Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Vračilo brezhibnega blaga- Merkur

Vračilo brezhibnega blaga- Merkur

Pozdravljeni,

zanima me, če je kdo že imel podobno situacijo kot jaz- pred nekaj dnevi sem v Merkurju kupila aparat, ki mi po preizkusu delovanja ni ustrezal. Ne gre za napako izdelka, le jaz z njim nisem zadovoljna. Ker stvar ni bila ravno poceni, sedaj seveda razmišljam, če bi bila možna menjava oz. vračilo izdelka. Ampak, ker dotični aparat depilacijski in je bil 1x preizkušen, močno dvomim, da bi lahko to vračala. Ali pač?

Je morda kdo že imel kakšno podobno izkušnjo?

Hvala in lp.

čizs … pa toliko je teh za varstvo potrošnikov, ki redno objavljajo kakšne pravice imamo …
ja, lahko zamenjaš v roku 8 dni – za cenovno enakovredno stvar ali dražjo z doplačilom
seveda prinesi vso embalažo, dele …

Hvala za odgovor…To vem, ampak sem malce v dvomih , če je v vseh trgovinah enako glede tega vračila izdelkov. Na mojem računu piše, da blago, kupljeno v trgovskih centrih menjajo neuporabljeno in v original embalaži. Aparat pa je bil preizkušen. Pa še za depilacijski aparat gre….

In če bi bil ti seznanjen z varstvom potrošnikov bi vedel, da če je izdelek brezhiben, je dobra volja trgovca, da ga zamenja.

Avtorica: poskusiš lahko, vendar glede na to, da je aparat bil uporabljen, dvomim, da ga boš lahko vrnila, saj ga potem ne morejo več dati v prodajo.

Ja spucaj tiste dlake ven

To je res. Sem naslovila vprašanje še na Merkur, bom videla, kakšen bo odgovor.

Če si kupila v poslovalnici je le dobra volja trgovine da ti zamneja.

Za izdelke osebne nege ki so bili uporabljeni se zadev ne menja. Zaradi estetike in higiene. Bi ti kupila strojček kjer so gor moje glake? Verjetno ne.

Če si kupila in manjka funkcionalnost lahko uveljavljaš stvarni napako.

Če se je izdelek pokvaril lahko uveljavljaš garancijo.

Ni res. Vračilo blaga je možno samo ob dobri volji trgovca, Merkurja v tem primeru.

Zakon o vračilih je jasen.samo za izdelke ki so kupljeni na daljavo in samo za vračljive izdelke. Zarnice,kondomi,osebna nega odpadejo.

Ni res. Vračilo blaga je možno samo ob dobri volji trgovca, Merkurja v tem primeru.[/quote]

in kaj ni res???

Avtorica, v nobenem primeru ne moreš vračati brivnika s sramnimi dlakami…haloooo pa saj ti že kmečka pamet pravi da ti ne morejo prodati dlak iz pishde od nekoga na brivniku…a bi ti kupila od nekoga dlake ???

Verjetno bo res tako, ja…Nikoli še nisem vračala blaga za osebno nego, zato tudi nisem vedela, kako je s tem primeru, če ti zadeva ne ustreza. Mi je pa nekako logično, da takih zadev ne morem vračat, če so že bile uporabljene, ampak vseeno pač vprašat ni greh. Očitno sem pričakovala veliko več od tega depilatorja, tudi poceni ni bil, ampak deluje pa slabše od mojega 10-let starega. Zato tako razočaranje.

Brezhibnega izdelka (ki pa se tebi iz takega ali drugačnega razloga) ne dopade, seveda ne moreš vračat ali menjat. Tudi če ga čisto original zapakiraš, ne. Je čisto od dobre volje trgovca odvisno, če ga vzame nazaj. Preberi si Zakon o varstvu potrošnikov.
Depilacijski aparat je pa po funkciji zelo podobna zadeva kot recimo električna zobna ščetka in če bi bila trgovec, ga ne bi vzela nazaj.

Res ne vem, od kod nekaterim ideje, da pa čisto vsako stvar, ki jo kupiš, lahko kar vrneš v štacuno …

Brezhibnega izdelka (ki pa se tebi iz takega ali drugačnega razloga) ne dopade, seveda ne moreš vračat ali menjat. Tudi če ga čisto original zapakiraš, ne. Je čisto od dobre volje trgovca odvisno, če ga vzame nazaj. Preberi si Zakon o varstvu potrošnikov.
Depilacijski aparat je pa po funkciji zelo podobna zadeva kot recimo električna zobna ščetka in če bi bila trgovec, ga ne bi vzela nazaj.

Res ne vem, od kod nekaterim ideje, da pa čisto vsako stvar, ki jo kupiš, lahko kar vrneš v štacuno …[/quote]
Narobe zaklepaj …
Brezhibnega izdelka (ki pa se tebi iz takega ali drugačnega razloga ne dopade), seveda ne moreš vračat ali menjat.

Ni res. Vračilo blaga je možno samo ob dobri volji trgovca, Merkurja v tem primeru.[/quote]

in kaj ni res???[/quote]

če gre za brezhibno stvar, nimaš nobene pravice do vračila denarja v osmih dneh in podobne flance…
sploh ne vem, od kod si te flance potegnil…

pravico do vračila denarja/dobropisa/.. imaš v primeru, da ima izdelek stvarno napako, ali da si ga kupil na daljavo, izven prodajnih prostorov prodajalca. pa še tu je rok 15 dni, ne pa osem.

tak, da…. brez čizs prosim

Res ne vem, od kod nekaterim ideje, da pa čisto vsako stvar, ki jo kupiš, lahko kar vrneš v štacuno …[/quote]

ko mi že rejaš in najedaš – še poglej zaporedje objav – kdaj je bilo razkrito za kakšen aparat gre.
pa pol ure glej v tole lahko zamenjaš !! ja … gre za opcijo lahko — ne pa, da ti trgovec mora zamenjati ….

in kaj ni res???[/quote]

če gre za brezhibno stvar, nimaš nobene pravice do vračila denarja v osmih dneh in podobne flance…

pravico do vračila denarja/dobropisa/.. imaš v primeru, da ima izdelek stvarno napako, ali da si ga kupil na daljavo, izven prodajnih prostorov prodajalca. pa še tu je rok 15 dni, ne pa osem.

tak, da…. brez čizs prosim[/quote]

o čem pa ti tupiš??
a ločiš med menjavo in vračilom denarja??
pa med lahko in da npr. trgovec mora ???

in kaj ni res???[/quote]

Tole ni čisto res. Kupec ki je sklenil na daljavo nakup,ima pravico v 15 dneh obvestiti trgovca o vračilu izdelka in nato še 15 dni časa da izdelek vrne. Brez navajanja razloga.

Seveda v tem avtoričinem primeru to ne velja ker ne gre niti za nakup na daljavo niti za vračljiv izdelek. Razen če bi bil neuporabljen in kupljen prek neta.

Tole ni čisto res. Kupec ki je sklenil na daljavo nakup,ima pravico v 15 dneh obvestiti trgovca o vračilu izdelka in nato še 15 dni časa da izdelek vrne. Brez navajanja razloga.

Seveda v tem avtoričinem primeru to ne velja ker ne gre niti za nakup na daljavo niti za vračljiv izdelek. Razen če bi bil neuporabljen in kupljen prek neta.[/quote]

gre za to, kdaj ti poteče pravica do vračila denarja, ne kdaj moraš vrniti izdelek. o tem govorim. pa popravljam, rok je 14, ne 15 dni.

Hvala vsem za odgovore. Sej ni treba, da se skregate ravno v vsaki temi, gre le za izmenjavo mnenj in za to, da se vsak dan kaj novega naučimo, a ne 🙂

V mojem primeru gre torej za popolni primer zgrešenega nakupa, ko pač zadeve ne moreš prej sporbat (no lahko, Merkur ima aparate razstavljene za preizkus uporabe, ampak tako kot je nekdo že napisal- bi si šel depilirat npr. roke z aparatom, s katerim je to počelo že nevemkoliko in ne vemkkakšni ljudje pred tem? ). No, jaz ga nisem šla testirat v trgovini, poleg tega sem bila res 10000{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, da bo aparat te znamke in take cene zagotovo vsaj malo boljši od mojega starega. In pač ni. In ko ga enkrat spobaš, je to point of no return, ker ga zelo verjetno ne moreš več vrnit nazaj v trgovino, tako kot npr. hlače iz Lidla. Jah, in v vsem svojem obupu in razočaranju pa si nisem mogla, ne da bi vprašala, ČE MORDA je kdo že imel podoben problem in JE bilo mogoče. Samo vprašala sem…in se treba zgražat ob tej misli, če bi aparat vrnila in bi ga morda kdo od vas potem kupil z mojimi dlakami vred 🙂 Sej ga verjetno ne bi dali nazaj na police, ČE bi ga vzeli. Ampak, ga verjetno itak ne bodo vzeli. Zato CHILL… 🙂

zato pa pri tehnični robi obstaja v dobi interneta na milijone strani z ocenami, mnenji kupcev…

sicer pa, ena znanka je delala pri neckermannu, ko so še obstajali in so imeli tudi erotične igračke in ljudje so vsega boga pošiljali nazaj. s sramnimi dlakami vred. ker je šlo za katalog, je bilo to seveda mogoče.

očisti z alkoholom in probaj nest nazaj in doseči vsaj dobropis.

Poskušaj za -50 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} do -70 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} cene prodati na Bolhi.

kot fusnota: bolje kot spraševati na forumih je guglati .. dobiš utemeljene zapise
ustrezne besede si uporabila že v otvoritveni objavici: vračilo blago trgovec ♦

npr:
http://www.delo.si/znanje/potrosnik/smrekce.html
http://www.ti.gov.si/si/vprasanja_in_odgovori/pogosta_vprasanja/vracilo_blaga/

Verjemi, da sem si pred nakupom dobro prebrala o tem aparatu…tudi mnenja in vse…in mnenja so povsod blazno dobra, zato sem bila res prepričana v nakup. Verjetno res ustreza večini. Ampak, zame je aparat prešvoh. Švohejši od prejšnjega predpotopnega in tukaj se zame vse konča. Žal. Pač, ne ustrezam profilu 90 odstotkov potrošnikov, očitno.

Čakam še na odgovor Merkurja.

Ja, hvala…sej to verjetno tudi bom nazadnje 🙁

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close