Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Vprašanje

Vprašanje

Brigita a ti ne znaš brat kaj je napisala Ona1:

“Hvala puncam,ki ste me zaštekale.Saj delam!! Ampak denarja ne dobiš takoj…..!”

Bravo Brigita, bravo Tjasa!

Kar se mene tice vaju (Brigita in Tjaska) nimam za p(ra)sici in se strinjam z vama. Cloveku je treba povedat kako in kaj. Do neke stopnje je tolazba fina zadeva. In nasveti, ki jih lahko vtaknes za klobuk, ker je ze takoj povedala, zakaj ne more do denarja. Ampak, ce ima dekle tako prijateljico kot je Nika, le zakaj ji ta ne pomaga? Jaz bi prav gotovo poprosila taksno “dobro” prijateljico, da mi pomaga iz stiske.

Tudi sama sem posodila denar, ki ga nisem nikoli nazaj dobila. Slo je za 30 jurjev in to pred petimi leti, ko je ta vsota se nekaj pomenila. Si pac zato nisem kupila ogledane jakne. Oseba, kateri sem posodila denar si sposoja naprej. Nisva prekinili stikov in sva se vedno dobri prijateljici, ampak posodim ji ne vec. Ne glede na to, ali gre za placilo elektrike ali telefona. Ji raje dam, ker sva potem obe manj obremenjeni.

Drugace pa, res lepo, da studira za zdravnico. Samo da pri labilnosti in klicajih, ki jih pise, tudi jaz raje ne bi sla v njeno ordinacijo. Najprej bi priporocila, da se neha sekirat in zacne razmisljati, kje bo dobila job. Nato bi sla do tipa, se z njim pogovorila in mu obljubila, da vrnem z obrestmi.

Pa se nekaj… Kar nekaj ljudi poznam, ki so med faksom zato, da so lahko studirali, tudi delali. Pol leta dela, pol leta faksa… JG! Nimajo vsi ti srece, da bi imeli dovolj kesa za brezskrbno studentsko zivljenje. Imajo pa zato vec zivljenskih izkusenj.

Nina,pojdi domov in si dej blazino na glavo!! za drugo nisi.

Nina izgleda, da smo tuki ze tri prasice (Brigita, Nina in Tjaška). Ne morem verjeti kako se množimo :):):). In kako nekatere spravi iz tira debata na forumu – joj ona – glede na to da bos zdravnica, se čudim, če se slučajno družiš z takšnimi osebami – nestabilnimi potem me ne preseneča, da tud sama tako nastopaš na tem forumu. Zamenjaj družbo, najdi službo – to je edina pametna varianta. Tud če kakšno leto delaš, da pustiš faks, te ne bo pobralo, mogoče ti bodo pa celo potem v firmi kjer boš delala plačali preostanek študija. Ne vem pa zakaj nimaš vsaj štipendije, če si čisto sama na tem svetu. Uštimaj si nekaj – pa če ne drugega obstajajo tudi socialne pomoči itd…

Brigita

In še nekaj stara je 18 let in očitno je šele začela študirati in ji še veliko,veliko,veliko manjka do vzdevka ,naziva ZDRAVNICA in s takim početjem,razmišljnjem zelo težko dvomim,da ji bo to uspelo in se sprašujem,koliko izpitov je do sedaj sploh nardila, če jih sveda je,ampak to je njena stvar in želim ji veliko sreče in Nika zdravnica bo se govori,ko je človek tik pred diplomo in še takrat se ne ve,če bo,kajti nikoli ne veš kaj pride vmes in ne zameri po tvojem pisanju ti ne bi nikoli dala naziv,ki si ga dosegla,kajti ljudje z izobrazbo niso niti v 1% tebi podobni,verjemi mi, kajti gibljem se vtakem krogu,ampak saj ni važno,tudi tebi želim veliko,veliko sreče:))

nika (očitno maš več osebnosti – alena,…) – pomoje da nisi niti ekonomistka, niti poročena, ampak ena zakompleksana baba, k ma iq 80, da se tlele dereš. zakaj ji pa ti ne daš tistih 50 jurjev?????
ne vem, zakaj ste se spravle na brigito in tjašo, nista čist nč druzga napisale, k resnico.
ti, a-, pa se tut ne oglaši, ker nisi nč bolša od nike, a ti je to jasno, al ti počas razložim, da boš razumela????

hehe Ula kok sem se nasmejala,sploh zadnji stavek:)) Sedaj pa odhajam ter želim vsem trem lep preostanek dneva in seveda tudi ostalim prisotnim,da ne bo zopet zamere,pa,pa

Jst bi ji pomagal, če bi ona men pomagala.

Babe zafrustrirane se tlele izžuvljate, doma pa vam desci dajo ketno za vrat in samo tolk dolgo da sežete do šporheta.

Tjaša,spelji se….ne morem te več poslušat..
grem….imam izpite
čau čau

no, še ena zakomleksana in z nizkim iq-jem

Ja le pejt, da se boš še kaj naučila in mogoče čez par let ne boš več imela takšnih izbruhov po netu…. ja ja le pejt, teci, da ti ne bo znanje ušlo.

Brigita

English girl,

Ce bom lezala doma z blazino na glavi bom verjetno kaj kmalu tudi jaz ugotovila, da ne morem placevati racunov…

In potem ostanemo 3 p(ra)sice… Kako se mnozimo… Ampak sem kar vesela, da sem v tej druzbi…:-)) Zdi se mi namrec, da smo skupaj zbrane take, ki pomoci potrebnemu cloveku predvsem z dejanji in ne le z besedami.

Prepricana sem pa tudi v to, da clovek, ki v resnici isce delo ali pomoc le-to tudi dobi.

Aha, se nasvet, ONI, dvigni glavo iz depre in zacni razmisljati, kaj lahko ukrenes. Zavij na Studentski servis, preveri oglase za strezbo,… in predvsem zapomni si, nobeno posteno delo ni necastno. Preveri moznost kreditiranja in vrni denar, da si skines tipa izza vratu in vrni banki kredit. Nato preveri tudi po farmacevtskih zastopnistvih, ce potrebujejo pomoc v administraciji. Ce res studiras medicino, bi bili tvojega znanja se kako veseli. In velika verjetnost je, da bi imela ob koncu studija tudi sluzbo. Predvsem pa razmisli, kaksne so tvoje vrednote in koliko so ti reci, ki jih pocnes v resnici pomembne. In izberi ve tisto, kar te veseli in osrecuje. Negativne misli bodo same po sebi odplavale stran. Je pa res, da se tega ne naucis cez noc. Malo truda je treba. Ampak mlada si se in lahko ti uspe…

ja, a mu sploh misliš vrnit? Saj mu misliš, ne? Potem se nimaš kaj sekirat!

Moje mnenje glede izposojanja, vračanja in služenja denarja je isto kot Brigitino, Tjašino in Ninino. Ne trdim, da je situacija lahka, se pa da. Za vsa ostala obkladanja in žaljivke nimam besed. Vsak ima pravico do svojega mnenja in kulturni nivo je tukaj popolnoma odpovedal, žal.

Chantal

Mislim brez besed sem ostala res.Kak se vam da na tako nizki nivoj sploh spuščat glede ene brezvezene teme?mislim, ne morem verjet.Jaz se strinjam z Brigito,kajti punca se ne rabi ubiti zaradi 50 jurjev,naj si raje na hitro poišče delo in stvar bo rešena.

LP

Ona1,
zakaj pa ne vrneš od štipendije, otroškega dodatka, preživnine? Če si res tako na slabem položaju, imaš 100% štipendijo. Če je nimaš, pomeni, da ponavljaš ali pa da imaš dovolj denarja. (Vem koliko je cenzus za republiško in kaj to pomeni). Otroški dodatek ti tudi pripada, saj še nisi stara nad 26 in se šolaš. Starši pa so ti tako ali tako dolžni plačevati preživnino dokler se šolaš.
Sicer pa trudi se za čimprejšnjo vrnitev dolga. Polomila si ga, ampak zdaj pa se umiri in se uči za izpite, da ne boš naslednje leto brez štipendije. Poskušaj se pomeniti, da bi ti dal na obroke + obresti seveda. POtem se seveda moraš držati roka. Če pa si že zelo dolgo zamujala (verjetno je to razlog, da je ponorel) je verjetno bolje, da si sposodiš od koga drugega. AMpak naj bo to tvoj zadnji dolg.
Zberi se, boš vidla, da bo šlo. Uredi si življenje, sploh kar se denarnih zadev tiče. Glavo pokonci. Ne bo te pretepel, ubil pa tudi tožil ne. Verjetno se bo raje lepo pomenil, ker ve da bo le tako dobil denar.
POskušaj ga tudi razumeti. Jaz bi tudi malo popenila, če bi mi bi bil kdo dolžan tako veliko vsoto.

English girl, Tadea2, Tinkara, Alena, Nika11 (kam na faks), a-,
Tako nesramnih in neolikanih žensk pa še ne. Tudi osnovne kulture nimate. POglejete malo nazaj kaj ste pisale. Ali pa je to pisala le ena omejena oseba?
Nika11,
Po tvojem pisanju sodeč ni si ti nikoli videla faksa od znotraj.
Pa kaj ste vse tako nesramne in nasršene? Prepirljivke.

(Upam, da nisem katero preveč naštela).

Mene samo tak mal zanima, ce se ne zavedate, da se vse obnasate kot najhujse branjevke na trznici in z zmerjanjem samo kazete neko nesposobnost normalnega komuniciranja?
Sej ce ti rece en prasica, ni treba odgovoriti na se bolj zaljiv nacin, ampak se da resit tudi malce bolj diplomatsko.

Tjaska, od tebe sem si zapomnila samo to, da si rekla “sovrazim”. To je malce huda beseda, se ti ne zdi?

Drugace pa mislim, da je bila tole za Ono huda lekcija, da se denarja ne bo vec sposojala in po moje se ze sama dovolj sekira. Vsak dela napake, mogoce bo pa svojemu znancu kdaj vrnila se vecjo uslugo s kaksnim profesionalnim nasvetom.

Resnicno vas ne razumem…

Se strinjam z Brigito.
Pa da sta se starša ločila pri 18-tih-big deal! Nekaterim oba starša umreta ali je eden od staršev invalid, država jim da isto štipendije kot tistim, ki imajo oba starša, sorodniki se ne brigajo več za njih…
Sj je hudo, sam ne pa tolk da bi se mogla ubit. Ne vem kakšna zdravnica boš, če si tko zakompleksana in pesimistična?!
Da si pa sposodiš in ne vrneš, je pa kr grdo. Še posebej, ker maš sigurno štipendijo?
Pa vseeno ti želim, da bi se ti življenje uredilo!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close