Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek vprašanje

vprašanje

Mi lahko katera pomaga pri enem vprašanju? Zaposlena sem za določen čas (pol leta), podaljšali mi bodo gotovo, ne pa za nedoločen čas. S fantom si želiva kupiti stanovanje – dohodke imava dobre, on je za nedoločen čas, tako da kredit pri njem ni problem. Potrebujeva pa tudi moj kredit – banke odobrijo kredite tudi z zaposlitvijo za določen čas?

Ima katera kakšne izkušnje? Kako najlaže priti do stanovanja?

Hvala za pomoč,

Kaja

Težko, razen morda kredit za 1 mio SIT (kredit v 30 min, ki ga ima NLB).
Žal.

Na večini bank odobrijo kredit s tako dobo odplačila, kolikor imaš zaposlitev. oziroma, največ za toliko. Kar je meni sicer bedno, ker, kje pa piše, da zaposlitev za nedoločen čas ne bo prekinjena naslednjih 20 let… Razen tega so pa vsi krediti tako ali drugače zavarovani in banka v vsakem primeru pride do svojega denarja. Ne vem, zakaj toliko komplicirano, ampak tako je, žal. Oni imajo denar, oni postavljajo pravila.

Iskreno pa odsvetujem, da bi se mogoče pustila zapeljati kakim firmam, ki niso banke in kao dajejo kredite.

različne banke-različni pogoji kreditiranja…kljub temu, da sem pred kratkim časom sama hodila po bankah ravno z istim problemom, ti na žalost ne morem napisati nič konkretnega. vem, da so mi v NLB ponudili kredit, glede na moj status (mlada raziskovalka v znanosti), če imam še kaksnega kreditno sposobnega poroka (starši,…), z zastavo nepremičnine… najbolje, da si rezerviras kaksen teden za obiskovanje bank. najbolj zamudno, vendar zelo poučno in na koncu boš celo ugotovila, da se bo ˝še celo˝ nekaj dalo dobiti.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close