Vprašanje za dolgolaske(ki so se ostrigle)
Glej, meni je bilo žal.
Zelo dolge lase sem ostrigla na paž – to je bilo super. Potem sem hotela biti še bolj korajžna in ostrigla sem se na kratko. Ker imam ravne in tanjše lase je to izpadlo milo rečeno grozno. Nobenega volumna, bila sem kot oskubljena kura.
Od tega je že več let. Zdaj imam zopet dolge lase (nekaj cm čez ramo, spredaj malo krajše) in počutim se normalno, ženstveno. Pa tudi mnogo lažje jih je krotiti in negovati. Lahko si jih spnem na veliko načinov, lahko imam spuščene, vsak dan sem lahko drugačna.
Vsekakor pa ti lahko zagotovim, da je moškim bolj všeč dolgolaska (ali srednje dolgi lasje), kot pa kratkolaska. To je povedano pavšalno, ker enim kratki lasje res pristojijo (allas Nuška Drašček), ampak so redke. Dolgi lasje so SIMBOL ŽENSTVENOSTI, pa če te še tako prepričujejo v nasprotno.
Se pa strinjam, da starejšim pašejo krajše frizurce in tudi to je dejstvo.
V glavnem: PREMISLI in nikar ne naredi drastične spremembe na enkrat!! Je že res da lasje ponovno zrastejo, ampak to se zgodi v zelo dolgem obdobju (če si nisi všeč, je eno leto ali dve ogromno), zato se ne zanašaj na frazo “sej zrastejo”.
Sem bila skoz dolgolaska. Lasje se mi hitro mastijo in lasišče me začne srbeti, zato si lase umivam na 2 dni. Lansko leto sem imela dosti in se ostrigla ravno toliko, da sem dala lase za uhlje. Potem čez 1 mesec, sem šla še bolj na kratko…v glavnem, sedaj imam zadaj in ob strani čisto kratke 2-3 cm, spredaj pa malce daljše 5-6 cm in imam barvane na blond. Mož pravi, da je sedaj 100x bolje, ker me kratka frizura poživi, tisti dolgi, rjavi, pa so bili pusti. Je res “več” dela s kratko frizuro – vsak mesec je treba k frizerju, umivam si na 2 dni, vendar sem se tudi takrat, ko sem imela dolge, ker se mi pač mastijo. Takrat, ko sem imela dolge, sem se sicer švercala in jih spela v čop, ko so bili mastni, vendar je izgledalo neurejeno. Na dolge ne grem več, sem se pa naveličala in tudi cenovo je drago tole barvanje na blond – osnovna barva je temno rjava, tako da mi mora frizerka lase poblanžati, potem pa še pobarvati (barvam se na 2 meseca, strižem na 1 mesec). Čez 2 tedna se moram it pobarvat, pa me mika, da bi šla na temno rjavo barvo (čokoladno), vendar se bojim, da me bo barva “zamorila”.
Motorola, kako barvo las pa imaš ti (praviš, da imaš tudi zelo kratke)?
moram pa še napisat, da je odvisno od frizerke – hodim skoz k eni, ki me super ostriže. Sem šla pa vmes k drugi, ker sem si mislila, da mi bo pač le krajšala za 1 cm…sem prijokala domov in se počutila kot ena oskubljena kura, kot je ena gor napisala. Torej, sedaj ne zamenjam več frizerke.
Glede barve pa še vedno razmišljam, vendar se res bolj nagibam k čokoladni rjavi, potem pa bi morda kar svoje pustila, ki so temno rjavi, pa morda bi spredaj, kjer so lasje daljši, dala za kakšno nianso par svetlejših pramenov.
Forum je zaprt za komentiranje.