Vprašanje
Po petih letih sem prenehala jemati kon. tabletke. V času jemanja tablet nisem imela nobenih težav; v času sedem dnevnega premira sem imela vedno šibko menstruacijo.
Imam vprašanje, kako se je vam uredil ciklus, ko nisteveč jemale kt. Jaz sem dobila blago (še bolj kot med jemanjem kt) menstruacijo, in sicer po dveh tednih. Trajala je dva – tri dni. Malo me skrbi, ker ene pravijo, da so takoj dobile normalno menstruacijo; pri meni je pa vse tako čudno. Koliko časa lahko traja, da se mi uredi ciklus?
Lep pozdrav!
To je od vsake posameznice odvisno. Enim se ciklus uredi takoj, drugim po parih mesecih-enega leta. Meni je g. kljub temu, da nisem imela redne m. predpisala kt. Ko sem jih nehala jemat so m še bolj neredne in tudi trajajo krajši čas. Ko sem zamenjala g. mi je ta rekel, da kt tudi niso za vsako žensko.
Po treh tednih sploh še ne moreš dobiti normalne menstruacije – če predpostavljamo 28 dni, da je normalno.
Iskalnik pa na forum Ginekologija in porodništvo – odgovorjeno kakih 100krat na to vprašanje, na kratko pa povzetek – če je ne dobiš, se do treh mesecev nimaš čisto kaj sekirati, potem pa šele počasi razmišljat, ali bi šla h ginekologinji se malo pozanimat….
jest sm jo dubla 2x dokaj normalno, potem pa skor 3 mesce nič in takrat sem mela neke izcedke ne vem čemu podobne, le malo je bilo krvi in trajajlo je 14 dni, zdaj pa čakam, če bo naslednjič že kaj krvavo in ob bolj normalnem času.
Ko sem prvič prekinila z jemanjem tablet, je bil ciklus urejen, drugič se je samo nekaj dni zavlekel, zdaj je pa res grozno, itak sem se pa odločla da teh tablet ne bom več jedla.
Forum je zaprt za komentiranje.