Vprašanje o bitcoinih za _Frigg_
Spelji se, ker nimaš pojma o osnovah. Ne samo o kriptovalutah, tudi o trgovanju na splošno.
KDO vsega denarja ne bi mogel izplačati? Ti dejansko misliš, da te borze prodajajo SVOJE kriptovalute??
Drugo pa raje sploh ne bi komentiral, vradnostne grafe si lahko naredi vsak sam, podatki so dostopni in tudi bolj transparentni kot pri navadnih podjetjih. Najdi mi podjetje oziroma sistem, ki je tako transparenten kot recimo sta recimo BTC in ETC (in množica drugih), kjer lahko pogledam VSAKO transakcijo, ki se je zgodila.
ETH: https://etherscan.io/txs
BTC: https://blockexplorer.com
Moram priznati, da me sodelovanje v tej debati za zdaj še zabava in dokler časa bo tako, bom vsake toliko časa sproduciral kakšno mnenje.
Torej kaj bi, če bi 🙂
Če bi zelo velika masa ljudi hotela zamenjati svoje kriptovalute v EUR ali USD, bi vrednost le te kriptovalute zelo padla.
Verjetno ga res ne bi mogli izplačati, čeprav menjalnice ne delujejejo na tak način. Opisovati, kako delujejo, in, da same od sebe nič ne izplačujejo, bi pokvarilo zabavo.
Podobno zelo zabavno bi bilo tudi, če bi iz Nove LB hoteli vsi varčevalci naenkrat dvigniti denar, kajti po mojem ga v banki sploh nimajo (se zabavam dalje)
Kripto valute so toliko vredne, kolikor je nekdo pripravljen plačati zanje. Nič več, nič manj.
Vse je en velik nateg, se strinjam :), čisto vse.
Pravica objavljanja grafov je omejena na ljudi, ki so na vrhu piramide, ampak pravico risati jih, pa imajo vsi. Nekateri se tega celo učijo pri pouku, če niso ravno počitnice.
Pritegovanje vlagateljev se dogaja celo na državnem nivoju, ko se FM trudi prodati deset letne obveznice. Nikoli jih ne ponudi lastnim državljanom. Veliko bolj zabavno je nategovati tuje.
Upam, da so ti moji odgovori pomagali.
Disclaimer: Nevenič je lastnik večje količine enot različnih kriptovalut, USDjev, EURov in Hrvaških kun.
dejansko prizadet- razumem tvojo skrb saj vrednost kripto valut temelji na zaupanju vlagateljev in če bo vlagatelje srečala pamet in bodo nehali vlagati bo posledično padla tudi vrednost kripto valut.Poznam ljudi ki so ustvarili slovensko kripto valuto( o imenu le te ne bi govoril) in tipi so si čez noč umislili super športne avtomobile prestižnih znamk in dokler jih bodo vlagatelji pridno financirali bodo lahko na njihov račun igrali luksuz.
Meni je tudi smesno, kako razni kriptomanijaki govorijo, kako je kriptovaluta prihodnost. V resnici pa le spekulirajo z njo in upajo na rast. Neke uporabne vrednosti pa ni in ni. Se sekret papirja si ne mores kupit z raznimi kvazicoini.
[/quote]
Lahko si kupiš…samo ti ne znaš ( niti najdet)…. In dokler ne boš, bo tvoje mnenje o kriptovalutah takšno, kot je… Pa lp od nekoga, ki zna s kriptovalutami na dolgi rok…..
Za zgornji komentar.Nihče ne ve kaj se bo dogajalo s kripto valutami na dolgi rok.Razen če si eden tistih,ki ne želi da bi vlagatelji izgubili zaupanje v kripto valute,ker bi potem posledično izgubile svojo vrednost.Trenutno niti avta ne moreš vzeti na lizing s kripto valutami.Trg z kripto valutami je podoben divjemu zahodu.
Meni je tudi smesno, kako razni kriptomanijaki govorijo, kako je kriptovaluta prihodnost. V resnici pa le spekulirajo z njo in upajo na rast. Neke uporabne vrednosti pa ni in ni. Se sekret papirja si ne mores kupit z raznimi kvazicoini.
[/quote]
Lahko si kupiš…samo ti ne znaš ( niti najdet)…. In dokler ne boš, bo tvoje mnenje o kriptovalutah takšno, kot je… Pa lp od nekoga, ki zna s kriptovalutami na dolgi rok…..
[/quote]
LOL, na dolgi rok? Sej ti pravim, da je tole vse skupaj ena velika spekulacija in upanje na rast. Tisti trenutek, ko bo zmanjkalo ovc, pa…. BUUUM!
Ze videno pri Forexu.
[/quote]
LOL, na dolgi rok? Sej ti pravim, da je tole vse skupaj ena velika spekulacija in upanje na rast. Tisti trenutek, ko bo zmanjkalo ovc, pa…. BUUUM!
Ze videno pri Forexu.
[/quote]
Tisti, ki smo v tem že vsaj 5 let, ti komot lahko napišemo, da ti lahko upaš in upaš…..
Ze videno pri Forexu.
[/quote]
Tisti, ki smo v tem že vsaj 5 let, ti komot lahko napišemo, da ti lahko upaš in upaš…..
[/quote]
Kolk si do sedaj zasluzil in pretvoril v evre?
Pred enim tednom kupil za 50 eur BTC in za 50 eur ETH. Oboje za svoja otroka. Ko dopolnita 18 let (danes 4 in 1) dobita denar. V najslabšem primeru sem pušnil 100 evrov 🙂
Šalo na stran; škoda, da v debati ni več (sploh IT-jevci oziroma geeki) po samih blokchainih. Ko razumeš to tehnologijo veš, da smo pri bitcoinih še čisto čisto na začetku te tehnologije. To ne pomeni, da bo bitcoin čez 15 let vreden 1 mio $, ampak, da bodo kriptovalute na tak ali drugačen način ostale in počasi začete nadomeščati druge valute.
Za vse vse nejeverne tomaže pa še tole: če se vam zbijo kriptovalute hokus pokus začnite malo borzo spremljati. Ali še bolje cel finančni sitem 🙂
Kje je pa zagotovilo(garancija) da bodo kripto valute dejansko v prihodnosti nadomestile denarne valute.Pri skladih tveganega kapitala lahko zaslužiš letno max. 20-25{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, od vložene vsote.Pri kripto valutah ti pa obljubljajo nekaj 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} donos( lahko samo v nekaj dneh ali tednih) in to se meni ne zdi realno.Ko bodo vse večje svetovne banke začele na glas razmišljati in javno govoriti o prihodnosti finančnega sistema ki bo (bi) temeljil na kripto valutah bom pa začel resno razmišljati o njih.Zaenkrat si pa z njimi še spodnjic ne moreš kupiti.
pri nas ne, na Finskem naprimer, si pa lahko še javni skret plačaš s kriptovaluto, poleg kartic…. Tam skoraj nič več s kešem ne operiraš. prav fino je.
Sicer pa – še tole: kje je pa zagotovilo, da bo naša generacija, pa morda tvoji in moji potomci živeli v času brez vojne, da jim ne bo grozila udeležbe v vojni naprimer? Samo tako, za primerjavo.
P.s. Trgujem s kriptovalutami cca. 5 let in se ne pritožujem.
pri nas ne, na Finskem naprimer, si pa lahko še javni skret plačaš s kriptovaluto, poleg kartic…. Tam skoraj nič več s kešem ne operiraš. prav fino je.
Sicer pa – še tole: kje je pa zagotovilo, da bo naša generacija, pa morda tvoji in moji potomci živeli v času brez vojne, da jim ne bo grozila udeležbe v vojni naprimer? Samo tako, za primerjavo.
[/quote]
Pa Islandija tudi, še dodajam….
[/quote]
Ob rastočem trgu se nihče od udeleženih ne pritožuje. 🙂
Jaz lepo na Forexu trgujem in so že sedaj tradi zelo dobri, pa sploh ni nikakršnih presenečenj. Če bi prišlo do kakne krize bi bili dobički pa res gromozanski in še to je dobro, ker imamš buy in sell orderje in lahko zaslužiš ko raste in pada in tudi forex je trilijonski trg, tako da ni verjetnosti da bi propadel, oz. prej propade vse ostalo kot forex.
Nisem vedel da se na Islandiji in Finskem lahko vse plačuje v kripto valutah.Islandija vem da nima evra,Finska pa mislim da ga ima.Ko bo pa v Nemčijo začelo veljati vsesplošno plačevanje s kripto valutami bom pa postal bolj pozoren na to.Pozitivne komentarje glede vseh kripto valut je treba jemati z rezervo,ker ga lahko napiše vsakdo,ki od denarnih vložkov v njih dobro živi.Ne vem zakaj podjetja,ki imajo kredite enostavno ne kupijo( ali vzamejo kredit za nakup) katerekoli kripto valute in bi imeli vse kredite odplačane v 1 mesecu glede na rast le teh.Ni vse zlato kar se sveti.
Jaz lepo na Forexu trgujem in so že sedaj tradi zelo dobri, pa sploh ni nikakršnih presenečenj. Če bi prišlo do kakne krize bi bili dobički pa res gromozanski in še to je dobro, ker imamš buy in sell orderje in lahko zaslužiš ko raste in pada in tudi forex je trilijonski trg, tako da ni verjetnosti da bi propadel, oz. prej propade vse ostalo kot forex.
[/quote]
Lahko poveš kaj več o strategiji ipd…. ker sem tudi sam v teh vodah, pa mi zaenkrat še ni tako lahko kot tebi. Bi bil vesel pomoči in ideje.
zdravo,
naredil sem v zadnjih 3 mesecih vložek:
1mesec vložek 100€ naredil v 2 tednih 700€ (ripple) razdelil na 5 različnih valut v začetku aprila 2017 naredil v enem mesecu na 3000€, se pravi vložek x 30 v dobrem mesecu. (Mesec hipa) potem sem vložil še dodatnih 2 T kar sedaj ko bolj počasi raste naneslo na samo x2 ampak vseeno v 3 mesecih 10 T €…. ni slabo ? 🙂 če pomislim, da bi vložil tista 2 tisočaka v aprilu bi imel sedaj že krepkih 80 000 eur. 🙂 ampak zadovoljen moreš biti s tem kar narediš in ne s tem kar nisi!
V vsakem primeru bom moje kovance držal še kakšno leto ali pa 2. Za dolgoročno invseticijo kovance nakažem na desktop denarnice…nekaj malega pa pustim za kratkoročno trgovanje 🙂
Zanima me sledeče:
Kakšna je pri nas zakonodaja glede nakazila € iz naslova trgovanja oz. nakazilo iz npr. Coinbase na osebni račun? Ali se to smatra kot oprani denar? ali bom imel probleme? bo obdavčen? itd. V nasprotnem primeru si pač izplačam na btc bankomatu z večjo provizijo sicer….
Hvala za odgovore!
lp.M
Odgovorov na tvoja vprašanja sicer ne poznam, naj pa navedem osnovno pravili investiranja. Preteklih donosov ne projiciraj na bodočnost. Še posebej ne tistih eksponencialnih.
Omenjam, ker vidim, da že operiraš in se hvališ z desetimi tisočimi, katerih še nikjer ni oziroma baje bodo čez tri mesece. Bolj zanesljivo je posaditi krompir, pa potem računati s hektarskim donosom.
🙂
Kje ste strokovnjaki, ki ste pred nekaj tedni pogumno spodbujali naj vlagamo v bitcoin ali ethereum?
Kako vam gre danes, kje stojita bitcoin in ethereum danes? Ste že pridobili 50{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} do sedaj od takrat? Zdaj nas lahko častite pivo, ker ste tako bogati
Forum je zaprt za komentiranje.