Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računovodstvo vračilo davka

vračilo davka

Letno poročilo, ki ga moramo oddati na DURS in AJPES do 31.03. smo oddali že 01.03.2010.

Lani smo začeli s poslovanjem in davek preplačali in sedaj nam ga morajo vrniti.

Zakonski rok naj bi bil 30 dni. Torej minilo je že teh 30 dni + 27dni še zraven, naših 100 EUR pa ni še od nikoder.

“boh ne dej” da prispevkov ne plačaš – a oni se ne držijo roka.

Sem jih poklicala če je kaj narobe, pa so rekli da ima računovodstvo tok dela da ne sfolgajo.

Kaj lahko še naredim? Ne me narobe razumet, ampak men tale mesec res še za prispevke zmanjka!

Hvala za pomoč

poglej ZAKON O DAVČNEM POSTOPKU

letos sprememba za leto 2009 poglej 97.člen ne znam ga na pamet…. tam lepo piše kako in kaj
izsek
Sprememba petega odstavka 298. člena Zakona o davčnem postopku, ki je podana v 97. členu ZDavP-2B, pa se nanaša na način plačevanja obrokov predhodne akontacije v novem davčnem letu. Do sedaj je veljalo, da se v primeru, ko je višina novih obrokov predhodne akontacije nižja od obrokov predhodne akontacije za predhodno leto, razlika v višini obrokov, ki jo je podjetnik plačal pred oddajo davčnega obračuna, podjetniku ne vrne, pač pa se sorazmerno zmanjša višina preostalih obrokov predhodne akontacije. V primeru, ko je podjetnik plačeval obroke predhodne akontacije, zatem pa je v davčnem obračunu ugotovil davčno izgubo, pa se mu obroki, ki jih je plačal v tekočem letu pred oddajo davčnega obračuna, niso vrnili niti se ta razlika ni mogla poravnati s preostalimi obroki za tekoče leto (ker je bila višina obrokov zaradi davčne izgube enaka 0), pač pa se mu je preveč plačani znesek upošteval šele v davčnem obračunu za tekoče leto.
link:
http://www.ozs.si/prispevek.asp?IDpm=5&ID=19531

zakonodajo pa dobiš na linku: (vpišešsamo naziv zakona in ti ga poišče po datumih )

http://www.dz-rs.si/index.php?id=101

lp.
upam da sem kej pomagala.

je pa res sra……….nje ker zmerj nastradamo mali in miceni….

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close