vprašanje-rižota z mor. sadeži
Zlo bom hvaležna za pomoč (tule tlo dobro kuhate in marsikaj sem se že naučila:) in naučila še koga:)!
Kupila sem zamrznjene morske sadeže in skuhala bom rižoto z njimi (prebrskala sem recepte in našla nasvete od Babi (itak:) in jzst in še koga, zdaj pa kot ne tko izkušena kuharca (v rižotah sploh …) ne vem, a se da zamrznjene kar na olje oz. nič jih ni treba odtajat a ne?!!
Stokrat hvala:) in dober tek!
če se še kdo javi na ta post:)
Rižota sicer uspela, a za moj okus je bla mal presuha …
Mogoče bi mogla dodat pelate… sem prebrala več postov o rižoti-zakomplicirana reč:) in se je bom od zdaj naprej večkrat lotila – da dobim prakso:).
Za mor. sadeže bo pa verjetno res bolje, da bodo naslednjič sveži(ne zmrznjeni..)
Lep sončen dan vsem!
Joj, punce moram vam povedat, da morska rižota zadnjič nisem naredila kot se ponavadi dela rižote (vse sem prebrala, vaše nasvete o rižu arboriu, o podlivanju z juhco!!), ampak sem narejene mors. sadeže (na olju, česnu prepražla, dodala malce vina) le zmešala že z narejenim rižem+mogoče je bla suha, ker nisem dodala pelatov…
Včeraj pa sem mela dovolj domače zelenjave (paradižnik, korenček, bučke, papriko, čili) in nedeljsko govejo juhco in naredila fino, fino:) rižoto po vaših receptih (po Babinem navodilu sem dolila še mal vina): no, vsakič ko sem zalila z juhco, sem mešala in nastala je res njami:) rižota! Vse zahvaljujoč temule forumu!! aja, arborio riž je res superca!
Pozdrav vsem!
Forum je zaprt za komentiranje.