Vprašanje
Imam vprašanje;od znanca sem si sposodila 50.000 sit,ampak mu zdaj ne morem vrnit,ker nimam.po telefonu mi grozi. Najraje bi se šla ubit.sem študentka,brez denarja,brez smisla življenja.Na štud.servisu če greš delat denarja ne dobiš takoj….kaj naj storim???? Obupana sem.-sicer ima mojo neformalno pisno izjavo,da sem mu dolžna.Mi lahko pošlje policijo na vrata?
prosim za vaše gledanje na stvar.naj povem,da živim sama,brez podpore kogarkoli,nimam sploh ne veliko obleke,ne hrane.Sem na robu in razmišljam o samomoru
Hvala.
Zaradi 50.000 sit se pa res ni treba it ubit. Na študentskem servisu res ne dobiš takoj denarja, vendar je to edini način, da ga zaslužiš in vrneš. Bo tale tvoj “kolega” pač malo počakal. Policija se prav požvižga na to, če si mu ti dolžna denar, zaradi tega se ni treba razburjat. Če delaš na študentu in imaš prihodke, povprašaj v banki, če ti dajo limit ali pa študentsko posojilo.
Upam, da sem ti kaj pomagala.
Policija ima bolj pomembno delo.
On te lahko kvečjemu toži, vendar ga bo odvetnik stal več, kot pa si mu ti dolžna.
Če je tvoj znanec bo pa malo počakal. Zmeni se z njim, da mu boš vsak mesec vrnila nekaj denarja, vendar ti mora tudi on podpisati, da je denar prejel, da ne bo na koncu rekel, da mu nisi nič vrnila.
Saj ti nočem solit pameti ampak se drugič ne sposojaj denarja, predvsem od takih, ki so samo znanci.
Oprosti,ampak sovražim take,kakršna si ti in to iz lastnih izkušenj. Tudi jaz sem posodila nekoč eni osebi denar in ga nisem nikoli dobila nazaj,ampak je bila to zame ena šola več,pri denarju se vse neha. In za drugič naj ti bo to šola,da si ne sposojaj denarja,če ga potem ne vrneš ob dogovorjenem roku nazaj in žalostno,da se more tvoj kolega boriti za svoj lastni denar. Jaz bi na njegovem mestu poslala takim podobnim kot si ti izterjevalce in to resno mislim. In zakaj si nisi sposodila denar od svojih domačih, če smem vprašati?
Ah dej no dramatizirat. ja kao za 50 jurjev se greš potem kar ubit al kaj? Dej nehi no. Vidim, da ti je mal dolgčas. Povej tem svojem znancu, da mu boš vrnila koliko hitro boš lahko in, da se boš vzela v roke (si boš poštimala življenje) predvsem finančno. Človek hoče samo svoje nazaj. In tuki ni nič slabega.
Kot je napisala Tjaška – ampak ne da mi greš na živce, ker ne moreš vrniti denarja nazaj, ampak ker delaš dramo iz tega – UBILA se bom in te zadeve. Dej odrasti. Prevzemi odgovornost in pejt delat – premakni mal svojo leno rit in pejt zaslužit teh 50 jurjev – mogoče boš potem vidla zakaj jih hoče znanec nazaj.
Premakni se že in naredi neki pametnega iz tega sranja, ne pa da tuki na forumu gnjaviš druge ljudi s tem problemom.
Ajde, pa hiter
Brigita
Tako je v današnjem groznem svetu – je potrebno tud mal na svojo rit gledati, drugače ga hitro fašeš od zadaj?????? A se mogoče ne strinjaš? In zakaj je zdej tip oziroma znanec bolj grozen od nje, če hoče samo svoje nazaj? Kdo je zdej tuki v prednosti? Pa dej ti posodi 50 jurjev in ti jih potem nekdo ne bo hotel vrniti, me zanima koliko časa bi rabila, da se ti strga? Sploh če bi imela v planu kakšen nakup in bi ti ravno teh 50 jurjev manjkalo. Dobrota je sirota.
Brigita
Forum je zaprt za komentiranje.