Najdi forum

vprašanje

Rada bi naredila špagete z prelivom iz tune-rio mare.Kaj naj dodam tuni,da bo omaka okusnejša?

Poglej post spodaj, kjer racka sprasuje za recepte za testenine. Tam je nekaj ljudi omenilo tudi omake iz tune.

Sicer pa jaz tuno zmesam s koruzo, feto, petersiljem in malo soli, pa vrzem cez pasto ali pa zmesam in pustim ohladit in jemo to potem kot solato.

Tuno, malo majoneze, kislo smetano, po potrebi malo soljeno in poprano. Mmmmm… :)). Dober tek!

Lp, mishika

poskusi ta enostaven in hiter recept.

Popraži čebulo, da rahlo zarumeni, dodaj odcejeno tuno in po nekaj minutnem praženju dodaj še lonček kisle smetane. Posoliš, popopraš in to je to.
lp

Tudi jaz dostikrat pripravim sugo s tuno na različne načine. Včasih tako kot Ursa, včasih pa naredim sugo od paradižnika in na koncu dodam tuno.

Tudi jaz včasih naredim omako iz kisle smetane in tune, pa malo česna mora tudi biti zraven.

Omaka na paradižnikovi osnovi je tudi dobra: jaz popražim čebulo na olju iz tunine konzerve, zlijem čez paradižnikovo omako oz. pelate, dodaš začimbe (sol, poper, baziliko, peteršilj,…) in tuno. Malo prevreš in to je to. Včasih dodam tudi na koščke narezano mozzarelo.

Jaz pa na olju od tune zdušim olupljen in na koščke narezan paradižnik in stisnjen česen, dodam sol in na koncu še tuno. Na hitro še pokuham in dodam žlico smetane.
Lep dan!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Cebulo, cesen, malo kisle smetane, pa vsekakor mediteranske zacimbice!!!

jaz pa prepražim tuno s česnom, dodam koruzo in origano in je omaka narejena. je mogoče malo suha, ampak, če se testenine navzamejo omake, je okus res dober.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close