vrt v najem
Iskreno, ne vem. Mi smo vsakič odkupili kose zemljišč, ki smo jih potrebovali za obdelavo, ker so bile cene smešno nizke.
Sosed je oddajal travnik za košnjo in je računal 500eur na leto za velik travnik. Potrebujejo za konje.. Tako da kaj dosti ni, iskreno bi v tem času jaz oddajala zastonj ali za simbolično darilce, kakšen kos pridelka, marmelade..karkoli in si štela kot dobrodelno udejstvovanje, ker bodo ljudje precej lačni. Eni so že. Če tvoja eksistenca ni odvisna od te najemnine, premisli v to smer, da oddaš družinam v stiski na tak način. Se ti bo 100x povrnilo, verjemi. Se pa ne mešam v tvojo odločitev, le kot ideja.
Odvisno kje si. Če si bolj v kmečkem okolju, bo bolj težka, ker domačini imajo svoje vrtove, njive.
Če pa si dokaj blizu mesta, bi pa znala kar dobro oddati.
Po drugi strani je pa tudi tako:
jaz živim v stanovanju, zelo vesela bi bila vrta. Zdaj pa, kar nekje vrt najeti je kriza. Pogosto potem vse pokradejo. Tako, da bi mi bilo v interesu najeti vrt v bližini domačije, hiše, kjer je nekdo večino časa prisoten, ker potem ne bi vsea pokradli.
Tako, da mogoče v oglasu omeniš, da si ti tam doma, da bo precej časa nekdo pazil na pridelke :).
Aja, je pa tako ,da pa po hribih je pa tako, da moraš skoraj plačat, da ti kdo pokosi. Eni so pripraveljni seno vzeti samo, če sam pokosiš, posušiš. Njive se pa večinoma zaraščajo. Tako, da so ljudje več kot veseli, če nekdo pokosi njihove kmetije.
Ampak pri vrtovih, če je zanimiva lokacija, pa kar zaračunaj. Ne rabiš biti dobrotnica.
Ssinsay, 14.04.2022 ob 07:21
Iskreno, ne vem. Mi smo vsakič odkupili kose zemljišč, ki smo jih potrebovali za obdelavo, ker so bile cene smešno nizke.
Sosed je oddajal travnik za košnjo in je računal 500eur na leto za velik travnik. Potrebujejo za konje.. Tako da kaj dosti ni, iskreno bi v tem času jaz oddajala zastonj ali za simbolično darilce, kakšen kos pridelka, marmelade..karkoli in si štela kot dobrodelno udejstvovanje, ker bodo ljudje precej lačni. Eni so že. Če tvoja eksistenca ni odvisna od te najemnine, premisli v to smer, da oddaš družinam v stiski na tak način. Se ti bo 100x povrnilo, verjemi. Se pa ne mešam v tvojo odločitev, le kot ideja.
Ti si pa čisto v vsaki temi multipraktik
ew825, 14.04.2022 ob 07:23
Pri nas jih občina oddaja za 100 eur na leto, 200 kvadratov.
100 evrov najemnina, semena, gnojila, čas za poletje, kje je voda za zalivanje? Hvala lepa, za 2, 3 osebe se ne splača. Pa da ti toča stolce pridelek? Plesen napade paradajz in krompir? Ne ne, ni racunice
Forum je zaprt za komentiranje.