vratca na kuhinjskih elementih-praktičnost
Predvsem, če nisi navdušena nad čiščenjem, se na daleč izogni kakršnimkoli okraskom na vratih. Ravna, gladka, samo kljuka gor in nič drugega, da obrišeš v eni potezi. Drugo, če imaš možnost (predvsem finančno) naj imajo spodnji elementi predale, ne polic. Hrbtenica ti bo zelo hvaležna.
Kolikor imam izkušenj, se madeži in pristni odtisi najmanj vidijo na kateremkoli lesnem vzorcu. Po drugi strani je pa res, da je ta površina hrapava in ko se spraviš k čiščenju, vzame nekaj več časa. Na gladkih površinah se pa bolj vidijo odtisi, jih pa brez težav sproti obrišeš. Odločitev je pa – kakor kdo na to gleda, kaj mu je boljše.
Jaz imam masivno hrastovo kuhinjo brez pretiranih rezbarij, z minimalno stekla, z veliko predali in malo odprtih elementov ter poličk, nad vodovodom in štedilnikom imam položene mat svetle ploščice ( se skoraj nič ne vidi na njih), kuhinjo umivam z univerzalnim čistilom in enkrat mesečno s Prontom). Jaz sem zelo zadovoljna z leseno kuhinjo in ni občutljiva. Ti pa odsvetujem razne rostfrei dodatke, ker se tam pa res pozna vsaka pikica.
Uživaj v novi kuhinji!
Konkretno – Urška od Svee, pisanih barv in mat površina, pri dveh majhnih otrokih z mastnimi prsti ni krize glede madežev. Izogibaj se gladkim frontam, temnim barvam, raznim izrezljanim vratcem, čim bolj gladka držala (da nimajo zadaj recimo kakšnih vdolbin in zarez, kamor se zavleče svinjarija). Po mojem so boljša takšna daljša na dve luknji kot tista v obliki gumbov. Jaz fronte spucam kar z vlažno čudežno krpico (kao, tisto iz mikrovlaken), in je.
Forum je zaprt za komentiranje.