Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Vrnitev v Slovenijo

Vrnitev v Slovenijo

Zivim v Lj, sluzbo sem dobila. Tako kot nisem imela druzbe v tujini, je tudi tukaj nimam. Lj je majhna, premajhna. Sem v 30ih brez svoje druzine in je en dolgcas. Pogresam tujino in ze razmisljam, da grem nazaj.

No, v Slo je dosti vec za delat kot v tujini, tako da ne vem kako ti je lahko dolgcas. Sicer odvisno od hobijev in interesov. Druzine nimas? Jaz tudi zivim v tujini, pa se mi v Slo vec dogaja, ko sem tam. Zdej k je tudi v Slo precej multi kulti, pa res ne vem, ce se splaca vracat, z multi kulti tudi varnosti ni vec, dejstvo. To nam je itak poznano iz tujine ane? Druga stvar je pa Bog ne daj imet opravka s takim folkom, k v eni od prejsnjih tem, ko mu je nadrejeni dan pred dopustom le-tega skenslal, tega tudi v tujini pac ni oz. malo verjetno. Tezko bi se bilo prilagodit na take scene, mobing in fovsljive sodelavce.

Mislim, da sem bila nostalgicna za Slovenijo, to je to. Pa mislila, da bo doma vse lazje.

A to ste najemniki brez obvez, da se lahko selite malo sem, malo tja?

Jaz sem bila v tujini najemnik ja, v Lj pa imam manjse stanovanje. Sem samska, otrok nimam.

Pa je lahko dobiti stanovanje v najem? In ali nimate pogodbe za dolocen cas?

Stanovanje v najem se dobi ja, sklene se pogodba, jaz sem imela za 1 leto npr

V Sloveniji ni NIČ, razen par koščkov lepe narave in par krajev z dobrim zrakom, če ne kurijo ali gnojijo. Vse ostalo je zavro, staro, nebenega razvoja, nevzgojeni ljudje, slaba izobrazba , strari hoteli, stara stanovanja, vse neestetsko, nobeňih novih bolnic, predpotopni zdravstveno sistem, kot da se od časa partizanov ni nič spremenilo. Promet obupen, ceste obupne, vse zastarelo in Slo ne nudi nič. Nič se ne dogaja na nivoju kulture ali česarkoli. To lahko ve le nekdo, ki je živel v tujini, v normalni kulturi, ki je usmerjena k prebivalcem, da jim nudi kvalitetno življenje.

Tudi jaz blazno pogrešam tujino in komaj čakam, da grem spet ven, ko končam tu urejati neke stvari.

Ni primerjave, Slovenci se sploh ne zavedajo, v kako nikakvi “državi” živijo, oz. životarijo.

V Sloveniji ni NIČ, razen par koščkov lepe narave in par krajev z dobrim zrakom, če ne kurijo ali gnojijo. Vse ostalo je zavro, staro, nebenega razvoja, nevzgojeni ljudje, slaba izobrazba , strari hoteli, stara stanovanja, vse neestetsko, nobeňih novih bolnic, predpotopni zdravstveno sistem, kot da se od časa partizanov ni nič spremenilo. Promet obupen, ceste obupne, vse zastarelo in Slo ne nudi nič. Nič se ne dogaja na nivoju kulture ali česarkoli. To lahko ve le nekdo, ki je živel v tujini, v normalni kulturi, ki je usmerjena k prebivalcem, da jim nudi kvalitetno življenje.

Tudi jaz blazno pogrešam tujino in komaj čakam, da grem spet ven, ko končam tu urejati neke stvari.

Ni primerjave, Slovenci se sploh ne zavedajo, v kako nikakvi “državi” živijo, oz. životarijo.

V kateri tujini si živela, da je tako superiorna?

“Pojdi” in anam v katerih drzavah sta bili?

Jaz tudi zivim v tujini, ampak razen dela, razmer in odnosov na delu (to je res drug nivo) pa ajde zdravstveni sistem, ne vem, ce se lahko kaj primerja z Slo. Odvisn tudi iz kaksnega okolja v Slo prihajas in s cim se ukvarjas. Ce si aktiven je Slo raj.

Odgovor na objavo uporabnika
viper, 28.05.2025 ob 19:50

Za živo glavo se ne vračajte nazaj, kajti žal vam bo v roku enega meseca.

Grozna politika in žleht folk, drugega pa ni,  le narava je še po starem.  🙂 Ni razumno se vračati na slabse. Multikulti je enako moteč tudi pri nas..služb pa tri črtrt manj glede na kvaliteto in skoraj enkrat nižje plače, halo.

ni jasno, 27.09.2025 ob 18:01

Pa je lahko dobiti stanovanje v najem? In ali nimate pogodbe za dolocen cas?

Boš ga iskala eno leto lahko, lastnik pa ti bo vsak čas težil. N̈ekaj bo našel. Ker je taka slovenska kultura kjer ni več spoštovanja do nikogar, najemnik je pa vedno manj vreden  od ostalih, ker nima nič svojega,  čeprav mora plačati premoženje od plače, zelo  malo mu ostane. Slovenci so zagrenjeni zaradi vgenerirane  Yuge in korupcije, ker jim poberejo vsa javna najemna stanovanja. Tu najemnih džavnih stanovanj ni bilo nikoli, so le  zateženi zasebniki, ki delajo z najemniki  zelo zelo grdo. Ni kulture pri nas več nikjer. Na nobeni instituciji, deluje nič. Praktično nič, le najnujše, vrtci, šolstvo kjer so razmere  ponovno tako padle, da ni niĥče od učiteljev in in vzgojiteljev  niti malo zadovoljen. Zdravstvo dela  na čakalnih  vrstah več let, če je kaj resnega.  Dohtarji delajo samo po telefonu. Albaniji gre boljše, kot nam. Na cestah so sami zastoji. Avtobus težko vozi Slovenec, so le Bosanci in Filipinci za volani..Delajo pa non stop na cestah. Vse razkopano. To je slovenska  kultura oz del nje.   Infrastruktura je v propadu. Cvetijo pa vila bloki, zasebne investicijske gradnje, naložbe v gradnjo, krediti za  beton so v porastu – za vlaganje v investicije in elitne  bajte, nepremićnine dosegajo cene predmestja Londona. Če se kdo s čim ukvarja je to investicija v stanovanje.  🙂 Država je nora, grebatorska, objestna, cinična, brutalna do tistih, ki ne morejo vlagati v lastniško stanovanje,  to pomeni, da  je s tabo nekaj narobe. Ocena komplet države  ne more biti več kot 1/2.  Podobna postaja  bivši Ukrajini kjer je  korupcijska elita imela vse, reveži pa nič.

Reala, 27.09.2025 ob 21:49

Boš ga iskala eno leto lahko, lastnik pa ti bo vsak čas težil. N̈ekaj bo našel. Ker je taka slovenska kultura kjer ni več spoštovanja do nikogar, najemnik je pa vedno manj vreden  od ostalih, ker nima nič svojega,  čeprav mora plačati premoženje od plače, zelo  malo mu ostane. Slovenci so zagrenjeni zaradi vgenerirane  Yuge in korupcije, ker jim poberejo vsa javna najemna stanovanja. Tu najemnih džavnih stanovanj ni bilo nikoli, so le  zateženi zasebniki, ki delajo z najemniki  zelo zelo grdo. Ni kulture pri nas več nikjer. Na nobeni instituciji, deluje nič. Praktično nič, le najnujše, vrtci, šolstvo kjer so razmere  ponovno tako padle, da ni niĥče od učiteljev in in vzgojiteljev  niti malo zadovoljen. Zdravstvo dela  na čakalnih  vrstah več let, če je kaj resnega.  Dohtarji delajo samo po telefonu. Albaniji gre boljše, kot nam. Na cestah so sami zastoji. Avtobus težko vozi Slovenec, so le Bosanci in Filipinci za volani..Delajo pa non stop na cestah. Vse razkopano. To je slovenska  kultura oz del nje.   Infrastruktura je v propadu. Cvetijo pa vila bloki, zasebne investicijske gradnje, naložbe v gradnjo, krediti za  beton so v porastu – za vlaganje v investicije in elitne  bajte, nepremićnine dosegajo cene predmestja Londona. Če se kdo s čim ukvarja je to investicija v stanovanje.  🙂 Država je nora, grebatorska, objestna, cinična, brutalna do tistih, ki ne morejo vlagati v lastniško stanovanje,  to pomeni, da  je s tabo nekaj narobe. Ocena komplet države  ne more biti več kot 1/2.  Podobna postaja  bivši Ukrajini kjer je  korupcijska elita imela vse, reveži pa nič.

Zakaj je potem pol Albanije v Slo, ce je tam bolje. Zakaj so guzve na cesti in cakalne vrste pri zdravnikih? Po mojem mnenju glih zarad nekontroliranega priseljevanja. Ne more se v tako majhno drzavo vsako leto priselit 50k ljudi ali vec. Zato tudi ni vec stanovanj za vse. Halooo. Tudi v Nemciji ima zdravstveni sistem probleme, ker je vedno vec ljudi, ki ne vplacuje v sistem in nastaja velika financna luknja, ki jo spet pokriva delovni narod. Enostavno je prevec parazitov in sistem ne folga vec.

Haha547, 27.09.2025 ob 22:15

Zakaj je potem pol Albanije v Slo, ce je tam bolje. Zakaj so guzve na cesti in cakalne vrste pri zdravnikih? Po mojem mnenju glih zarad nekontroliranega priseljevanja. Ne more se v tako majhno drzavo vsako leto priselit 50k ljudi ali vec. Zato tudi ni vec stanovanj za vse. Halooo. Tudi v Nemciji ima zdravstveni sistem probleme, ker je vedno vec ljudi, ki ne vplacuje v sistem in nastaja velika financna luknja, ki jo spet pokriva delovni narod. Enostavno je prevec parazitov in sistem ne folga vec.

Albanci so zdriblani s posli, pri nas se pere denar… v Albaniji jim to ne bi bilo dovoljeno. Sistem dela 30 let za multikulti, tranzicija je uničila državljana tu rojenega, 30 let pa vlagala  izključno v  multikulti, katerim je nudila vse, celo ključne  položaje v najbolj občutljivih institucijah   kjer delajo samo za svoje..  mora krepnitii   tako mala  država, ker je ostala  brez svoje  hrbtenice.

“Ce je Slo multikulturna luknja potem pojdite malo po Nemskih mestih in boste imeli obcutek, da ste v Afriki. Vedno vecji prispevki za socialne in zdravstvene transferje v zadnjih 3 letih. V zdravstveni blagajni je minus, ker premalo ljudi vplacuje in prevec ljudi koristi zdravstvene storitve. Vse je umazano, smeti povsod. Pred 10 leti, ko sem se odselila ni bilo tega tako veliko, danes pa je ze nevzdrzno in spravlja v depresijo. Hodim redno v Slo in je pravi balzam za duso. Seveda ima Slovenija svoje probleme, ampak zahodna Evropa bo slej ko prej 3. svet. Ce si ze zelite v tujino, potem se izogibajte vecjih mest.”

Golob pospešeno dela na tem, da bo še Slovenija taka.

Alois Irlmayer je napovedal, da se bo 3. svetovna vojna začela, ko bo zelo veliko tujcev prišlo v Nemčijo. Davki bodo pa tako visoki, da jih ljudje ne bodo sposobni plačevati. Zaradi  notranjih nemirov (finančne krize) bodo gorela mesta.  Nemčija bo iz največje blaginja v vsem svojem obstoju prišla v totalno finančno krizo.

V eni noči bo umrlo več ljudi kot v vseh vojnah skupaj. V vojni bo EU kemično zaplinjena.  Vse kar bo na zraku bo pomrlo Ljudje, živali, rastline, vse. 14 dni bo trajal ta kemični napad, ko bo vsak vdih smrten. 14 se je treba zapreti v hišo, vsako odpiranje vrat tujcem ali oken bo smrtno.

Gorele bodo samo posvečene sveče. Irlmaier je izrecno rekel, da bo v tem času svetila samo posvečena (blagoslovljena) bela voščena sveča, najbolje tista iz cerkve. Druge luči naj ne bi delovale.

Sveča kot zaščita. Po prerokbi je svetloba te sveče pomenila varnost in duhovno zaščito: hiša, kjer bo gorela posvečena sveča, naj bi bila obvarovana pred zlom, zunaj pa naj se ne bi smelo pogledati.

Praktično in simbolno. Takšne sveče naj bi gorele tri dni in tri noči – torej čas, ko bi zemlja bila zavita v gosto temno meglo in strupene oblake.

Že stalno trdim, se je šel Hitler v eno skrajnost, Merkelca pa v drugo. OBOJE se bo končalo s totalno vojno. Vsi EKSTREMI so zanič in nevzdržni.

MULTIKUTLTI PROJETK JE PROPADEL. Vojna bo totalna.

Reala, 27.09.2025 ob 22:32

Albanci so zdriblani s posli, pri nas se pere denar… v Albaniji jim to ne bi bilo dovoljeno. Sistem dela 30 let za multikulti, tranzicija je uničila državljana tu rojenega, 30 let pa vlagala  izključno v  multikulti, katerim je nudila vse, celo ključne  položaje v najbolj občutljivih institucijah   kjer delajo samo za svoje..  mora krepnitii   tako mala  država, ker je ostala  brez svoje  hrbtenice.

Ni samo Slovenija, podobno je po celi Z Evropi. Edino v Budimpesti imas se obcutek, da si v Evropi. Ocitno niso tako prodani.

Slovenija je že zdavnaj prodana…fuj!

Poskusite prebroditi to krizo v tujini.

Tu se mladini slabo piše, delo, če je od 8 do 15,petek in Svetek  večinoma od 9 do 16,  če se vozijo pridejo  domov ob 17 ali 18, izkoriščanje, nadure, večna nadomeščanja za tiste, ki imajo otroke, počitnice, bolniške, nikoli konca. Kaos na cestah bo zelo hud vsaj še dve leti. Prekipeva tudi Slovencem. Ne moreš na delo, crknjen od šihta pa ne domov. Posledično potem porast bolniških. Sam oni to ne vidijo.  Ko moraš po otroka  v vrtec, šolo, in si nekje v zastoju cele ure.

Res Res, 28.09.2025 ob 07:18

Poskusite prebroditi to krizo v tujini.

Tu se mladini slabo piše, delo, če je od 8 do 15,petek in Svetek  večinoma od 9 do 16,  če se vozijo pridejo  domov ob 17 ali 18, izkoriščanje, nadure, večna nadomeščanja za tiste, ki imajo otroke, počitnice, bolniške, nikoli konca. Kaos na cestah bo zelo hud vsaj še dve leti. Prekipeva tudi Slovencem. Ne moreš na delo, crknjen od šihta pa ne domov. Posledično potem porast bolniških. Sam oni to ne vidijo.  Ko moraš po otroka  v vrtec, šolo, in si nekje v zastoju cele ure.

ZAnkmivo kykl se po fprumih Slovenvi ložejo tujcem – npr Azijcem. Ogabno.  Država je nasploh ogabna do svojih ali lastnih državljanov, ku ne spadajo med elito. Dela se samo tujce.

Migranti spadajo med ranljive skupine, stamovanja so prvo za njih. Enako je z Romi, Jugoviči, ki izkoriščajo ta sistem v nulo. Cele familije  dol do Makedonije se zdravijo v UKC LJ. Vse jim je dovoljeno ( imajo neprimerno večje ptavice  od Slovencev navadnih smrtnikov)  in nobena  vlada gleda tega ne uredi ničesar,  30 let nič. Vedno slabše in hujše.  Garati za tujca in sebe.

Dela se celi dan le  za tujce in uzivaško elito. To je Slovenija. OGABNA DRŽAVA.

Zato se forum tudi ukinja, da bo izkoriščevalcev prihajalo svobodno in množično še več.

Ptavilo  No1   Slovencu naj  bo – ne klanjaj se tujcu in ne hlini prijaznosti.  Naj se znajde.  Nobenemu. Nikoli. Ker te bo kmalu pohodil. Vsak.  Nisi hlapec.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close