Vprašanje za lastnike “nevarnih” pasem psov
Kako ste vzgajali mladiče? Npr. pit bullov, stafford, rottweiler … Psa si je omislil partner in se mi mladič smili, ker ko ne uboga, je do njega grob. Pes ima pa res odločen karakter. Prejšnji pes je kot odrasel bil zelo vzgojen in nežen do vseh in otrok. Nič agresiven. Moraš res mladiča, če te npr. grize, prijeti za gubo na vratu? Ali ga odnesti iz sobe, če prekrši pravilo, tako da ga primeš za to gubo? Pri nas smo do sedaj imeli kup psov, npr. ovčarje, ki smo jih drugače vzgajali, ne tako grobo in psi so kot odrasli ubogali in bili socializirani.
Ohhhh Jezus Kristus, samo ne s trdo roko – če je trda roka bodo trd gobec, samo ne veš kdaj bo “snap”.
Nimam nevarne ali velike pasme ampak pri vzgoji ni razlike, samo pri posledici je, ko se psu sF* je.
V pasjo šolo in to takoj!
Sem sicer pristašica “time-out” metode, ampak te ta nežne (priboljški in “bravo” sorte). Miren NE, je “tako se ne spodobi”, nasilen NE pa je nejasen ukaz in bo pes histeričen in reaktiven, če ne celo nasilen. Tudi te razlike med igro in nasiljem je treba zelo jasno poznati.
V pasjo šolo! Čim prej. Vsak teden, ko je pes starejši, dlje bo trajala prevzgoja, ker se mora najprej odučiti narobe in naučiti prav šele, ko je na nuli. Jaz sem svojega vzela že kot “fejst najstnika” in sva zelo dolgo (in še zdaj) odpravljala posledice. Ene stvari ne zbledijo.
Pasja šola. Grobost nima mesta pri vzgoji. Če tvoj partner uživa v grobosti nad psom pa tudi zelo dobro premisli, ali ne bi raje zamenjala partnerja. Kako kdo dela s psom je vpogled v to ko bo delal z otrokom, v končni fazi tudi kako bo delal s teboj.
Ajoj, ja, se strinjam s predhodnico, to, kar počne tvoj fant, je čisto narobe.
Groba, nasilna vzgoja dela nestabilne in prestrašene pse, in to res ni okej.
Nagrajevanje ustreznega vedenja se obrestuje 100x bolj kot kaznovanje. Naj gresta v pasjo šolo, res.
Če mladič grize, mu namesto tega, kar ne sme, ponudiš za grizenje njegovo igračo (nekaj, kar lahko). Če je to tista debela vrv, recimo, ga zmotiviraš v igro (vlečenje, lovljenje) – pri mladiču to reees ni težko.
vse, kar si napisala, da počnete, vodi točno k temu, da bo pes postal popolnoma neobvladljiv in popadalen.
kakšnega nemca boš s tem zatolkel in se te bo tako bal, da bo potem deloval “priden”. pri bolj močnih pasmah, pa se ti bo slej ko prej uprl. bo nekaj časa trajalo, ker ne skočijo v prvo, ampak ko ga boste dovolj dolgo uničevali, se bo pa zgodilo točno to. in spet bo kriva pasma, ne vi.
o vzgoji psov nimate pojma, takoj najdite strokovno pomoč. in upam, da ni pes že popolnoma zafuran.
Forum je zaprt za komentiranje.