Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Vrečke za pečenje

Vrečke za pečenje

Zadnje čase uporabljam za peko mesa vrečke. Mi je kar všeč ta način, hitreje se speče, peče se v lastnem soku, pečica se ne umaže…
Kaj pa ve?
Deževen pozdrav!

Vrečke za pečenje imam doma že več kot 1 leto, uporabila pa jih še nisem. Niti ne vem zakaj.
Kako pa pripraviš meso? Ali dodaš tudi kakšno zelenjavo? Kako pa se meso zapeče? Prosim za informacije. Potem jih bom tudi jaz mogoče uporabila in mi ne bodo le v napoto.

Majda, hej!

To vrecko imam doma ze vec kot leto dni in je se neuporabljena; za celega piscanca sva dva premalo:(
Bom pa enkrat samo dele spekla; upam, da bo tudi OK.

Kako je s skorjico? Se zapece, ali bolj dusi? Das tudi kaj zelenjave zraven?

Hvala za informacije in en lep dan Babi

Moja mama jih redno uporablja in se meso ful lepo zapeče. Tudi nadevanega piščanaca da v to vrečko in nastane lepo zapečena kožica.

V navodilih piše, da se lahko med drugim peče v vrečki tudi potica, sprobano pa to še ni.

Lp, Maja

Ja, zapeče se lepo in po navodilih bi lahko pekel še ribe, potice…, a tega jaz tudi še nisem probala.
Pri mesu je mogoče speči tudi krompir pa še kako zelenjavo…

jaz dam v vrečko fileje zmrznjenega osliča, zelenjavco, prav tako zmrznjeno, malo začimb: sol, poper, mediteranske začimbe in vejico rožmarina. Eno ali dve žličke kisle smetane, malo mlekca in malo vinčka. Malo je omakce in vse skupaj je okusno

Jaz pa nimam pojma kakšna je ta vrečka 🙁 :)))))))))))))))))))
Mi lahko prosim poveste?

Kamy, koliko časa in na koliko stopinj pečeš zmrznjenega osliča (približno kakšno količino)?

Prednost vrečk je tudi v tem, da ni treba uporabiti maščobe – za vse tiste na dieti ….

Kate, vrecka je v taki embalazi kot peki papir:

PACLAN Meh za peko

Narisan je tak prozoren meh, na obeh straneh zavezan kot bonbon in notri krasna zlatorjeva pecenka :))))))))))))

Zdaj bi bil ze cas, da ga tudi sama uporabim.
Jaz, nevednica, pa ribe dam v skrniclej iz peki papirja in potem klamfam s sponkami; no, tako sicer lahko napolnim cel pekac. Tu je zgleda kolicina omejena.

Maja in ostale, hvala za navodila.

Lep pozdrav

jaz pa obicajno v njih pecem krvavice.

Hvala Babi, za pojasnilo.

Jaz sicer res zelo malo pečem v pečici ampak, kakor bi moja sestrična rekla:”Bi bilo že kaj narobe, če ti ne bi hotela vsega vedeti, videti in probati!” :)))))))))
Ponavadi me (še po 10letih svojega gospodinjstva in 2 otrocih) vsaj 3x na teden pokliče, kako jaz to pa to naredim:))) Torej … moram biti na tekočem!:)))))

Tudi jaz jih že nekaj časa uporabljam za pečenje krvavic.

Kako pečete krvavice v vrečki?
Ali dodate kaj tekočine ali maščobe?

Dokler je ta tema še na tej strani, prosim za odgovore na gornja vprašanja..

Jaz dam krvavice kar “natur” v vrecko, to dobro prepikam (vrecko – ne krvavic), vse skupaj na plitev pekac (ce das samo na resetko ni dobro – verjemi in ne preizkusaj) in pecem kaksno uro- 170C, ventilator. Priblizno 10 minut pred koncem peke, pa vrecko prerezem in pecem naprej.
LP, Misa.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close