vročina-ne pade
A vam še vedno dajejo antibiotike kar tako brez da bi vzeli bris ali kri? Pa to dopustite? Saj je jasno, da je več kot 80{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} vnetij posledica virusov, vi pa kar hopla na antibiotike?
če gre za virozo tipa gripa, ti seveda AB ne pomagajo. Najprej zahtevajte, da vam naredijo test, za kaj sploh gre, potem se po potrebi uporabijo AB, in to pravi za tisto bakterijo, ki jo imaš. Če je pa nimaš, je pa itak brez veze.
Ne pristajajte na to,da vam kar preventivno predpišejo AB, če pomaga v redu, če ne pa gremo dalje. Tudi če gre za virozo, se bo zdelo, da so AB pomagali, ker bo pač viroza v tem času izzvenela. NE PRISTAJAJTE NA TO, IMATE PRAVICO, DA ZAHTEVATE TEST, ALI SPLOH GRE ZA BAKTERIJO!!!!!!
Kakšen virus je pa to?
Mi lahko napišeš kaj več?
Hvala[/quote]
Nisem polnočna ptička, a ti vseeno lahko povem.
Adenovirus je pač en virus (torej antibiotiki ne pridejo v poštev), poznamo ene 20 tipov teh virusov. Specifični so zato, ker kar trajajo in trajjao in trajajo – zato ker so izbruhi periodično, npr. 1 teden, potem par dni bolje, pa spet izbruh itd. Zajamejo pa lahko karkoli kar se sluznic tiče od zgornjih dihal, do grla, spodnjih dihal, želodca (brugahanje), črevesja (driska). Ponavadi je hudo, ko prvič zboliš – govorim o otrocih, vsaka naslednja adenoviroza je lažja. pa še enkaj, prvi izbruh istega virusa je lahko npr. kot virusna angina, ta se umiri, čez 5-7 dni dobiš pa drisko … pa je to vse eno in ista bolezen. Jaz zadnja tri leta (ko so šli otroci v vrtec) zbolim za adenovirozo 1-2x letno (odrasli večinoma niti ne vejo, da so “bolni”, ker kaj hujšega običajno ni). Nič posebnega, se pa vleče slabo počutje in taka min. vročina (periodično) 1-3 mesece. Bolniške pa ne dobim, razen za morda 2-3 dni ob izbruhu (za 37,6 jo ne dajo).
So bili pa otroci kar ubogi, ko so prvič zboleli za to slavno adenovirozo. Najprej 5-7 dni vročina 40-41, potem en teden kao ok, potem pa ena mi je 10 dni bruhala (driskala ni), druga 5 dni bruhala in driskala, tretja pa 14 dni tako driskala (tudi 30x na dan), da je končala na infuziji. In ta tretja se tega adenovirusa ni znebila 6 mesecev (potrjeno z brisi). Meni je npr. tisto leto bilo pa le 1,5 meseca non stop slabo, mož pa je 1x bruhal in 1x driskal. Vročina pa 37,6 ene 2 meseca.
Forum je zaprt za komentiranje.