Vpliv ‘tetoviranja’ na obrvi in kožo.
Pozdravljeni,
zanima me, kako permanentni makeup vpliva na obrvi oz kožo, kjer obrvi rastejo oz so rasle.
Sama imam namreč klasične težave z obrvmi, ki nočejo zrasti v prvotno stanje zaradi dolgotrajnega puljenja, vendar predel ni popolnoma brez dlak. Zlasti pri uporabi seruma za rast obrvi rastejo nazaj, čeprav le nekatere, zaradi česar imam precej ‘lukenj’ v obrveh in si jih moram zato vsak dan risati.
Ker pa kot rečeno rast obrvi ni popolnoma ustavljena, me zanima, ali ‘tetoviranje’ predelov, kjer (trenutno) ni obrvi, potencialno rast tamkajšnje obrvi onemogoči, oslabi ali karkoli podobnega.
Permanentni makeup namreč reši problem nenehnega risanja, vendar si obrvi raje rišem, kakor da bi si uničila še tistih nekaj, ki le rastejo (in bodo morda še rasle) nazaj.
Že vnaprej hvala za pomoč in lep pozdrav.
Pozdrav,
moje 14 letno ukvarjanje s trajnim make upom je prineslo čudovite rezultate!
Vse stranke se vračajo na obnove in to vzdržujejo, so zelo zadovolne. V tem času pa sem imela tudi osebe, ki so jim brez razloga dlake po telesu izpadle , a so bile popolnoma zdrave. K meni so prišle po obrvi, eno dekle je imelo samo eno čisto popolno obrv, druge pa nič! Pri teh pa se je pokazalo nekaj čudovitega, kar pri ostalih, ki so imele obrvi in smo jih samo zgostile, tega nismo opazili, to je da so jim začele po ne vem koliko leti rasti!!!
Lahko je to naklučje, lahko ni!
Menim pa, pa tudi učili so nas, ta zaradi te terapije ne izpadejo, saj ne posegamo na področje korenin!
LP
Zdravo, Petra,
še enkrat hvala za odgovor.
Ker že nekaj časa razmišljam o tem kozmetičnem postopku (vmes pa pozabim in se nato spomnim sredi poletja, ko ne pride v poštev), vas bi vprašala še nekaj konkretnih zadev.
Imam goste temne obrvi, ki pa so v spodnjem delu (kjer so bile nekoč vztrajno puljene) redkejše. Če bi se za karkoli odločila, bi tako najbrž šlo zgolj za dopolnjevanje oz dorisovanje.
Zanima pa me naslednje:
– Ali se lahko rezultat nariše pred dokončno aplikacijo trajne barve (torej, ali je mogoče videti, kaj pričakovati)? Tudi meni se kot večini žensk s to težavo upira očitno narisani izgled (v tem primeru bi si še naprej obrvi raje dorisovala s svinčnikom).
– Koliko časa se barva obdrži, in ali sploh kdaj izgine? S strani strokovnjakov, ki niso pristaši tega postopka, mi je bilo namreč rečeno, da barva ostane, koža pa se spreminja, zaradi česar se premakne tudi narisani del. Vse skupaj je zelo logično, vendar me zanima, ali govorimo o istem postopku oz. barvi.
– Koliko postopek stane? Žal je tudi cena faktor.
Še enkrat najlepša hvala za prijaznost in vse informacije.
Seveda se vse nariše , če želite, ter med postopkom imate pri sebi ogledalo, tako da obe večkrat preverjave trenutno stanje.Lahko ste mirna, postopek je postopen, in še vmes prespiva in čez 10 dni dodava, da bi ja bilo točno tako kot si želite.Tako sproti vidiva kaj je prijelo in z lahkoto dodamo kjer barvo potrebujeva.Koliko časa se barva obdrži je odvisno od posameznika, od količine ki jo vneseva in kako temno barvo vneseva.Ko boste enkrat naredila, boste to pri sebi res videla, ampak cca 1,5 leta, potem barva malo obledi, pridete na enkratno korekcijo, in je spet toliko vse urejeno.Da se narisani del premakne, ne vem o čem govorite, postopek je nespremenjen 100%, samo s časoma bledi, to delam že 13 let pa je še vedno bilo tako.
cena je 300€, selotnega postopka seveda, korekcija po enem letu pa 200€!
LP
Pozdrav,
verjemite mi še vsi so se vrnili na korekcijo, ni lepšega kot biti vedno in povsod urejen.
Sicer pa če se ne bi vrnila, bi v enem letu in pol opazila, da je izdelek začel bledeti, tako da bi okoli 3 leta postala tetovaža že komaj opazna.Obrvi pa bi bile enako kot prej-vaše naravne.
lp
Forum je zaprt za komentiranje.