vrček za kavo
Zelo rada pijem espresso in tudi imam vrček za kuhanje take kave (saj veste, tisti italijanski s kljunom, reče se mu caffetiera – sem prav napisala??)
kar nekaj časa pa se mi že zdi, da ima vrček slab vonj, tudi kava ni čisto taka, kot je bila na začetku….sploh ne diši po kavi… uporabljam Barcafe, ali pa kavo zmeljem sama, da je vedno sveža. tudi vrček po kuhanju kave takoj pomijem, vse skupaj namakam v mrzli vodi, da se ja ne bi navzelo vonja, večkrat tudi zavrem vodo brez kave, da se vsa pretoči v gornji del in tako očisti pore – pa je stanje komajda kaj boljše.
ima katera kako idejo, kaj delam narobe?? za kakršno koli pomoč bom zelo hvaležna!!
lep dan vsem!
Maja, to se je pripetilo tudi mozu in je strasno smrdelo. Tesnilo pa fuc.
Ga pa je potrebno zamenjati tudi ob normalni uporabi od casa do casa.
Tesnila dobim v nasih trgovinah s kuhinjsko posodo. Je pa najbolje, da vzames caffetiero s sabo in poizkusis velikost, ker se mi je ze zgodilo, da sem kupila recimo za velikost za 3 osebe, pa ni bilo ta pravo- razlicne firme.
Lep pozdrav
Se ena taka..:))
V kafetiero sem pozabila dati ze vse po spisku. Zgornje cedilce, tesnilo, vodo, spodnje cedilce s kavo…:)) (jaz jo namrec po uporabi vedno celo razstavim in pomijem).
Potem malo brisemo stedilnik ali celo kuhinjo, pa menjamo tesnilo, pa enkrat je bilo treba bezat v luknjo v notranjem “stebricku” s kovinsko zico, da se je odmasila.
No ja, glede na to, da jo uporabljam ze 15 let, ni tako hudo, ce ga clovek v tem casu nekajkrat malo polomi.
:))
pozdravcek,
proxima
Forum je zaprt za komentiranje.