Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Vrbsko jezero čudovit izlet

Vrbsko jezero čudovit izlet

Če komu pride prav.
Včeraj smo šli v Avstrojo se kopat na jezero. Iz Ljubljanw cca 90 km po prazni cesti, na meji se nič ne čaka. Zrak je svež saj je ogromno zelenja. Skratka mi smo bili navdušeni in se sprašujem zakaj nismo tja że prej šli.

Avstrija ima ogromno kopalnih jezer, ne samo Vrbsko in s turizmom zasluži več, kot Hrvaška s celotno morsko obalo in otoki.

Avstrija ima ogromno kopalnih jezer, ne samo Vrbsko in s turizmom zasluži več, kot Hrvaška s celotno morsko obalo in otoki.
[/quote]

Ampak turizem je vendar nizko produktivna panoga, ki jo je treba počasi ukinit – ker ne prinese dovolj dodane vrednosti (prosto po Lukiju Mesečku)

Na katerem koncu ste se pa kopali? Sem bila par let nazaj na tistem delu, ki je bližje centru in je bila precejšnja gneča, tudi parking smo dolgo iskali, je pa zelo lepo.

Na katerem koncu ste se pa kopali? Sem bila par let nazaj na tistem delu, ki je bližje centru in je bila precejšnja gneča, tudi parking smo dolgo iskali, je pa zelo lepo.
[/quote]

Midva sva bila iz motorjem in sva naredila en krog oz se ustavilanekje na sredini.
Največ gužve je res ravno blizu mesta, zato predlagam da greste rajši naprej. Imaš plačljive plaže pa tudi divje.
Meni osebno bolj prijetno kot za en dan iti na Hrvaško v gužvo na meji.

1. – 90 km iz Ljubljane… ni šans, da se peljem tako daleč na kopanje
2. – nič se ne čaka – odvisno, kje in kdaj se pelješ, tako kot velja prav za vsako destinacijo. Včeraj naprimer se je pred mejo na Karavankah kar konkretno čakalo.
Point tvojega prispevka je kaj že? Ven se metat, da ne hodiš v slovenske turistične kraje?

Kakšen negativizem veje iz tvojega komentarja!
1. Če se ti ne pelješ tako daleč na kopanje, ne pomeni, da se drugi ne (midva greva pogosto na avstrijska jezera)
2. Do Vrbskega jezera ne greš čez Karavanke
3. Ne vem, zakaj bi se nekdo “ven metal”, da ne hodi v slovenske turistične kraje? Saj to ni nič takega, veliko nas ne hodi oziroma gremo rajši čez mejo (severno/zahodno). Zaradi spoznavanja novih (in bolj urejenih) krajev, pa ker predvsem Avstrijci bolje obvladajo turizem kot v večini slovenskih turističnih krajev. Ne lupijo turistov, kar plačaš, veš, za kaj si plačal in razmerje med ceno in kvaliteto storitev je bistveno boljše kot pri nas.

Saj se gre na izlet. Potem se tudi kopa. Me ne moti 90 km. No, ne bi hodila večkrat, a sem in tja sigurno.

Kako je tam za kopanje? Baje je hladnejše od Vrbskega?

Po “baje” informacijah je hladnejše, po uradnih podatkih pa ravno ne:
http://www.wetter.at/wetter/sport-freizeit/bade-wetter/oesterreich/kaernten

(Mimogrede, kje pobirate “baje” informacije?)

Po “baje” informacijah je hladnejše, po uradnih podatkih pa ravno ne:
http://www.wetter.at/wetter/sport-freizeit/bade-wetter/oesterreich/kaernten

(Mimogrede, kje pobirate “baje” informacije?)
[/quote]

Baje ? =Jaz bi jim rekla ustno izročilo;). Vem zato, ker sem tudi sama od par ljudi slišala, da je Faaker see hladnješe. Baje ;). Sama še nisem preverila.

Baje, menda, tako se govori…..

Mi smo bili že večkrat in ne samo pri tem jezeru.Avstrija ima res fajn jezera.Kot je že nekdo napisal je res,da imajo dobro pošlihtano v turizmu.

Baje ? =Jaz bi jim rekla ustno izročilo;). Vem zato, ker sem tudi sama od par ljudi slišala, da je Faaker see hladnješe. Baje ;). Sama še nisem preverila.
[/quote]
Dandanašnji je take stvari zelo preprosto preverit, ko imamo internet. In se potem izogneš širjenju “baje” informacij, ki niso nujno točne.

Dandanašnji je take stvari zelo preprosto preverit, ko imamo internet. In se potem izogneš širjenju “baje” informacij, ki niso nujno točne.
[/quote]

Internet ima točne podatke. Lahko se zaneseš 100%.

Internet ima točne podatke. Lahko se zaneseš 100%.
[/quote]

Sigurno naj bi bil zanesljiv. Jaz rada tudi slišim, kaj je kdo kje doživel in kako se mu je zdelo. Potem malo primerjam vtise.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close