Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Vprašanje o bitcoinih za _Frigg_

Vprašanje o bitcoinih za _Frigg_

Kako pa se denar nakaže – po registraciji vpišem npr. št. moje prepaid kartice in znesek in potegne dol? Si potem s klikom nakažem na ta isti račun v primeru prodaje? O kakšnem uspelem projektu govoriš? Kaj pomeni Volume pri grafu, kjer se navaja da je nekdo kupil/prodal (npr. vol 13.02200 je to 13,02 ETH-ja, torej 13,02 x 230 € je npr. nekdo prodal v tistem trenutku?)
Ja, nimam pojma, bi pa rada nekaj zaslužila in bi lahko leto dni pogrešala do 2000 €
Thx za odgovor

Goodlife, imam še nekaj vprašanj – ti lahko pišem na kakšen privat mail?
LP
D.

Pravilno vprašanje se v takih primerih glasi, kolikšen znesek bi lahko TRAJNO pogrešala. 🙂

Mi zna kdo razložit zakaj je ETH toliko bolj zanimiv in popularen in odlična investicija, BTC pa ne več?

Še pred kratkim ste vsi vpili da je BTC tisto pravo, danes pa pravite da je to ETH. Na podlagi česa stojijo te vaše trditve?

Brez zamere, privat mejlov ne dajem na javne forume. Morda ti bo kdo drug (recimo Nevenič) lahko pomagal – vidim, da ima kar nekaj znanja.

Mi se ne ukvarjamo s trgovanjem, ampak razvijamo IT podporo za kriptovalute. Zato verjetno tudi nisem pravi naslov za tvoja vprašanja. Naša prognoza je, da ima ETH velik potencial, Bitcoin pa bo šel kmalu v pozabo, ampak mi smo IT-jevci, kaj pa vemo o ekonomiji, razen da vsi vozimo Tesle:))

Sem ti ze na drugem forumu napisala da naredi domaco nalogo, ni nekega ‘šnelkurza’ pri tem, raziskuj, uci se in googlaj

Brez zamere, privat mejlov ne dajem na javne forume. Morda ti bo kdo drug (recimo Nevenič) lahko pomagal – vidim, da ima kar nekaj znanja.

Mi se ne ukvarjamo s trgovanjem, ampak razvijamo IT podporo za kriptovalute. Zato verjetno tudi nisem pravi naslov za tvoja vprašanja. Naša prognoza je, da ima ETH velik potencial, Bitcoin pa bo šel kmalu v pozabo, ampak mi smo IT-jevci, kaj pa vemo o ekonomiji, razen da vsi vozimo Tesle:))
[/quote]

In za ETHjem bo prišel TCP, potem ZW, pa NXC… Ovčje preje kolikor hočeš… 🙂

Saj ni.

Katero cenejšo valuto se splača kupiti? Je to ZW, NXC? Koliko stane to? Se lahko pričakuje rast?

Tebi nobene, ker se spuščaš v stvari o katerih nimaš blage veze. ZW sploh nobena valuta ni…človek našteva naključne kratice, ti pa že sprašuješ kje kupiti…

Če te pa še vedno mika, pa srečno izbiro; Vaš link

Goodlife, ali te lahko nekaj vprašam? 🙂
Kaj priporočaš za totalnega začetnika? Ali bi ti na mojem mestu vložil v par grafičnih kartic in rudaril eth? Ali se moram iti borzo, če želim kaj zaslužit?
Hvala 🙂
[/quote]

Sorry, nisem spremljal naprej te debate. Zato pozen odgovor.

Za totalnega začetnika priporočam VELIKO študija preden vloži v kriptovalute. Branje forumov pomaga. Vsekakor pa je rudarjenje prezahtevno. Mi smo v tem že toliko let, da ko smo začeli smo rudarili 1 BTC / teden. Danes je to nemogoče. ETH-jev pa nismo rudarili z grafičnimi karticami, ker smo pred leti, ko smo spoznali potencial ETH-ja pretvorili večino bitcoinov v ETH-je in ja…danes smo nekaj desetkratni milionarji.

Ne da bi se hvalil, zadaj je veliko dela in notri smo šli, ker smo sovražili banke in bačne sisteme, ki ropa ljudi. Denar nam ni pomemben, ko bomo dosegli številko, ki jo imamo v glavi ga bomo imeli dovolj, da spremenimo svet na bolje.

Kdor danes vstopa na trg – je še vedno med prvimi, kljub ceni ETH-ja, ki je sedaj okoli 230 eur. Mi smo delali menjavo v BTC, ko je bila cena okoli 5 eur. Drugače pa borza ja. Priporočam Kraken, kjer se lahko odpre račun. Od kriptovalut pa samo ETH.
[/quote]
Kaj pa pomeni Smo “rudarili (z BTC) in kaj pomeni Smo rudarili z Grafičnimi karticami – kakšnimi grafičnimi karticami?
Hvala

Za totalnega začetnika priporočam VELIKO študija preden vloži v kriptovalute. Branje forumov pomaga. Vsekakor pa je rudarjenje prezahtevno. Mi smo v tem že toliko let, da ko smo začeli smo rudarili 1 BTC / teden. Danes je to nemogoče. ETH-jev pa nismo rudarili z grafičnimi karticami, ker smo pred leti, ko smo spoznali potencial ETH-ja pretvorili večino bitcoinov v ETH-je in ja…danes smo nekaj desetkratni milionarji.

Ne da bi se hvalil, zadaj je veliko dela in notri smo šli, ker smo sovražili banke in bačne sisteme, ki ropa ljudi. Denar nam ni pomemben, ko bomo dosegli številko, ki jo imamo v glavi ga bomo imeli dovolj, da spremenimo svet na bolje.

Kdor danes vstopa na trg – je še vedno med prvimi, kljub ceni ETH-ja, ki je sedaj okoli 230 eur. Mi smo delali menjavo v BTC, ko je bila cena okoli 5 eur. Drugače pa borza ja. Priporočam Kraken, kjer se lahko odpre račun. Od kriptovalut pa samo ETH.
[/quote]
Kaj pa pomeni Smo “rudarili (z BTC) in kaj pomeni Smo rudarili z Grafičnimi karticami – kakšnimi grafičnimi karticami?
Hvala
[/quote]
To pomeni, da vzameš kramp (lepši izraz je kartica, ker je v obliki kartice, grafična ker je tako lepo porisana), greš v jamo in koplješ take lepe zelene kristalčke. Priporočam tisto jamo v Velenju. Najbolje, da se povežeš s tamkajšnjimi knapi … Pa srečno!

Potem se najbolj splača kupiti ETH? Še kaj perspektivnega?

[/quote]
Hvala
[/quote]

To je figure of speech:). Ko se je začelo dogajati na področju valut, smo iz Kitajske kupili mašine in proizvajali Bitcoine – pa pokurili za nekaj tisoč eur elektrike na mesec:)))

ETH-je pa lahko na podoben način “rudariš” s tem, da kupiš močne grafične kartice, ki razbijajo kodo.

Če nimaš ravno malo osnov iz računalništva ti verjetno nič ni jasno. No ja, meni so se pred leti tudi vsi prijatelji smejali in me imeli za norca…danes se pa smejem samo jaz na vsako jutro, ko preverim bančni račun:))

Drugače pa za vse, ki bi vlagali. NE NASEDAJTE prodajalcem megle, ki nimajo pojma o IT-ju in vam bodo podturili kakšne valute kot so ONE COIN, ki je največji nateg. Edini potencial ima ETH. Trenutno. BTC je sicer tretiran kot nekakšno zlato, ampak jaz kot programer ne vidim prihodnosti zanj.

A ETH lahko kupim preko Krakena? Kako to storim? A je oznaka vedno ista? A mi pomaga kdo začeti za provizijo?

Jaz bom brezplačno pomagal bejbi99, če bo nosila mini krilo.

Vsi tisti, ki ste ob naši debati predvčerajšnjim kupili ETH po 228,20€ ste ga že lahko prodali po 254€, kar je 11,4{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} donos. Kaj se iz primera naučimo?
Da je treba delovato hitro, da je cincarjenje draga stvar, da nam odlašanje z odpiranjem računa prinaša konkretno izgubo, oziroma se odpovedujemo potencialnemu zaslužku, ki se dogaja mimo nas.

11,4{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} donos v dobrem dnevu nam tudi zelo plastično opredeli riziko naložbe. Če je letna obrestna mera na banki ob riziku blizu ničle 1,5{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, potem je 11,4{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} v dobrem dnevu neizračunjivo (vendar ne neskončno) večja.

Torej, če bi predvčerajšnjim kupili ETH po 228€, bi se podali v visoko rizično naložbo, ki pa bi lahko ob današnji prodaji že bila dobičkonosno zaključena.

ETH za telebane

Razkritje: Avtor je lastnik kripto valute ETH

:)))

Iz razloga vsestranske obvescenosti dopolnjujem cenjenega kolega Nevenica prvega, da strmi rasti pogosto sledi enako strm padec. Zgodovina tej ugotovitvi pomenljivo prikimava. Ni pa to seveda nujno, morda smo res sele na zateku rasti in morda je ETH res zgodovinska izjema.

Razkritje: ne vem nic in nimam nic, o objektivnosti obeh Nevenicev naj cenjeno obcestvo presodi samo.

🙂

Morda kakšen nasvet glede cenejših “perspektivnih” crypto valut kot je npr. Digibyte, Ripple etc…?

Tudi sam sem cca. 17dni nazaj vlozil 4000e v ETH, ter 1000e v BTC.

ETH je lepo zrastel, se vmes malenkosta zatresel (popravek), in do danes strmo nadaljeval z rastjo. Vmes sem ustvaril tudi 22{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} profit pri BTC-ju, ter ga ‘konvertiral’ v ETH.

Trenutno je moja nalozba pri 92{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} donosa v slabih 20 dneh od vstopa na trg, kar je slabih 4600€ cistega profita. Poudarjam trenutnega donosa, kajti resnicen donos bo dosezen, ko bom izstopil iz trga, kar pa se bo pri meni zgodilo dolgorocno, kajti tega denarja ne bom pogresal, in sem ga pripravljen tvegati + tega verjamem v tehnologijo ETH, saj je to zagotovo web 3.0 generacija, kar ima prihodnost.

Cena je lahko ogrozena ob morebitnih varnostnih luknjah, ki pa jih ima za moje pojme znatno vec sam BTC.

Sam vlagam izkljucno samo v ETH, ter dolocen {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} v zlato, v primeru, da gre karkoli narobe.

Sam trgujem/’trejdam’ nekje 3 leta, tako da nisem zacetnik, je pa pred nakupi potrebno vedeti dolocene zadeve & spremljati trge, ceprav sam menim, da je nalozba v ETH nalozba prihodnosti.

Veliko srece & uspeha vsem 😉

Cenjeni kolega Nevenič, šele zdaj sem opazil tale nadvse objektiven zapis. Aplavdiram. Ampak so me zasrbeli prsti, priznam. 🙂

To je postalo noro… upokojujem se pri 26 letih.
V življenju še nisem opravljal plačanega dela.
Sem vedel, da se bo nekoč splačalo, da sem geek:)

Enako je pri meni. Vzel par mesecev nazaj 50000€ kredita, invenstiral, v tem casu je moja nalozba zelo zelo narastla, s tem, da sem ze vzel ven celoten vlozek + 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} dobicka, s katerim sem po vsega 3 mesecih odplacal kredit, ostalo reinvestiral:)

Ostanek lepo raste, in mislim, da bo ob koncu leta milioncek na racunu. Cakam samo se na zlom borznih trgov (delnice) – takrat bodo kriptovalute poletele v nebo + zlato, ki je ze nekaj let umetno na neki tocki, ki ni toliko profitibilna, ampak je varno zatocisce in ohranja vrednost.

Kriptovalute so prihodnost, a ne vse.

Me veseli, da bo Slovenija dobila toliko novih milionarjev. Mi smo kupovali ETH po 3 eur, danes so okoli 300.

Zaenkrat vec 10 mio eur v kriptovalutah, ampak menim, da je to sele zacetek:))

Vse tehnične analize pri ETH so se mi sesule, potem smo skupaj le našli vzrok včerajšnje rasti. Samo in Iza Login sta vlagala kupnino od Outfita7.

Pričakujte nepričakovano, ne pričakujte padca!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close