava.

Tole so pa naši, ki brez karateja tudi na Triglavu (oz. pod njim) ne morejo:)
https://www.youtube.com/watch?v=D0ALkDVwFDs

Če nimaš kondicije, sploh planinske, potem ne hodi na Triglav. Je mnogo drugih gor, ki so vredne obiska.

Najbrž pa imate plan iti 15.8. Poglej malo slike na hribi.net, kakšna gužva je lahko na Triglavu.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close