Vprašanje o bitcoinih za _Frigg_
Bom še jaz dodal svoje vprašanje:
Kako je z dobičkom, ki ga naredis s prodajo BTC? Je treba to kaj prijaviti fursu? Ali fursu porocate o transakcijah ki jih izvedejo ljudje?
So kaksne provizije in drugi stroski pri nakupu/prodaji btc?
Poznas nejca?
Kaksne mate place v klicnem centru (videl razpis da iscete)?
Goodlife, ali te lahko nekaj vprašam? 🙂
Kaj priporočaš za totalnega začetnika? Ali bi ti na mojem mestu vložil v par grafičnih kartic in rudaril eth? Ali se moram iti borzo, če želim kaj zaslužit?
Hvala 🙂
[/quote]
Sorry, nisem spremljal naprej te debate. Zato pozen odgovor.
Za totalnega začetnika priporočam VELIKO študija preden vloži v kriptovalute. Branje forumov pomaga. Vsekakor pa je rudarjenje prezahtevno. Mi smo v tem že toliko let, da ko smo začeli smo rudarili 1 BTC / teden. Danes je to nemogoče. ETH-jev pa nismo rudarili z grafičnimi karticami, ker smo pred leti, ko smo spoznali potencial ETH-ja pretvorili večino bitcoinov v ETH-je in ja…danes smo nekaj desetkratni milionarji.
Ne da bi se hvalil, zadaj je veliko dela in notri smo šli, ker smo sovražili banke in bačne sisteme, ki ropa ljudi. Denar nam ni pomemben, ko bomo dosegli številko, ki jo imamo v glavi ga bomo imeli dovolj, da spremenimo svet na bolje.
Kdor danes vstopa na trg – je še vedno med prvimi, kljub ceni ETH-ja, ki je sedaj okoli 230 eur. Mi smo delali menjavo v BTC, ko je bila cena okoli 5 eur. Drugače pa borza ja. Priporočam Kraken, kjer se lahko odpre račun. Od kriptovalut pa samo ETH.
[/quote]
BTW, nisem čakala na tvoj odgovor in sem takoj naročila opremo, sedaj čakam da pridejo grafične in gasa 🙂
Sorry, nisem spremljal naprej te debate. Zato pozen odgovor.
Za totalnega začetnika priporočam VELIKO študija preden vloži v kriptovalute. Branje forumov pomaga. Vsekakor pa je rudarjenje prezahtevno. Mi smo v tem že toliko let, da ko smo začeli smo rudarili 1 BTC / teden. Danes je to nemogoče. ETH-jev pa nismo rudarili z grafičnimi karticami, ker smo pred leti, ko smo spoznali potencial ETH-ja pretvorili večino bitcoinov v ETH-je in ja…danes smo nekaj desetkratni milionarji.
Ne da bi se hvalil, zadaj je veliko dela in notri smo šli, ker smo sovražili banke in bačne sisteme, ki ropa ljudi. Denar nam ni pomemben, ko bomo dosegli številko, ki jo imamo v glavi ga bomo imeli dovolj, da spremenimo svet na bolje.
Kdor danes vstopa na trg – je še vedno med prvimi, kljub ceni ETH-ja, ki je sedaj okoli 230 eur. Mi smo delali menjavo v BTC, ko je bila cena okoli 5 eur. Drugače pa borza ja. Priporočam Kraken, kjer se lahko odpre račun. Od kriptovalut pa samo ETH.
[/quote]
Kje odpreti račun za ETH in ali je edina varianta za pridobitev ETH z BTC ali je možna direktna menjava za evre?
Lp
[/quote]
Menda kmalu pride ETH na Bitstamp, tako da se bo lahko direktno kupil iz EUR.
0,25{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} pri nakupu in prav tako 0,25{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} provizije pri prodaji?
Bogato bogato, ni čudno, da si fantje lahko privoščijo Tesle, Mercedese, luksuzna stanovanja po državi itd.
quote]
Borzne hiše po Sloveniji so imele tudi do 1,5{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} na posel, manj kot 0,8{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} redko katera.
Ok, ETH je cca. 230€. A moram nujno kupiti enega, se lahko kupi po deležih?
Koliko je v tem dobička, če delaš po malo? Recimo, da bi za začetek vložil 50€.
quote]
Lahko kupiš delček ETHja. Če imaš vloženo 50€ in zraste za 10{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} je tvoj zaslužek 5€ bruto. To dvigneš in si kupiš kartico za mobitel. Potem telefoniraš kateremu hočeš.
Račun odpreš na kraken.com
Tja nakažeš evre in jih tako imaš na svojem računu
S temi evri potem kupiš ETHje
Posledično imaš na računu ETHJe in ostanek Evrov, če nisi kupil za ves denar.
Ko ETHji ustrezno narastejo jih prodaš in na računu imaš zopet Evre, samo več kot na začetku
Te evre dvigneš in jih odneseš v Hofer
Ta postopek ponavljaš do konca življenja in nikoli več ti ni treba delati
Ko otroci dopolnijo določeno starost pod zavezo molčečnosti skrivnost pridobivanja Evrov s pomočjo ETHjev zaupaš tudi njim
Sliši se kot catch-the-cash kultna magija.
Točno! ETH ta trenutek stane 228,20€. Po tej ceni ga kupiš in čakaš nekoga, ki ga bo naslednji teden kupi dražje od tebe, kajti vsi tisti, ki bodo kupili ETH po 228, ga bodo prodajali dražje in to tistim, ki bodo račun odprli šele v naslednjem tednu. Ti zamudniku bodo ETHje odkupili od tebe in jih prodali zamudnikom, ki bodo odpirali račun čez dva tedna, in tako dalje do novega leta.
Po novem letu, bodo vse te ETHje kupili ljudje, ki v letu 2017 sploh niso kupili ETHjev in jih v 2018 prodali tistim, ki bodo ravnokar slišali za obstoj ETHjev.
Jebeni forum. Torej takole:
Nevenič napisal: ↑
Račun odpreš na kraken.com
Tja nakažeš evre in jih tako imaš na svojem računu
S temi evri potem kupiš ETHje
Posledično imaš na računu ETHJe in ostanek Evrov, če nisi kupil za ves denar.
Ko ETHji ustrezno narastejo jih prodaš in na računu imaš zopet Evre, samo več kot na začetku
Te evre dvigneš in jih odneseš v Hofer
Ta postopek ponavljaš do konca življenja in nikoli več ti ni treba delati
Ko otroci dopolnijo določeno starost pod zavezo molčečnosti skrivnost pridobivanja Evrov s pomočjo ETHjev zaupaš tudi njim
Sliši se kot catch-the-cash kultna magija.
Točno! ETH ta trenutek stane 228,20€. Po tej ceni ga kupiš in čakaš nekoga, ki ga bo naslednji teden kupi dražje od tebe, kajti vsi tisti, ki bodo kupili ETH po 228, ga bodo prodajali dražje in to tistim, ki bodo račun odprli šele v naslednjem tednu. Ti zamudniku bodo ETHje odkupili od tebe in jih prodali zamudnikom, ki bodo odpirali račun čez dva tedna, in tako dalje do novega leta.
Po novem letu, bodo vse te ETHje kupili ljudje, ki v letu 2017 sploh niso kupili ETHjev in jih v 2018 prodali tistim, ki bodo ravnokar slišali za obstoj ETHjev.
Ampak! Pazi zdaj tole. Ni popolnoma enako.
Ko bo zmanjkalo kupcev, ki bodo pripravljeni kupovati po teh najvišjih cenah, se bo obrnilo navzdol. V tistem trenutku bomo prodajali vse, vse, prišli do ničle, šli v short, prodajali short, v short, še malo v short, nato zapirali, prišli na nič in kupovali ponovno.
Long live ETH !
V resnici se mi smilijo vsi tisti, ki bodo vstopali zadnji in kupovali po najvišjih vrednostih. Smilijo se mi zato, ker ravno ti najbolj potrebujejo zaslužke (denar). Smilijo se mi zato, ker bodo s svojim denarjem realizirali zaslužke največjim profiterjem. Ne smilijo se mi tisti prvi, ki smo ETH kupovali po 3€, in smo v dovolj globoki vodi. Za nas ni skrbeti.
Za ovčke velja tole:
Nihče ne more zagotoviti, da ETH ne bo več rasel. Skoraj!! zagotovo bo. Zagotovo pa bo v danem trenutku, strmo padel, kajti nešteto nervoznih prstov prstov čaka na SELL tipki.
Če bo vse v redu, se bo ETH vrnil na vaše pozicije, ne glede na to kako visoko ste kupili, in nasedla naložba bo ponovno splavala.
V primeru sistemske težave, pa bo šla večina denarja k vragu.
Zato bi svetoval vsakemu, ki se na novo podaja v te negotove vode, kjer so možne totalne izgube, naj vloži samo toliko denarja, kolikor ga je pripravljen 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} izgubiti.
Nisem nevenič, ali pa tudi… 🙂
Če jih lahko pogrešaš, potem te nič ne ovira, le poskusi. Pravi ‘nevenič’ ti bo rekel, da lahko prodaš tudi hišo, pa vse vložiš. Čez eno ali dve leti boš multimilijonarka. 🙂 ‘Neveničevo’ poslanstvo je rekrutiranje novih in novih ovčic, saj je že sam priznal. Vstopi v igro samo z zneskom, ki ga res lahko pogrešaš. To je nasvet od nepravega ‘nevenič’. 🙂
Tako je, na kraknu.com odpreš račun. Nanj nakažeš 1000€ in do tega trenutka si sorazmerno varna. V cca dveh dneh bo 1000€ razvidnih na tvojem računo. Premakneš se na nakupno stran, izbereš valuto ETH, klikneš buy, in na tvojem računu bo ETH.
Vrednost ETHjev lahko spremljaš na https://www.tradingview.com
Ko se ti zdi cena primerna (dovolj visoka, ali dovolj nizka) na isti strani kot si kupovala, tudi prodaš.
Rizika z odprtjem računa ni. Riziko držanja € na kraknovem računu obstaja. Riziko držanja ETHjev na kraknovem računu obstaja. Jaz z mojim denarjem ne bi več kupoval ETHjev v tem trenutku, ker sem cagav fant, bi jih pa gladko kupil s tvojim.
NEVENIČ je kar dobro opisal dogajanje. Jaz samo še dodajam poleg njegovega pametnega nasveta – vložite SAMO toliko, da lahko brez težav pogrešate ta denar, ker je to še vedno neke vrste divji zahod. Mi smo realizirali rast v nekaj mesecih okoli 2.700 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} kar je enako dobitku na Euro Jackpotu:))
Ampak še vedno verjamemo, da so ETH-ji dolgoročna naložba in smo šele na začetku. Tam do novega leta predvidevam rast nekje okoli 1.000 eur, v letu ali dveh pa med 2.000 in 3.000 eur. Vse pa se bo videlo okoli leta 2020, če bo projekt uspel lahko naraste vrednost ETH na 10.000 eur.
Forum je zaprt za komentiranje.