Vrtec Kekec Grosuplje
Ker smo novo naseljeni v Grosupljem me zanima, kakšen je vrtec Kekec?
Ste načeloma zadovoljni? Gredo otroci radi v vrtec?
Koliko so zunaj? Imajo kakšne dodatne dejavnosti, vrtec v naravi,… In ne nazadnje je hrana uredu?
Kaj pa privat vrtec Jurček v Mali vasi?
Koga bi izbrali med tema dvema?
Hvala za kakršenkoli nasvet oz informacijo.
Vrtec Kekec je ok. Nasa starejsa je hodila v Pastircka, kjer so res se posvetili pozamezniku. Nato je sla v Tinkaro, kjer so tudi super. Letos gre v solo, gre pa mlajsa v Kekec in smo prav zadovoljni. Cez cas smo spoznali vec vzgojiteljic in so prav vsi super. Poznam vec mam in se nobena ni pojamrala cez katerikoli vrtec iz nabora Kekec. Je pa res, da vsak vrtec ima fokus na kaj drugega. Nekje vec pojejo, nekje vec ustvarjajo,spet drugje se vec gibajo…to je odvisno tudi od vgojiteljic. Prvo leto je nasa tako preprevala in znala vse zivo, drugo leto pa je bila ustvarjalna i je ogromno risala, domov prinesla…razlicno in je prav da spozna vec.
Moji hčerki sta hodili v VVZ Kekec. Ena v Tinkaro in druga v Pastirčka. Jaz imam z vrtcem slabe izkušnje. Zbujanje sredi noči, jok, upiranje (sovražim vrtec, ne grem v vrtec..). Mlajša hči se me je 1x tako močno držala, da sem imela čisto črno roko, ko jo je vzgojiteljica odtrgala od mene. Zdaj sta v šoli – ena v tretji in druga v prvi triadi, pa nikoli ni bilo nobenih težav za v šolo. Vedno sta šli z veseljem. Vem pa, da tiste vzgojiteljice, ki je imela starejšo hči, ni več v Grosuplju, za to, ki je imela mlajšo, pa celo njene sodelavke pravijo (jih poznam kar nekaj), da je popolnoma neprimerna za delo vzgojiteljice. Ampak bi morala imeti res smolo, da bi naletela nanjo.
Pozdravljeni!
Svetujem vam, da opazujete svoje otroke in spremljate vedenjske razlike, sploh ce so negativne. Otroci nam s tem nekaj povedo. Npr. v eni skupini v vrtcu Kekec se je v 1 šolskem letu zamenjalo 6 vzgojiteljic. Pa razen ene, ki je na porodniški, nobena ni ostala v tem vrtcu. Dvema je bilo preko strokovnih služb predlagano zdravljenje. Ste kdaj opazili, da so otroci iz več skupin sami na igrišču? Ali morda, da ko gredo na sprehod, nimajo pod kontrolo skupine in nekatere vlečejo za roke in lase…. Bodite pozorni, saj so to vaši otroci na cestah in v javni ustanovi, kjer naj bi uživali in se česa primernega naučili…seveda s pomočjo oseb, ki imajo smisel in izobrazbo za to….
Vrtec Kekec je super, manj primerne ali celo neprimerne so zaposlene vzgojiteljice, sploh če so zasedajo delovno mesto, za katerega niso primerne, zaradi podpore nekaterih premožnejših občanov, ki obvladujejo nekatere ljudi v javnih ustanovah.
Forum je zaprt za komentiranje.