Vprašanje za prsate- zgoraj brez?
Sploh ne gre za obcutljivost koze, pa nevarnost sonca…kaj neki ze ustavita tisti dve krpici tkanine? Vam je pac nerodno, pa se ne slecete, pa tudi mode se spreminjajo.
Samo toliko, da imate bolj razciscene pojme: na nudisticni plazi (seveda govorim o tistih pravih, v kampih, ne o divjih, po katerih se vse sorte primitivcev sprehaja) se ne zgodi, da bi kdo buljil vate, v tvoje joske ali v tvojo rit – tam je neprimerno bolj diskretno kot na ostalih plazah. Ce torej ne zelite, da bi vas opazovali, pojdite v nudisticni kamp!!!
Z moskimi je pa itak tako, da jih prevec golote sploh ne vznemirja, veliko raje te “s pogledom slacijo”, ce ze.
Ne govori neumnosti. Če tisti dve krpici ne bi ustavili ničesar, ne bi prihajalo do takih razlik v tenu. Koža na prsih je snežno bela, kot da nikoli ne bi videla sonca. Včasih, ko sem bila še neumna mula in sem te krpice odvrgla, je najprej kruto pordečela, preden je porjavela. Danes kot zrela ženska, ki ve, kaj opekline so, se teh štosov sigurno ne grem več. In pri parih dneh morja je tudi brezveze, ker to nikakor ne bo enakomerja porjavelost, ampak bodo joške še zmeraj belo tolkle ven.
Za opazovanje mi sicer dol visi, ampak kolikor vidim, govorimo o nenudističnih plažah. Tam je pa dandanes ženska zgoraj brez za moške atrakcija.
Tiste krpice ne samo, da ustavijo toliko sončnih žarkov, da ostane koža bela, ampak tudi zlasti večje prsi podprejo, da ima vse skupaj neko primerno obliko in predvsem, da se ti od lastne teže prostoviseči joški še bolj ne povesijo. To je že od nekdaj bistveni namen modrca, ne samo tistega od kopalk. Če si pa spredaj floh ali imaš čisto mičkene joške, pa seveda ta drugi namen odpade. Ker ni potrebno ničesar podpreti.
Še nekaj bi dodala: tistega zgoraj nisem napisala zato, ker bi bila na vsak način pristašica oblečenosti na plaži. Midva v praksi ponavadi hodiva na morje na malo obljudene plaže in se glede slečenosti in oblečenosti prilagajava trenutni situaciji na plaži. Če že prideva na plažo, kjer je 10 nudistov in nobenega oblečenega, potem sem jaz osebno ponavadi v senci na brisači brez kopalk, ko pa grem v vodo ali pa se grem gibat po plaži, jih pa seveda oblečem. Iz zgoraj navedenih razlogov. In tudi zaradi tega, ker se ne počutim v redu ko plavam v morju, če nimam kopalk. Pa ne zaradi pogledov. Kopalke oblečem za v vodo tudi, če ni nikjer nikogar na plaži. Če pa so na plaži oblečeni ljudje, potem si pa moram pač kopalke ko pridem iz vode preoblačiti.
Meni se tudi zdi kot da je vedno manj žensk zgoraj brez. Se mi zdi, da je bilo včasih tega dosti več, občasno nas je bil takih žensk tudi več kot pol (na posamezni plaži). Verjetno mešanica stalniega opozarjanja o škodljivosti sončenja in trenutne mode (očitno prihaja na plano ta ‘liberalnost’ v desetletnih valovih).
Pa tudi fotoaparati in razni facebooki doprinesejo svoje. Ko vidiš, da ujamejo zvezdico zgoraj brez in objavijo to na prvi strani, vidiš, kako smo vsi izpostavljeni. Kdo komu brani, da objavi fotko in da povezavo na tvoj profil, da lahko vidijo to vsi tvoji bližnji in daljni prijatelji?
Niso to več heci v današnjem času.
na javnih plaža je zgoraj brez prepovedano. zato so nudistične plaže, kjer pa nimaš pogleda na morje, ker so vsi goli stari, mladi, grdi, lepi…..
enkrat sem bila in nikol več. srečala sem kinologa od psa. jest oblečena, on pa razgaljen. verjemite mi, ni fajn feeling. pa še preden smo šli na morje, smo šli psa cepit k njemu, da je lahko šla z nami čez mejo.
najboljše lokacije so tiste, kjer je malo sence malo sonca, peščena plaža, malo ljudi in predvsem čisto morje. kjer ti malo popihlja na vsake kvatre in predvsem imaš mir in se lahko v miru spočiješ, ker si baje na dopustu. čeimaš pa euro več greš pa na jadrnico. tam si pa tako ali tako lahko konstantno gol, ker si sam, sredi čistega morja.
vsaj za mene pa ni lepšega kot biti gol v morju, biti gol na plaži in imet mir pred folkom.
Pr men je blo pa tkole: sem se enkrat spravla kao zgorej brez sončat. Namazala sem si jih na debelo s kremo, pa ajd na sonce. Pa čist za mau cajta. Ja. Na plaž je blo vse kul, zvečer pa druge dni pa ne. Matr so me joške srbele! Pol sem bla pa v trgovin- oblečena seveda :)), so me pa začele srbet! Koko nej se popraskam???
Od takrat naprej mam modrc!
Sem vedno zgoraj brez in prvič slišim, da je pri nas oz. na Hrvaškem to prepovedano. Jasno mi je, da ne bom joškarila v muslimanskih deželah, ampak pri sosedih pa brez težav odvržem modrc. In imam fejst velike, ja. Najbolj smešno mi je, ker me dedci nenehno buljijo, ženske pa grdo gledajo zraven in jim težijo, naj nehajo tako očitno zijat vame.
čista resnica, skoz bulijo vame, tud snemal so me že s telefonom na skrivaj, pa nism nč rekla, pa naj si ga mečejo, žene pa itak komplet zavist, zanalašč se še nagnem nazaj pa se pretegnem, čist out moži, mi pa je enkrat žena od kolega na jadranju rekla, naj si dam modrc gor, vsaj ko strežem hrano 🙂
tudi sama sem precej prsata, zgoraj brez sem vedno na plaži, tudi pred prijatelji, če sem iskrena, ko sem pred moževimi prijatelji me pošteno rajca, ko vsi bulijo v moji dve meloni. Ko jim v kampu postrežem pijačo in se melone zibajo se jim trga, pa njihovim ženam tudi. Možu pa cel čas stoji 🙂 Uživam, ko me gledajo.
Očitno je to pogost pojav, tudi sama imam kot bi tukaj rekli dve lubenici, in tudi jaz rade volje izpolnim možu željo in paradiram na plaži zgoraj brez, tudi pred družinskimi prijatelji, žene me sicer gledajo malo po strani, moži pa prav nič po strani ampak non stop bulijo v moja dvojčka…moža pa rajca za popenit
Forum je zaprt za komentiranje.