vrednost stanovanja
Mama prodaja dvosobno stanovanje na Rakovniku, velikosti 51 m2 bruto. stanovanje ima obnovljena okna in radiatorje, kopalnica je bila prenovljena pred 16 leti, sicer je vse v prvotnem stanju, vendar dokaj dobro vzdrževano. Stanovanje je staro 42 let. Zanima me realna cena, za koliko se lahko stanovanje proda. Gledam na internetu, pa se mi zdi da je vse skupaj nekoliko nerealno….
@Thunder: patetičen si.
Saj razumem tiste, ki pišejo neke nerazumno visoke cene. Pač imajo sami nepremičnino in bi jo radi drago prodali ali pa so nepremičninski agenti..
Ampak v časih gospodarske krize, ko dnevno odpuščajo delavce in je tudi bančne kredite težje dobiti, 50m2 ter 42 let staro stanovanje res ni vredno več kot 70.000, pa če je ne vem kakšna lokacija.
Ljudi, ki si lahko privoščijo tako bajne kredite je vedno manj in še tistim, ki si lahko, jim banke višje obresti nabijejo kot nekoč.
Čas trenutno ni za kupce, kajti vrednost stanovanj bo samo še padala. Torej ti zdrava kmečka pamet pravi, da se ti ne splača kupiti zdaj, ker bo čez 3 mesece vrednost nižja za 10 – 20% (torej si na zgubi).
Za tiste ki tega ne prepoznajo: Borg prodaja klasicno “realtor” spiko. Niti malo ne dvomim, da je tako ali drugace vezan na nepremicnine. Kako, sploh ni pomembno.
Vsekakor se mu v prihodnih letih slabo pise. Pravzaprav bodo skoraj Vsi, ki so danes tako ali drugace povezani z nepremicninsko “industrijo” kmalu med najbolj osovrazenimi in zanicevanimi. In to poleg tega, da bodo financno uniceni.
Borg: En prijateljski nasvet: cim prej presedlaj v kak drug biznis, najdi drugo sluzbo, karkoli, samo bezi od nepremicnin. 😉
Hihi, posebno tista njegova najnovejša o ciklih, ki trajajo lahko tudi eno generacijo, mi je bila všeč (WTF…).
Se pa ne strinjam, da bodo vsi posredniki osovraženi in zaničevani, samo podgane, ki so v tem “ciklu” prodajale nepremičninsko meglo (ali zavarovanja ali delnice ali sklade, v prejšnjem so furale catch the cash, v naslednjem bodo pa mogoče feng shui), se bodo zdaj, ko so izčrpale možnosti hitrega in lahkega zaslužka pri nepremičninah, pobrale kam drugam.
Ker je njihov besednjak vedno isti, samo štof zamenjajo.
no no , brez panike in razburjenja – kot vidim je nekaterim ljubša gostilniška debata..
Saj je to tudi čisto v redu. Sicer pa, MON bo najbrž še dolgo obstojal, mogoče tudi kdo od vas dobi BMW-ja – poleg brezplačnega stanovanja, hiše in vsega ostalega, kar napovedujte..
@venera&co-to da ne razumeš ciklov, povsem razumem. vendar, debatirati o nečem, o čemer nimaš pojma..je seveda legitimin, ni pa ravno razumno..
Ampak, svoboda govora velja, itak
Ja upam da bo forum se dolgo obstajal,da si bomo lahko vsi prebrali tvoje teorije in obcudovali tvoje znanje ekonomije,menegmenta in splosne logike,hahaha
Ne zacenjaj z gostilniskimi debatami,ker za razliko od tebe,nas je mnogo nase trditve o izgubi vrednosti in normalizaciji cen nepremicnin tudi potrdilo in utemeljilo.
Brezplacnega stanovanja ne rabim,ze imam svojega.
Bmw-ja tudi ne,imam ze svoj avto.
Nihce ne trdi da bodo stvari brezplacne,predvidevamo pa da bodo cene nepremicnin padle za 30-50% v naslednih 2 letih.
Borg ti in tvoji cikli,ja saj obstajajo vendar kot vse kaze se bo ta tvoj cikl zavlekel na mnoga,mnoga leta.
Je pa cikl odvisen predvsem od zabitosti in neumnosti ljudi.
95% odstodkov ljudi je neukih in se pustijo vodit kot ovce,zato so tudi placevali tako visoke zneske za stanovanja(3000-3500€ na kvadrat)
Upam da bo ta tema zivela se leto,dve da bomo lahko vsi skupaj prebirali nasa predvidevanja in ugotavljali kdo je imel prav.
THEMAN
najboljši Theman: tudi ti nisi ravno dosleden. Če že napišeš ceno 3500€ za m2, napiši tudi kje in za kakšne nepremičnine.
Jaz pa upam, da nekoč vidim to tvoje blazno premoženje, opevano gorenjsko šparovnost, Salomonovo preudarnost pri naložbah in vilo za razumen denar (100€/m2). Strpnost ni tvoja vrlina, tukaj sem že obupal.
1.Krentam,nimam blaznega premozenja (zivim cisto povprecno)
2.Stanovanja 3500 na meter so se vecinoma prodajala v ljubljani…
3.Strpen nisem do neumnih in nerazgledanih(borg,ti,pa se kaksen debil)
4.100€ na kvadrat,o cem ti sanjas-wtf???
5.sem ti ze veckrat napisal da se ne umesavaj v debate,ce nimas argumentov
6.Lp vsem
7.THEMAN
Vrjetno bi spadal med tiste,ki bi ustanovili svoj forum za zivljensko razgledane in realne ljudi.
Krentam se mi zdi,ce bi bil pogoj za sodelovanje na forumu IQ vecji od tvoje stevilke noge,bi ti gladko odpadel…
Zdej pa dost offtopica,ta tema je namenjena nepremicninam,ne pa temu kako ste ti,borg in olala nesposobni dojemanja realnosti in inteligencno omejeni za konstruktivno debato.
TEMA JE NAMENJENA NEPREMICNINAM!
LP
THEMAN
Forum je zaprt za komentiranje.