Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek vprašanje o moških

vprašanje o moških

Sem locena skoraj 3 leta, stara 50, pred tem dolga leta porocena, razmerje sem koncala jaz zaradi karakternih lastnosti bivsega moza.

znam ziveti sama, ne rabim nekoga, da samo zato, da ne bi bila sama. zelim si iskreno in globoko povezanost v partnerskem razmerju, vrednote na prvem mestu, potem vse ostalo. financno sem zelo dobro stojeca, od materijalnih stvari nic ne rabim.

on, tudi star 50, porocen, pravi da sta se z zeno odtujila, da zivita vsak zase. moje stalisce je, da ce je tako, da naj se loci in potem isce dalje. njegovo pa, da kako naj jo vrze ven iz hise…

prosim tukaj za vaš nasvet. jaz se zgledujem po sebi, ko je moja zveza “umrla”, sem se locila ne glede na vse, kar potegne za sabo – locitev, delitev premozena itd. isto bi pricakovala v tem njegovem primeru. ne mislim biti ljubica in razdiralka druzin. pravi, da je z njo samo še iz navade in da rabi motiv za korak naprej.

prosim vase iskreno mnenje. meni to tako ni vsec, po drugi strani si pa mislim, da niso vsi tako mocni in odlocni, kot sem bila jaz. razen pogovora, ni bilo med nama nic drugega in sem vmes ze prekinila kontakt, on pa je vztrajen in me se konkraktira in misli, da je med nama lahko se kaj vec. sicer mi je vsec in verjetno bi lahko zgradila kvalitetno razmerje (pod pogojem, ce bi bil samski)

naj ohranim kontakt ali prekinem? to je skregano z mojimi moralnimi vrednotami, vendar zivljenje ni samo črno ali belo, življenje lahko piše tudi čudne zgodbe, zato sprašujem vas.

Odgovor na objavo uporabnika
enasamska11, 29.12.2021 ob 16:06

Sem locena skoraj 3 leta, stara 50, pred tem dolga leta porocena, razmerje sem koncala jaz zaradi karakternih lastnosti bivsega moza.

znam ziveti sama, ne rabim nekoga, da samo zato, da ne bi bila sama. zelim si iskreno in globoko povezanost v partnerskem razmerju, vrednote na prvem mestu, potem vse ostalo. financno sem zelo dobro stojeca, od materijalnih stvari nic ne rabim.

on, tudi star 50, porocen, pravi da sta se z zeno odtujila, da zivita vsak zase. moje stalisce je, da ce je tako, da naj se loci in potem isce dalje. njegovo pa, da kako naj jo vrze ven iz hise…

prosim tukaj za vaš nasvet. jaz se zgledujem po sebi, ko je moja zveza “umrla”, sem se locila ne glede na vse, kar potegne za sabo – locitev, delitev premozena itd. isto bi pricakovala v tem njegovem primeru. ne mislim biti ljubica in razdiralka druzin. pravi, da je z njo samo še iz navade in da rabi motiv za korak naprej.

prosim vase iskreno mnenje. meni to tako ni vsec, po drugi strani si pa mislim, da niso vsi tako mocni in odlocni, kot sem bila jaz. razen pogovora, ni bilo med nama nic drugega in sem vmes ze prekinila kontakt, on pa je vztrajen in me se konkraktira in misli, da je med nama lahko se kaj vec. sicer mi je vsec in verjetno bi lahko zgradila kvalitetno razmerje (pod pogojem, ce bi bil samski)

naj ohranim kontakt ali prekinem? to je skregano z mojimi moralnimi vrednotami, vendar zivljenje ni samo črno ali belo, življenje lahko piše tudi čudne zgodbe, zato sprašujem vas.

Prekini. Bodi pametna. Iz te moke ne bo nikoli kruha. Moški pač

Resno misliš da bi z gospodom komot lahko ustvarila lepo prihodnost? Kaj točno misliš da bi on vložil v vezo? Še prejšnje ni zmožen prekiniti. Da laži in izgovorov sploh ne omenjam. Saj ti je jasno da nikoli ne bo šel stran če mu ne boš ti ponudila novega toplega gnezda v katerega se bo zagnezdil tako kot se je v svojem zakonu a ne? Ni hec v motivaciji. Dedc je komot. Nima nobenega namena živeti sam. Sam skrbeti zase. Odrasti. Edini način da gre od žene je če ga nekdo drug začne rihtat. Revčka. In ja te bo imel rad zelo. Ko ga boš “rešila”. Dokler ne rataš dolgočasna. Ali pa si celo namisliš da lahko kaj pričakuješ od njega kar ni v njegovo korist in komotnost. Spravi se iz vloge rešiteljice. Ni to tvoje delo. In on ne rabi rešitve. Je čisto komot tam kjer je. Samo dolgčas mu je. In bi bil rad komot nekje kjer mu ne bo dolgčas ker bo vse novo. Nisi sedežna da boš gospa nudim udobje cagavim pobčkom v telesu odraslega človeka.

To so ti izkoriščevalski plenilci, ki prežijo nad dostojnimi… Stran od tega.

V najboljšem primeru je bajta od žene, v najslabšem pa si samo ego fila. Izkoriščevalski plenilec je in nič drugega. Ne vsiljuj projekcije svoje dostojnosti na druge. Nihče ne potrebuje “izgovora” za ločitev. Nihče ni dejansko v zvezi, če ostaja, ker še ni boljšega na voljo, je pa marsikdo uradno.

Ne pusti se ogoljufati – če ni samski, nima kaj za iskati.

Pa dajmo se pretvarjati, da nje nima srca vreči iz bajte… Zakaj se ne odseli? Zakaj ne prodata? Kdaj pa jo bo vrgel iz bajte? Kaj, bosta čez 20 let pri 70 živela kot par z njo? Saj ločitev traja eno leto po minimumu , zakaj nista začela reševati stanovanjski problem? …

Ne pusti se ogoljufati. Stran od tega ?!

Sem mnenja, da se njegovi ženi ne sanja, da samo živita skupaj in da on išče njen nadomestek. Normalno, da te ima nekje zabeleženo, morda boš pa le popustila in padla vznak. Tudi vprašanje, če si edina taka kandidatka.

Povabi ga nekam ven v bližini njegovega doma, obnašaj se kot njegova partnerica in dobro poslušaj izgovore.

on gleda za mlajšimi.ti si le izhod v sili.in seveda se ne bo ločil.mu je preveč lepo

Ne nabijete, tip je pač v šah pat poziciji, ni tako enostavno vržt človeka iz hiše., ki je zasidran v tisti hiši.. Pa komu se da v zrelih letih pod tujo streho it živet. Tip, ki to naredi je jebiveter..

Vse more it spontano, osnova je pa svoboden duh, psihofizično stabilnost, higiena in dober sex.., pol se pa stvari razvijejo po naravni poti, pač počasno odklapljanje od tistega partnerja, ki je v hiši, če tipu finance dopuščajo pač v podnajemu, če ne pač ne, samo lagano sportski..

Pri svoji starosti in svojih letih in življenski izkjušnji bi pa žel ahko vedela, da takim današnjim slovenskim moškim ne gre kar tako zaupati;  moraš se nujno naučiti jemati ” z rezervo”: Današnji moški so drugačni. Ni več tistih , moralnih in poštenih pa z dunajskim bontonom. Morda kak mlad vdovec še pošten in neizprijen se kje najde, drugega  v tej mali podalpski deželici ni na voljo v tem starostnem segmentu .   Ne potrebuješ takega moškega ti pri svojih letih, da ti bo tvezil, kako je ne “More vrečt na cesto”….. Predvsem pa daj dol zastiralca z oči in naj te metulji v trebuhu ne zavedejo. Pristala boš na trdih tleh, če ne boš dostojanstvena in realna. Lepe besede in obljube tako rade zavedejo. NJemu si pa ti še vedno “ljubica” 🙂  Moškemu, ki očitno želi sedeti še na dveh stolih 🙂 Ne gre za imeti moč narediti korak; on tega nmoče – ker očitno želi ohrant fasado za javnost, za žlahto, sosede, ipd. Amšpak namakal bi ga pa drugje. To so slabiči, če ne zna prekinit pošteno, bo tudi do tebe nepošten v novi zvezi. Najdi si svobodnega, sebi enakega po statusu.

Odgovor na objavo uporabnika
Popay427, 29.12.2021 ob 18:48

Ne nabijete, tip je pač v šah pat poziciji, ni tako enostavno vržt človeka iz hiše., ki je zasidran v tisti hiši.. Pa komu se da v zrelih letih pod tujo streho it živet. Tip, ki to naredi je jebiveter..

Vse more it spontano, osnova je pa svoboden duh, psihofizično stabilnost, higiena in dober sex.., pol se pa stvari razvijejo po naravni poti, pač počasno odklapljanje od tistega partnerja, ki je v hiši, če tipu finance dopuščajo pač v podnajemu, če ne pač ne, samo lagano sportski..

A bejžžžno – tip bi namal drugje, sedel pa na dveh stolih – sploh če ima morda še živo mamo, mora verjetno šov in status zgledne familije zanjo zganjat – on rabi kuliso familije, namakal pa bi še kljub temu drugje 🙂

Naj te pokliče, ko bo ločen. Do takrat pa mu zaželi srečno novo leto.

alarm je tole tvoje napisano:

rekel ti je, kopirano: da  je z njo samo še iz navade in da rabi motiv za korak naprej.

To pomeni, da boš samo odskočna deska, dokler si kaj mlajšega ne zrihta 🙂   On s teboj nima resnih namenov, verjemmi. Njemu dol visi za romantiko – desc pri 50ih bi fukal ne pa romanticiral 🙂

@ enasamska11

Nič življenje ne piše čudnih zgodb. Piše jih pisec. In ti držiš pisalo, ki piše tvojo življensko zgodbo. V primeru, da ti ni všeč, kako si pisala to zgodbo do sedaj zapreš poglavje, narediš tu konec in začneš pisati naslednje poglavje na novo in drugače. Itak veš in ti je jasno, kaj moraš storiti… saj si to že storila pred nekaj leti. ?

.https://www.youtube.com/watch?v=RS_KFPqq-Fo

Koliko enih besed za rečt naskakuj ga in upaj na to da se mu jajčka končno spustijo. In ti se imaš za alfa dedca 🙂

Ženska vklopi pamet. Tip ti pač naklada kar misli da hočeš slišat. Kako je ubogi in čudovit ker noče žene zapustit revce. Le kaj bo brez njega. On je dober človek. Čudovit. In žrtev. Žrtev svoje dobrote :). 50 let imaš. Vem da si bila v dolgi vezi in verjetno nisi vajena pezdetkov in si rahlo naivna. Ampak evo….primer pezdetka se rine k tebi. Če si želiš to izkušnjo….izvoliš. Ne priporočam :). Kako te je sploh kontaktiral? Od kje ga poznaš? Po netu? 🙂 Ali je še en tistih revežev ki na portalih usmiljenje išče od osamljenih žensk? Tk čist slučajno. Za motivacijo pa to 🙂

50 let si stara, pa tako zeloooo naivna?

Omg.

Navada je železna srajca pravijo. Če mu ti nisi dovolj dobra motivacija za premik, naj ti bo to dejstvo odlična motivacija, da ga črtaš iz svojega življenja. Kako dolgo boš čakala, da najde pravi trenutek za odhod? Samo še to, samo še ono, samo še…boš živela od drobtinic, ki ti jih bo namenjal? Ko se bo počutil ogroženega, bo pa proti tebi obrnil, da mu ne izkazuješ dovolj ljubezni, da ni prepričan, če ga imaš res rada in take bedarije, samo da te dlje zadrži in si bilda svoj ego na tvojih plečih.

Človek (je prav vseeno za spol), ki se želi premakniti, se bo premaknil. Ostali pa iščejo izgovore.

Teci stran in blokiraj kontakt. Ni te vreden.

Pri 50tih pa bi iz lajfanja že lahko vedela-da se tak tip ne bo zavezal tebi ampak ostal z ženo. Tebe bi ponucal za sex dokler bi te pač lahko. To je to kar hočeš v lajfu? Bit kanta za spermo poročenemu tipu pri 50tih, medtem ko lahko živiš mirno samsko življenje brez smeti tega tipa?

nadalje-četudi bi zdaj ta moment končal z ženo in začel s tabo-kaj resno misliš, da bo tip imel razčiščeno preteklost in jo ne bo vpletal med vaju? Tako bo ta žena med vama še naprej..

Zlata pravila-ne bodi s tipom, ki nima razčiščene preteklosti, ne bodi ljubica, če to ni to kar ti zares hočeš brez strahu pred vezo, ne nasedaj praznem puhlem leporečenju….

Rabi motiv, da naredi korak naprej? Piši kući propalo!

Pa še nekaj me je zmotilo… A če bosta šla kdaj narazen (hipotetično), misliš, da bo kaj bolj prijazen do tebe kot do žene?

V končni fazi bi bila pa verjetno grešni kozel, če bi vama kdaj v vajini (hipotetični) zvezi zaškripalo, saj se je vendar zaradi tebe ločil…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close