Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika vprašanje o kruhovih cmokih

vprašanje o kruhovih cmokih

Živjo,

z vašimi predlogi, nasveti in izkušnjami bom jutri pripravila eno super kosilce za naš klan. Zdaj pa vprašanje grooznoo izkušene kuharice :-))

Ali lahko kruhove cmoke skuham že danes, al je bojše da so ”sveži”?

Če je še kakšna kuharska delovna duša, se ji priporočam za odgovor.

Lepo se imejte in uživajte z domačimi.

Hvala in čau. Polona

Maso pripravi prej, jih oblikuj, zloži na pladenj in v zamrzovalnik. Ko jih potrebuješ pa zamrznjene v krop!

Vesel božič!!!

kakorkoli obrneš, so najboljši sveži- morda je celo bolje, da masa stoji v hladilniku kot da skuhaš zmrznjene..

preverjeno – boljši so sveži – če so že kuhani, ratajo potem kar preveč trdi in zbiti.

Božični pozdravček Mateja

Nekam kasno sem vam zahvaljujem za odgovore, ma Italijani imajo rek: Meglio tardi che mai (bolje pozno kot nikoli)

Skratka, kot popolna začetnica, kar se cmokov tiče, sem se spravila k delu s ČEŠKIMI CMOKI, kjer je ja zapleteno (za moje začetniške pojme, ne za vas, kuharske mojstre :-)) najprej zamesit kvašeno testo, pa noter zamešat kruh in še in še. Ampak cmoki – to pa to. Uspeli so 100 na uro – še moja mami jih je pohvalila,ki ponavadi gleda bolj postrani na mojo kuho – je vzela še recept :-))

Kaj še naj rečem, kot to, da sem ta forum kar lepo izkoristila za pripravo super božičnega kosilca – za poslastek pa sem naredila skutino kremno sadno torto – a ste jo že kdaj naredile? Super, ampak žal traja malo časa
:-))

Hvala in lp.

Polona

Polona, kako pa narediš skutino kremo? predvidevam, da je osnova torte biskvit, kremica me pa res zanima. Lp, Zala

Živjo, jaz sem pecivo naredila po tem receptu in je bilo f e n o m e n a l n o!

Dala sem v tamali tortni model, na koncu, ko je bilo še toplo pa sem polila čokolado in ne karamelom (kar je bilo na zalogi :-))

Meni in mojim je bilo super, provaj!

Hej,Polona! Hvala za namig za torto s skutino sadno kremo.
Ceski knedlicki so pa dobri,kaj? Jaz sem tudi dobila recept na forumu,ker jih nisem mogla pozabiti,odkar jih je prava ceska gospa pred leti naredila.
Pohvalno,da si se lotila in uspesno vse pogostila. Lep pozdrav Babi

Ja, recept pa je bil preplonkan s tvojega posta, kjer si spraševala za češke knedle, ki so ti ostali v tako lepe spominu (hm, okusu). So res špica – nekaj, kar ne ješ vsak dan.

Želela sem narediti ene obične cmoke, končala pa sem kot ‘profi’ :-))

Lep pozdravček k morju, tle na goriškem je prou novembersko vreme.

In kje je recept za te češke knedlčke?

Eko, tle je še recept – nisem in nisem ga mogla dobit z iskalnikom. Je videt, da so prazniki pred vrati, še računalniki štrajkajo:

LP. Polona

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close