vprašanje
Kaj te pa pri njem moti? To, da pije, ali to da hodi ven brez tebe? Moj sicer ne pije velik, sam za rojstni dan, novo leto, pa poleti kakšno pivo. Me je pa motilo, ker ima svoje dneve za prijatelje in grejo gledat tekme po TV. Tega js sploh ne razumem. Kaj je tok dobrega v tem in zakaj ne morem zraven. Sicer sem se pa zdej že navadila in sem pravzaprav vesela časa zase.
Po drugi strani, pa od njega pričakujem, da ne bo težil, če grem jaz s kolegicami ven ali na kavo. Tko, da se je vedno treba vprašat, ali ne zahtevaš več od njega, kot on zahteva od tebe?
Če bi moj hodil večkrat ven brez mene, bi bla ful jezna in užaljena. Ampak taka sem jaz. Veliko žensk nima problema s tem. Men se pa zdi, da mava že tako ali tako premalo časa ob vsem tem delu in obveznostih, da je lepo če ga čimveč preživiva skupaj.
Ana, po mojem sploh ni važno, kaj DRUGI počnejo. ljudje smo pač različni in so tudi taki, ki ne znajo iz službe naravnost domov, ampak (skoraj) vedno naredijo ovinek. Spet drugi so pa po cele dneve na kavču.
Važno je, ali se je tvoj spremenil. Ker, če je že od vsega začetka taki, je pač taki – sprejmi ali pusti. Če pa je začel prihajati pozno in okajen šele v zadnjem času, prej pa ne, potem ga pa nekaj teži. Dvomim sicer, da boš od njega zvedela, kaj je to, ker moški ponavadi rečejo “pa saj meni je vse v redu, ne vem, kaj tebe muči…”
Poskusi pač ugotoviti, pa potem to težavo nekako odpravita. Ali bo sam, ali s tvojo pomočjo, ali mogoče s strokovno pomočjo… Saj je vseeno, da se le reši vzrok.
Moj dragi skoraj nikoli, ker si tega ne more privoščit (ima sladkorno). Mu pa ne težim, če kdaj spije kako pivo s prjatli. Je pa kriza, če se začne to popivanje s prjatli… Poznam nekaj družin, ko so to zelo težko rešile, potrebno je bilo dosti truda, joka… Zelo rado pa se pri tem pojavi še fizično nasilje…
Nikoli, odkar sva v drugo skupaj. Prej je to precej rad počel – kot tudi marsikaj drugega, priznam. Ko sva šla narazen, je eno debelo leto redno obiskoval delavnico, namenjeno takšnim in še mnogim drugim problemom, sedaj je že skoraj dve leti drug človek.
Seveda gre s kolegi na pijačo, vendar se ga ne nažira in se drži dogovorjene ure. Tako, kot se takšnih dogovorov držim tudi jaz.
čao
Moj pa gre včasih sam. Vglavnem na službene zabave. Največ 3 – 3x letno. Domov pride ob dogovorjeni uri (mi prej pove do kdaj bo doma). Takrat včasih spije kakšen kozarček več. Več pa hodiva ven skupaj – cca. 5 – 6x na leto. Seveda greva večkrat v kino, na predstavo,… Ampak na pijačo zvečer s kolegi pa 5 – 6x.
Mene bi motilo, če bi hodil domov pozno. Še bolj pa, če bi hodil opit.
Forum je zaprt za komentiranje.