Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Vračanje štipendije!?

Vračanje štipendije!?

Ojla!
A je že katera kaj slišala oz. ima izkušnje z vračanjem štipendije? Je res, da če ne diplomiraš, moraš vrašati za vsa leta za nazaj (ker če obupaš recimo po 3. letniku, vračaš samo za 3. letnik)????????
HVALA!!!

Po mojem je odvisno za kakšno štipendijo gre. Kolikor jaz vem, se jo vrača za neizdelani letnik. Drugače imaš pa sigurno napisano v pogodbi o štipendiranju.

Hoj! Tudi mene to zanima! A sprašuješ za republiško štipendijo? Jst sem jo prejemla ves čas študija in sedaj je že tretje leto, odkar packam diplomo. V bistvu jo končujem, ampak sem že čez rok, ko bi mogla na Zavod za zaposlovanje, poslati potrdilo o diplomiranju. Upam, da mi bodo še malce podaljšali rok, ker če začnem računati koliko denarja to znese, pa čeprav samo za eno leto, me kar pri srcu stisne…. Srečno!

Sprašujem za Zoisovo štipendijo! A so razlike?

Zoisove ni treba vračat, saj se razume, da tisti ki ima Zoisovo štipendijo že ne more falirat.

Res je. Zoisove štipendije ni potrebno vračati. Če ponavljaš letnik, ti jo za tisto leto zamrznejo, dobiš pa jo zopet naslednje leto (seveda če napreduješ v višji letnik- če ne, potem jo dokončno izgubiš in ti je ni potrebno vračati). Zoisova štipendija ti prav tako pripada samo za eno leto absolventa. Če v absolventskem letu ne diplomiraš, jo pač prenehašprejemati. Prav tako nima nobenega vpliva dejstvo, da so ti mogoče na faksu podaljšali absolventa!

Zoisovo štipendijo moraš vračati le za letnik, ki ga ne izdelaš. Se pravi, če narediš 4 letnike in potem ne diplomiraš, moraš vračati le štipendijo za absolventsko leto. Ampak to ne pomeni, da moraš v prvem letu absolventa diplomirat. Drugo leto te pokličejo na razgovor na zavdo in tam se dogovoriš do kdaj je treba diplomirat.

Hm, men se zdi če faksa sploh ne končaš nikol, moraš vse za nazaj plačat… Men so se enkrat nekaj zmotili (očitno), in mi poslali domov obvestilo, da naj pošljem potrdila o vpisu in te stvari ind a moram nujno končat letnik drugače bom plačala 5 milijonov… Skor me je kap itak… Mislim, mam rpav list spravljen, sam od kej so oni to števičlko dobili mi ni nč jasno, sploh pa sem takrat vse letnike izdelala in vse oddala pravočasno.

Pa če koga pokličejo na razgovor da mora plačat… Tud če piše v pogodbi, moraš potem podpisat nekaj in moj prijatelj, ki je tud mel Zoizovo ni pdopisal, pa mu ni blo treba… Je rekel, da ne bo, pa ker ni podpisal, se mi zdi da zato… mu nč niso mogli. en drug ma pa mamo odvetnico, pa mu tud ni blo treba.

ko maš drugo leto status absolventa ne prejemaš več štipendije. je treba v tem primeru kaj sporočiti na zavod, dostaviti mogoče kako potrdilo, da imam še status?

jaz sem na to čisto pozabila…

Pri meni je pa stvar taka: do vkljucno 4. letnika studija (sem ga tudi koncala) sem prejemala rep. štipendijo, v absolventskem stažu sem šla pa čez cenzus in so mi prosnjo zavrnili, tako da ze dve leti ne prejemam štipendije. A je to zamrznitev ali pac konec izplačevanja? Lahko upam, da mi je ni treba vracati? Diplomirala se nisem, letos sem pavzer oz. prijavljena na zavodu za zaposlovanje, lani sem bila pa se v podaljšanem abs.stažu.

Zoisovo je treba vrnit, če ne diplomiraš v dogovorjenem roku, ki si se ga dogovoril na Zavodu – meni so določili, da moram diplomirat do 1.12., kar pa ne bom, tako da bi potem morala vračati za leto absolventa, a upam, da se bo vseeno dalo vsaj malo podaljšati, za par mesecev! Če recimo sploh ne bi diplomirala, pa bi v vsakem primeru morala vrniti tisto leto – torej zadnji nedokončan letnik!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close