Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style Vpliv vode na lase (bazeni)

Vpliv vode na lase (bazeni)

Pozdravljeni!

Imam nekaj vprašanj:

– enkrat tedensko hodim na plavanje v Tivoli. Zanima me, kako klorirana voda na splošno vpliva na lase? Pred kratkim sem jih pobarvala, pa me zanima, če so možne kakšne interakcije z barvo? Kapice ne morem uporabljati, ker so lasje predolgi in mi jo vrže z glave, ker je preveč pod njo:))

– mnenje o izdelkih Subrina – o šamponih, barvah, itn. Sama sem zelo zadovoljna z njimi, nobenih težav, niso agresivni.

Hvala in LP:)

Draga Tanja.
Klor bo vplival na vašo barvo, ki bo zbledela, torej se izpirala.
Sicer klor tudi močno poškoduje – izsuši lase.
Obvezno priporočam uporabo balzamov ali še boklje, globinskih mask za lase, ki lasem vračajo vlago.
Nujna je uporaba plavalne kape, da zaščitite lase.
Lep pozdrav
Stevo Pavlovič

************************** STEVO FRIZERSKA HIŠA Trubarjeva 44 Ljubljanja Naročanje:01/431 51 38 Delovni čas:08-20 sobota:08-14

Verjetno je torej rešitev večja kapa?:) Ali pa da pokrijem glavo in pustim ven lase,ki ne grejo pod kapo? Sicer pa vsako drugo pranje uporabljam masko Gliss Kur z aragonovim in shea oljem. Barva se v vsakem primeru hitro izpere, predvsem zaradi sonca in pranja. Ali ima vpliv tudi debelina las? Imam zelo močne in goste lase (srečnica:)), verjetno barva manj prodre v take lase kot v tanjše?

Kaj pa mnenje o izdelkih Subrina?

Pa še dodatno vprašanje, na katerega odgovor nisem zasledila v prejšnjih temah – kakšna je vloga amoniaka v barvah in zakaj barva “prime”, če je brez amoniaka? Nazadnje sem se barvala z barvo Subrina pure, malo zaradi radovednosti, predvsem pa zato ker ni bilo navadne barve z želenim odtenkom.

Hvala za odgovore.

Spoštovana Tanja .
Lasje naj bodo pri plavanju pokriti v celoti, če je to le možno.

Amonijak sproži proces barvanja. Napihne ovojnico lasu, da lahko barvni pigmenti prodrejo v las. V lasu pa sproži deponiranje pigmentov, tako barva, ki smo jo nanesli, dominira v lasu, mi pa vidimo naneseni odtenek, čeprav so v lasu tudi naravni ali že prej dodani (barvani) pigmnenti.

Subrina je srednje kakosvosti.
Jaz ne priporočam nobene barve, ki je iz trgovine. Le profesionalne barve, ki jih frizer, kot strokovnjak nanese na lase, so zadosti kvalitetne.
Lep pozdrav
Stevo Pavlovič

************************** STEVO FRIZERSKA HIŠA Trubarjeva 44 Ljubljanja Naročanje:01/431 51 38 Delovni čas:08-20 sobota:08-14

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close