Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek vročina in moško zdravje

vročina in moško zdravje

Pozdravljeni!
Danes smo se sodelavke po šihtu dobile na kavici in jamrale o tem,kako nam je vroče,pa kam gremo na morje itd…nakar ena prijavi,da je nam ženskam še lahko,saj moški da precej težje prenašajo vročino. Pa tudi z zdravstvenega stališča so na slabšem,saj njihova jajčka za normalen razvoj semenčic potrebujejo nižjo temperaturo od telesne. Ok,to vem saj smo se o tem učili že v šoli,pa vendarle-koliko naprimer moškim jajcem škoduje temperatura,kot je bila recimo zdaj v Bosni?(42 stopinj čez dan)
Pri mojem vem,da mu jajca visijo ful nizko,ko mu je vroče,ali ko pride izpod tople prhe. Čeprav očitno pri vseh moških ni enako,sam pri prejšnjem niso bila tako nizko…
Kakšen komentar,oz mnenje?
Lep pozdrav s tople primorske

Tatjany

In smo spet pri jajcih lol

Js sem slišala da za dece ni dobro da kolo gonijo ker imajo potem jajca vsa stisnjena in pomendrana da to lahko potem vodi do kakšnih resnih bolezni.

Glede vročine pa ne vem, pač tisti ki so bolj debeli so verjetno bolj občutljivi za vročino.

Tebe skrbi ker se temu preveč spustijo ali premalo?…. :)))

Zadeva lahko vodi do prehodne neplodnosti, sploh pri tistih, ki nosijo zelo oprijeta oblačila in to ne samo poleti, tudi pozimi obstaja ista nevarnost. Kolesarji imajo lahko težave z impotenco zaradi sedeža, ki jim pritiska na živec ki “upravlja organ”.

Tako, da če želiš, da mu ne bo hudega in bo “ispraven” v vseh letnih časih, priporočam, da ga vsaj ko sta skupaj pihaj s pahljačo, da ne bo pregorel…. :))))) 😀

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Jaz pa le mislim, da kri in pot poskrbita, da se jajčka lepo hladijo tudi v takšni vročini. Narava je poskrbela tudi za to, nič se bat dekleta. 🙂

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Da se mu ne pokvariji, sploh pri starejših so jajca v nevarnosti, ker ptoem lahko ona stakne salmonelo.

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Ravno zato pa so v vrečkicah, da jih telesna temperatura ne pregreje… torej kar naj visijo. Če se pa prekuhajo, bodo pa v hladnejših dneh spet fit za evolucijski pohod. Moški imajo srečo, da so plavački tako hitro obnovljivi. 🙂

Marko, kri ima pa telesno temperaturo in če je kakšna pomembnejša žila preblizu lahko prav tako povzroči pregrevanje in posledično neplodnost. Žilo se de operativno prestavit in je zadeva rešena. 🙂

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Nikakor ne bi mogli razumeti prihodnosti, če se ne bi zavedali preteklosti. (G.A. Livraga) ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

eh, eni ne jemljejo to kot ne vem kakšno srečo. Veš zakaj so se Rimljani pred orgijami namakali v kolikor je bilo le možno vroči vodi? :-)))

Telesna temperatura še nikoli ni škodila nobenemu organu, prej obratno. 🙂 Čeprav ne razumem povsem, kaj si želela povedat, priznam. :p

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Telesna temperatura še nikoli ni škodila nobenemu organu, prej obratno. 🙂 Čeprav ne razumem povsem, kaj si želela povedat, priznam. :p[/quote]

To ne bo držalo. Moda so ravno zato v vrečkicah, da so stran od telesa, ker jih telesna temperatura pregreva in povzroča posledično neplodnost. In moški, ki imajo eno večjih dovodnih žil preblizu modi imajo ponavadi ravno te težave. Ni pa to pogost pojav, na srečo moških, ki si želijo potomce.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Nikakor ne bi mogli razumeti prihodnosti, če se ne bi zavedali preteklosti. (G.A. Livraga) ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

eh, eni ne jemljejo to kot ne vem kakšno srečo. Veš zakaj so se Rimljani pred orgijami namakali v kolikor je bilo le možno vroči vodi? :-)))[/quote]

Vem. Marsikdo bi jih tudi danes, če bi poznal ta podatek in če bi bil zanesljiv.:)))

Malo mu zdrkaj qurac in ga celega stuširaj z mrzlo vodo, pa nam potem sporoči, kako izgleda pajtl.

Knajpanje je menda najboljše za prekrvavitev. Japka razloži neukim deklicam, kako to gre. 😀

Bi bil za asistenta. 🙂
Tvoja razlaga je dovolj tistim, ki želijo razumeti. :))))

Japka, imaš dolge nohte, to lahko hitro kaj prepičiš, če nisi pazljiv?

Japka, imaš dolge nohte, to lahko hitro kaj prepičiš, če nisi pazljiv?[/quote]

Dečko, imam daljše in urejene nohte. A dolžina je takšna, da sem funkcionalna in nič rožic, pa črtic, pa flouroscentnih konic… 🙂

Japka, imaš dolge nohte, to lahko hitro kaj prepičiš, če nisi pazljiv?[/quote]

Dečko, imam daljše in urejene nohte. A dolžina je takšna, da sem funkcionalna in nič rožic, pa črtic, pa flouroscentnih konic… :)[/quote]

Funkcionalno opravilna, se ne moreš zapeti z nohti kam, da bi kaj trgala, super.

[img]http://farm3.static.flickr.com/2225/2477457731_747640df9c.jpg[/img]

Hehehe, točno takšna nisem. Pa moji so pravi, ne umetni kot tile. 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close