vrednost nepremičnine
jaz imam eno izmed 130 stanovanj v naši hiši. V vsakem nadstropju je 8 stanovanj, po dva in dva sta si enaka…….tako nekako v vseh nadstropjiih, razen v pritličju in zadnjih treh nadstropjih so drugačna, pa imamo vsi različne kvadrature in različne vrednosti po Gursu…..ha.ha….. Nad menoj ima 9,50 m2 balkon, jaz 6,90, pod menoj 4,90….drugi spet 5, pa 7, 7,50.itd. Pa imamo vsi enake balkone v isti liniji. Imam najnižje ocenjeno kljub preveliki kvadraturi balkona, sem šla na Gurs čakala 4 ure, referntka je rekla, da je popravla v računalniku, da je zdaj 4,9o m2 kot je prav………….na njihovi spletni aplikaciji, da bo sprememba v roku 24 ur, danes teče peti dan, in vse je isto……ne grem nikamor več. aja, ocenjeno imam pa 5.000 € manj, kot je trenutno cena na bolhi al pa na nepremičninah.net.
Prepričana sem, da bodo iznašli magično formulo, kako izvleči od nas čimveč denarja.
Uh, pri nas je šele hudič. Namesto ene hiše naj bi na naši parceli stale kar tri! Ena je v resnici terasa, ki je podkletena in se seveda drži hiše, druga naj bi pa stala tam, kjer imamo v resnici trato z jablanami. Zoprno je pa to, da teh stavb z obstoječimi pritožbenimi obrazci sploh ne moremo zanikati. Bo treba enkrat prav na GURS stopit.
Sosedu so hišo in hlev pomladili za sto let in v razpadajočem prastarem, praznem hlevu naj bi imel celo centralno kurjavo.
Iz te godlje, ki so nam jo poslali, se s svojo sicer dobro funkcionalno pismenostjo in univ. izobrazbo trudim znajti, kot vem in znam. Me zanima, koliko tisočev Slovencev je izračun enostavno vrglo v omaro, ker ga tudi približno ne morejo razumet.
Eh tukaj gre za igro države – sedanje vrednosti nepremičnin so dvakratno prenapihnjene. Prvič zato, ker je država vzela za osnovo cene iz 2008 ko je bil nepremičninski balon še napihnjen in so se kupčije še sklepale po visokih cenah, ker so ljudje še imeli denar in drugič, ker so se namerno odločili, da bodo pretirano dvignili vrednostne razrede, da bodo ljudlje potem vsi srečni in medeni, ko jih bo država znižala in bodo lažje požrli uvedbo novega davka. Bo še zanimivo, če bo vlada res vztrajala pri bajeslovnih 3 promilih, pa še volilno leto se bliža.
Jaz sem si naračunal, da bi po zadnjem predlogu izračuna davka, namesto obstoječih 150 EUR kolikor sedaj plačam za davek od premoženja in nadomestilo za uporabo stavbnega zemljišča, po novem moral plačati 450 EUR davka na nepremičnine.
LOL, mojega glasu kekci iz trenutne koalicije na volitvah ne bodo videli.
Mislim to z nepremičninami in plačevanjem je pa smešno.
Zdaj, ko boste morali po vsej verjetnosti plačevati za to kar imate, to ni vredno skoraj nič.
Ko bi pa prodajali bi bi bilo pa tud to kar so vam ocenili premalo. Tako kot tisti na Gorenjskem se bunijo, da njihova hiša pa ni vredna pa tud 100.000, vendar ko gledaš oglase pa garaža stane tok. Verjamem, da je pri nekatereh prišlo do hudih napak in je prav da se pritožijo, nekateri pa nimam besed.
Lep dan
V naši soseski se je nekaj časa nazaj prodala podobna hiša kot je naša, za približno podobno ceno, kot je naša cenitev.
Naši podatki se načeloma ujemajo, popravljati smo morali samo kvadraturo za prijavljeno dejavnost, ki so jo ocenili na celo sobo, rabim pa samo pisalno mizo (kar je tudi uradna možnost!).
Forum je zaprt za komentiranje.