vpliv pudra na kožo
pozdravljeni!
odpiram temo, ki je še nisem zasedila na teh forumih. pravkar sem po tv-ju gledala oddajo kaj naredi sonce oz. solarij naši koži. kakšna bo, če se sončimo, čez npr. 10, 20 let. ok, na to dermatologi opozarjajo že lep čas in s tem smo seznanjeni več ali manj vsi. sedaj me pa zanima kaj naredi puder? ali naredi kaj? ali bo koža ob redni uporabi pudra čez 20 let tudi tako starikava, ali kaj?? sem namreč še mlada, stara 21let, puder pa redno uporabljam že od 15 leta. pri 30-ih pa res ne bi rada izgledala kot 40 letnica!! hja, šele takrat se zamislimo ko je prepozno! žal je tako.
sicer si vsak večer očistim kožo z mlekom in tonikom, ali je to dovolj?
najlepša hvala za odgovor
Anaja
Kožo na obrazu je potrebno vsakodnevno negovati in jo redno čistiti in osvežiti s tonikom. Priporočljivo je tudi, da si tedensko masirate obraz, vrat in dekolte (koža vam ostane dlje prožna)
Če dnevno uporabljate puder in se držite vseh ostalih pravil glede nege, čiščenja, zaščite obraza, potem kožo ne boste imeli čez 30 let nič bolj starikavo kot sicer.
V poletnih mesecih vam jaz ne bi priporočila uporabe pudre, temveč te rajši nadomestite s teniranimi kremami. V zimskih mesecih pa je uporaba pudra prej priporočljiva kot ne, saj nas dobro ščiti pred zunanjii vplivi (smog, veter, mraz,…)
Forum je zaprt za komentiranje.