Vsak božič isto sranje
Koliko je ravno prav in kaj se kupuje za božična darila najstnikom? Mislim, da se je moji ženi odpeljalo. Zapravi celo malo premoženje za sinova darila, že od nekdaj, letos pa se ji čisto meša. Kamorkoli gre pride domov še z enim novim darilom za sina. Vse kar potrebuje se mu kupuje sproti, zato se mi zdi za božič še dodatno nakupovanje, totalno pretiravanje. Ko se hočem z njo pogovoriti, mi pravi da je to za njen denar jaz pa naj mu kupim za svojaga kar želim. Ona res misli, da mu bom kupil darilo, pri vsem kar bo dobil od nje? Gluha je za vsa moja prigovarjanja naj ne pretirava. Sin kaj dosti nobene stvari ne ceni, vse mu je precej samoumevno. Je vse današnja mladina takšna?
Ne vem kaj mi je storiti, vem samo, da mi to kar počne žena in sinovo obnašanje, ni normalno.
koliko je star sin? Sicer se strinjam s tabo… me pa res zanima koliko je star.
Mislim,da je ok,da se otrokom kupi eno darilo skupaj od obeh staršev… pa lahko , če recimo mu je všeč presenečenje odvijanja in je še majhen ko verjame, se mu še kakšna stvar, ki jo sicer rabi zavije kot darilo – ravno zaradi samega presenečenja in odvijanja daril…
sicer pa mi je pretiravanje , sploh, ko otroci ne verjamejo več v božička- skrajno neumno.
Celo v večjih družinah se mi zdi za odrasle najbolje,da se gre skrivnega božička- recimo, če se žlahta za božič dobi pri starših se tam obdaruje po tem sistemu – letos mi je bila všeč ideja, ki sem jo slišala na ig- torej določili so vrednost darila – in vsak je na list napisal 3 max želje (ki morajo skupaj biti max za določeno vrednost darila)- in tako so žrebali in vsak je kupil torej samo eno darilo – za max določeno vrednost (ki je vseboval do max 3 stvari torej). tako vsak zapravi samo točno določeno vrednost za darilo in so obdarovani vsi – da se ne zapravlja gore denarja za ta darila…
poleg tega pa kupiš še darila v ozki družini za moža/ženo in otroke… in to je to…. tako mi je najbolj smotrno, da se ne razmetava s tem dnarjem za brezsmiselna darila, vsak zapravi samo določen znesek in še človek, ki je obdarovan dobi želeno in uporabno stvar.
Imam prav?, 13.12.2022 ob 23:02
Koliko je ravno prav in kaj se kupuje za božična darila najstnikom? Mislim, da se je moji ženi odpeljalo. Zapravi celo malo premoženje za sinova darila, že od nekdaj, letos pa se ji čisto meša. Kamorkoli gre pride domov še z enim novim darilom za sina. Vse kar potrebuje se mu kupuje sproti, zato se mi zdi za božič še dodatno nakupovanje, totalno pretiravanje. Ko se hočem z njo pogovoriti, mi pravi da je to za njen denar jaz pa naj mu kupim za svojaga kar želim. Ona res misli, da mu bom kupil darilo, pri vsem kar bo dobil od nje? Gluha je za vsa moja prigovarjanja naj ne pretirava. Sin kaj dosti nobene stvari ne ceni, vse mu je precej samoumevno. Je vse današnja mladina takšna?
Ne vem kaj mi je storiti, vem samo, da mi to kar počne žena in sinovo obnašanje, ni normalno.
Imaš praf. Jaz že vseskozi realno povem, polna babja rit je zaton civilizacije. Ker to pameti tako nima in niti več nobenih zavor.☝️
48, 13.12.2022 ob 23:46
To res ni normalno. Vprašajte se, kaj pa bo ta najstnik še cenil, ko bo odrasel, če mu bo mama vse prinesla k riti. Smo zavožena družba, na žalost ugotavlja. Mogoče bo kaj kriza prečistila te vrednote, ki to sploh niso.
Kaj tocno naj bi cenil? Meni je to smesno, ko recete, da zaradi tega, ker ima polno rit daril, ne bo znal ceniti… Celo otrostvo smo imeli samo miklavza, pa se ta je prinesel kaksno kapo pa mandarine. Za rojstni dan ponavadi tisto, kar sem itak rabila. In po tej logiki bi jaz morala danes ceniti, da dobim darilo? No pa ne, ko dobim darilo ne cutim nic posebnega, sploh zato ker se danes moramo obdarovati. Kupujem si itak sama, ponavadi samo tisto kar rabim in nad necem kar ne rabim in si nisem zelela ne znam biti vidno presrecna. Ne vidim tezave, ce ima veliko daril, vazno je, da se otroku privzgoji kaj je zares pomembno, druzina, prijatelji, empatija itd.
Tudi meni mož govori, da pretiravam. Da ni potrebno, da vsako leto dobijo darila.
Ampak božič je poseben čas.
Dobrih parfumov naši najstniki čez leto od naju ne dobijo.
Potem dobi vsak kos oblačila, ki je drag, a vem, da si ga želijo.
Lani je bilo npr. vse ok, ko so dobili vsi nove Iphone. Se je tako mož odločil. Vsi trije so recimo potrebovali nove. In sva izkoristila božič.
Letos ne potrebujejo nič takega.
Je pa res, da vseeno cenijo.
Res je tudi, da rada nakupujem darila za božič. za otroke, starše,. za nečake. In mož se stalno pritožuje, da pretiravam.
Morda res.
Ampak tudi on je samo za zunanjo okrasitev zapravil veliko več, kot jaz za vsa darila skupaj.
Ve on, da pretirava, morda pretiravam tudi jaz.
Vprašaj se raje, ali ti tako misliš, ali si bil tako vzgojen?
Kaj mu kupuje? Stvari, ki jih potrebuje ali tiste ki so njej všeč?
Pa koliko let imate? Vidva, sin?
Vse to je važno!
Meni tašča ni dovolila kupiti mojemu sinu, za moj denar – nobene igrače!
Na skrivaj sem mu kupila kakšno “poučno” (kocke s črkami in številkami, sestavljanki, )
Če lahko, zakaj ne bi podarjalibotrokom? Komu pa?
Ob primerni vzgoji vseeno znajo ceniti.
Če starša vozita avtomobile po 80K in več, tudi otroku kupiš avto, ki nima ravno 10 let verjetno.
Če pa starši vozijo avto za 10k, pa seveda ne bofo otroku kupili za 20K.
Enako z darili. Če lahko, naj dobijo darila večjih vrednosti.
Če mene pod jelko pričaka draga ogrlica, lahko tudi otroci dobijo vrednejše stvari.
Zavedati se je treba, da ni nič večno in da se tudi premožnim zgodi kaj nepredvidljivega.
Otroke je treba vzgajati. Darila ne naredijo škode, ampak vzgoja.
Anonimno 2361, 15.12.2022 ob 18:22
Vprašaj se raje, ali ti tako misliš, ali si bil tako vzgojen?
Kaj mu kupuje? Stvari, ki jih potrebuje ali tiste ki so njej všeč?
Pa koliko let imate? Vidva, sin?
Vse to je važno!
Meni tašča ni dovolila kupiti mojemu sinu, za moj denar – nobene igrače!
Na skrivaj sem mu kupila kakšno “poučno” (kocke s črkami in številkami, sestavljanki, )
Za vas denar??halooo
Zakaj ste jo pa upostevala….
Forum je zaprt za komentiranje.