Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Vožnja v temi

Vožnja v temi

A še katerega moti vožnja po temi? A je to res tako, da kdor ima slabšo dioptrijo, da tud slabše vidi ponoči?

Prižgeš luči?

Nimam dioptrije, pa me voznja ponoci zelo utrudi…stalno napenjanje oci…potem pa nasproti vozeca vozila….moj fant,ki ima dioptrijo, pravi da ponoci tezko vozi, ko je pa se mokra cesta, je pa sploh grozno.

Meni osebno vožnja v temi v normalni vremenskih pogojih ne povzroča težav, izjemoma v dežu in snegu, ko bi kmalu enga imela na havbi ker mi je šel nasproti plug. Svak nosi očala in ga blazno moti vožnja po temi. Baje na trenutke sploh ne vidi ceste, kljub temu da ima očala za vožnjo.

Ja 🙂 Prižgeš luči in natakneš očala! :))
Meni je bilo samo na začetku težko vozit v temi, kasneje sm se navadila.
Normalno, da je z malce slabšim vidom težje vozit. Težko je že podnevi, kaj šele ponoči.
Jaz pač uporabim dolge luči na mestih, kjer ni osvetljave in drugih udeležencev prometa.

Odkar imam kontaktne leče, ful težko vozim po temi-se mi blešči.

Saj se hecam. Jaz imam poleg dioptrije še astigmatizem. In to ponoči povzroči motnje zaradi loma svetlobe. Čez dan pa vidim ženo bolj suho. In se problemi skompenzirajo.

odkar imam nova ocala -z efektom proti blescanju (ne vem kako se ze rece profesionalno), mi je prav fajn voziti ponoci, nic se mi ne blesci in oci nimam tako utrujene.

Antierefleksna očala rabiš, čeprav meni tut to ne pomaga, ker me ful moti tema. v bistvu ne tema, ampak luči nasprotivozečih avtov.

Jaz imam leče, in em ful moti. Pa tud z očali me moti. Podnevi me ne moti nič. Nisem ravno med počasnimi vozniki, pa tud ne pretiravam s hitrostjo, ampak ponoči si pa po mojem kdo misli, da se vid da je ženska za volanom… Racimo, da se najbolj varno peljem nekje 10km pod omejitvijo (če je 90) ponoči. Sam pol se mi že zdi da oviram promet :/ in me začne motit, če je kdo za mano in me ne prehiti, ker si mislim kako ej on zadaj živčen ko me mora prenašat na cesti. OK itak se pa vozim po temi sam če je nujno, se pravi na faks.

Tut jaz mam tovrstne probleme. Mam leče in se mi ponoči vse blešči, da ne rečem ko pada dež je pa poraz.

PLP

****** Baje na trenutke sploh ne vidi ceste, kljub temu da ima očala za vožnjo.*******
***** ful težko vozim po temi-se mi blešči.******
******Mam leče in se mi ponoči vse blešči, da ne rečem ko pada dež je pa poraz.********
****Jaz imam poleg dioptrije še astigmatizem. In to ponoči povzroči motnje zaradi loma svetlobe.****

Če pa bo nekdo ki dobro vidi podnevi peljal 65 skozi vas ali pa če bo spil dva pira, boste pa vsi vpili kakšen kriminalec je in kako ogroža prometno varnost. Ob zgornje primere se pa nihče ne obregne.

megaboy. napisal:

> Če pa bo nekdo ki dobro vidi podnevi peljal 65 skozi vas ali
> pa če bo spil dva pira, boste pa vsi vpili kakšen kriminalec
> je in kako ogroža prometno varnost. Ob zgornje primere se pa
> nihče ne obregne.

Ravno nasprotno. Pir pomaga. razbistri. Le policaje je težko prepričat v to.

mene ne moti nočna vožnja

tut mene ne moti nočna vožnja … ful sproščujoča je … pa čeprav imam očala ki jo uporabljam samo za branje …

Temu se reče kurja slepota.

Poskusila sem tako z očali kot z lečami, pa me vseeno moti vožnja ponoči oz. v temi. Tako dato raje prepustim možu.

LP

Avtor: megaboy.
Datum: 27-10-04 18:22

****** Baje na trenutke sploh ne vidi ceste, kljub temu da ima očala za vožnjo.*******
***** ful težko vozim po temi-se mi blešči.******
******Mam leče in se mi ponoči vse blešči, da ne rečem ko pada dež je pa poraz.********
****Jaz imam poleg dioptrije še astigmatizem. In to ponoči povzroči motnje zaradi loma svetlobe.****

Če pa bo nekdo ki dobro vidi podnevi peljal 65 skozi vas ali pa če bo spil dva pira, boste pa vsi vpili kakšen kriminalec je in kako ogroža prometno varnost. Ob zgornje primere se pa nihče ne obregne.
—————————————————————————————–
čaki mal megaboy sam to je pa mal drugače, zaradi tega, ker imajo vinjeni ljudje ful slabše reflekse… Moji refleksi so pa pravzaprav odlični. Preverjeno že tisočkrat… Pa še to, spomnim se da včasih sploh nsiem imela problemov z vožnjo ponoči. Že deset let vozim motor, pa sem se vozila in po temi, nalivih, snegu, celo enkrat me je toča ujela… Sedaj je tako, da se ponoči niti slučajno ne usedem na motor, ker mam podoben občutek, kot da bi pila, ker nekako sploh nimam ravnotežja in občutka za hitrost, kdaj je treba zmanjšat… groza 🙂 Ne vem zakaj je sedaj drugače. Dipotrijo imam pa isto… In sem mislila, da bo v avtu boljše, ker je vsaj na 4 kolesa…

Mene najbolj moti dež in tema skupaj. Vse luči se kar spacajo. Očala mam antirefleksna, dioptrija nizka. Poleti jih skoraj nisem nosila, zdaj ko grem v službo je tema, pa dež ali megla, zato obvezno gor, pa mi nekak pomagajo. Luči se ne spacajo, ampak dobijo mal ostrine.

xtrm,
keri avto si potem kupila? in drugače, si zadovoljna al je še prezgodaj za rečt?

Ja, upam, da bo vse v redu 🙂 Glede na to, da je šel z mano prijatelj, ki dela na tehničnih, pa še enega sva poklicala, ki se spozna prav na Ople, ker je delal na Oplocem servisu, sem kupila Opel Corso namreč. Sicer je stara, letnik 89, sam je ful dobro ohranjena pa centralno zaklepanje in električni pomik stekel ma :))) Radio sem tud že dobila , el. antena pa zvočniki so že tudi bili not, pa registriran do marca. Pa to mi je všeč, d je samo moj :)) Pa če bi bil fičo, ko bi mi blo vseen sam da se men ni treba po avtobusih jajcat v LJ pa bit od drugih odvisna. Pa menda tud če se kaj pokvari, se da dost poceni popravit, tud mašina se da nova pocen dobit. Ko sem jo pa zagledala, me pa noben drug avto ni zanimal več 🙂 Zdej pa že res govorim, kot da bi bil porsch ne pa corsa 🙂 ne sam res, zame je to luksuz, met avto, nikol nisem imela avta :=)

Pomaga, da na cesti gledaš “količke” na desni in ne direktno na cesto v nasprotno vozeče avtomobile. Saj avtomobile ravno tako vidiš, samo ne blešči tako.

Količki na desni- problem je ko se vsako juto peljem po zelo prometni, ozki cesti (pa je uvoz na avtocest, pa se vsi gužvajo, tud kamioni- čeprav je za njih mislim da prepovedan), in je na desni strani takoj za cestiščem (brez pločnika) odrezano in potem kak meter navzdol. Zadnje čase ugotavljam, da v dežju vozim tam sam še na približno. Enkrat bom koga butnila, al pa zapeljala dol. Sta mi že stric in mož pametovala, da me blaščanje moti zato, ker gledam avte, pač ženska in še ne preveč izkušena voznica, sam ni res, pazim, da ne gledam nasproti vozeče avte.

Ja men je tud moj rekel naj ne gledam avtov :)) pa da naj količke, sam ko ne morem. Drugače pa sem navajena prometa in vsega, mi ni bil problem niti it v Ljubljano, ap tud parkiranje vse OK, čeprav sem avto vozila tretjič po izpitu, pa še to ga ene tri mesece sploh nisem. Sem se bala kako bo s parkiranjem, ker motor, to js pustim kr tam nek sred briga me :)) Avto se pa že moreš mal rint… mi je kr vroče postalo, kos em mogla na ozk mim cele vrste avtov na obeh straneh zadenjsko… Uuuuh Ljubljanaaaa … :9

Torej se naj zvečer Opel Corse izogibam. Kakšne barve je?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close