vpr. za pametne računalničarje
Pri prenosnem računalniku se mi je vse pogosteje dogajalo, da se je potem, ko naj bi se WinXp naložil do konca in bi se moralo prikazati namizje, prikazal le črn zaslon. Pogosto mi je računalnik tudi že med nalaganjem zamrznil.Predvidevala sem, da gre za neke probleme s spominom in ker jih nisem mogla odpraviti, sem se odločila namestiti svežo kopijo Win. Med nalaganjem je okoli 34 ali 32 min računalnik vedno zamrznil, toda v ne vem kolikem poskusu je le vse “premlel”, čeprav je med kopiranjem javil, da dveh datotek ne more skopirati. Sedaj me nekaj stvari spravljajo ob pamet. Ko kliknem isdn ikono, moram čakati najmanj 3 min, da se odpre. Poleg tega mi včasih messenger, ki ga minimiram, vztrajno skače nazaj v polno obliko. Tipkovnica se iz slovenske neprestano spreminja v angleško. Včasih se nenadoma pojavi bel tekst na modrem zaslonu in v manj kot sekundi se računalnik resetira. Kaj je narobe in kaj lahko naredim?
Sliši se kot strojna napaka kot prvo stestiraj spomin z memory testom. Dobiš ga na http://www.memtest86.com/
(dol potegneš program in ga spečeš na CD – cd vstaviš v cd – rom in reštartaš računalnik, ter pustiš vsaj čez noč) poročaj.
Lp
Forum je zaprt za komentiranje.