vroča čokolada!?!
Joj, jaz sem včasih prisegala na vročo čokolado Ljubljanskih mlekarn… ne vem, ali jo še prodajajo, morda jo bodo začeli spet zdaj, ko bo čas za toplejše napitke.
Sicer pa imam ravno v teh dneh tudi sama v mislih nekaj takega, saj sem bila nekaj dni nazaj v Čokoladnem baru (v tujini), kjer sem naročila vročo čokolado, tako razočarana nad dobljenim, da sem se odločila, da jo enkrat pripravim doma.
Dobila sem en zelo blag (kot) kakao, pa še poceni ni bil :o(
Zame je prava vroča čokolada tista, ki je tako gosta, da je že skoraj podobna pudingu… ni kaj, sem pač čokoholik :o)
Lep dan in čakam s tabo na kakšen dober recept!
Vladka
Vroča čokolada
7,5 dl mleka
3 žlice kakava v prahu
3-4 žlice sladkorja
5 dag jedilne čokolade
2 klinčka
1,25 dl pomarančnega likerja
neškropljena pomaranča
Pol litra mleka počasi segrevamo. V ostalem mleku med mešanjem raztopimo kakav v prahu in sladkor ter damo skupaj s čokolado in klinčki v vroče mleko. Gladko razmešamo in zavremo. Odstranimo klinčke in dodamo liker. Nalijemo v kozarce in okrasimo s spiralami pomarančne lupine.
Vroča čokolada
1 vanilijev strok
1 l mleka
100 g jedilne čokolade s 70% kakava
30 g sladkorja
4 žlice stepene smetane za okras
Mleko s sredico vanilijevega stroka in strokom zavremo, odstavimo in odstranimo strok ter vmešamo sesekljano čokolado in sladkor. Gladko razmešamo, nalijemo v skodelice in okrasimo s stepeno smetano. Po želji potresemo s čokoladnimi ostružki.
Pa veliko užitkov ob vroči čokoladi.
Lp, Maja
In še hitra varianta za otroke. V lonček mleka zakuhaš žličko čokoladnega pudinga in malo kakava, s prakso in po željah dobiš občutek za malo bolj ali malo manj gosto.
Sin si jo pripravlja že sam. Žlička praška za čokoladni puding, pol žličke kakava, malo sladkorja zmešaš z nekaj kapljicami mleka, da ni več grudic, doliješ in razmešaš mleko, doliješ do vrha, v mikrovalovno za 2 minuti, da zavre, pomešaš, v mikrovalovno še za 30 sekund, da se dvigne, pomešaš. Ni gurmanska, je pa otroška večerja. In precej podobna tisti gosti vroči čokoladi na stojnicah.
Pozdrav, Mimi
Forum je zaprt za komentiranje.