Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Vozli v dojkah

Vozli v dojkah

Pozdravljeni.

Imam eno tezavo.?

Stara sem malo cez 30.

Zadnje case opazam nekaksne vozle, na obeh dojkah, ki se stopnjujejo oz . napete jamice,ki se pod kozo premikajo.

Zacne se ze v pazduhi,in se siri na dojki na eni bolj na drugi mogoce malo manj.

Tipam veckrat, sicer na otip me ne boli.

Vseeno pa me je strah ce se dogaja kaj resnega??

Kdo kaksne izkusnje ali nasvet?

Hvala

Najverjetneje običajno tkivo, ampak na tvojem mestu bi se vseeno naročila pri ginekologu.

Posvetuj se z zdravnikom. Spremembe na dojkh niso hec.

Če bo vse ok, boš mirna, če se kaj dogaja, boš pravočasno ukrepala.

Srečno.

Ja,imajo zgoraj prav. Lahko so res,samo “kozlički”. To je tako maščobno tkivo benigno ki se ga izreže. Jaz sem imela eno tako bunkico na roki dolgo časa,pol je zginla. Reče se “kozlički”. Ampak lahko ti pa povem,da moja otroška prijateljica,pač zvedla sem slučajno ker smo 2 ulci narazen,je zbolela za rakom v pazduhi. So ji pa na pregledu za vozniški izpit našli mini bulico v podpazduhi in ni bila benigna. Zdaj je vredu,je premagala je dala čez kemoetrapijo. vseeno,naj te ne grabi panika,ker lahko da ni nič,ampak kakršnekoli bulice je treba vedno vse pregledat. Naroči se pri svojem osebnem zdravniku ali ginekologinji!

Hvala za nasvet.

Sem se ze narocila, dobila sen napotitev v maribor 29.6.

Dolge cakalne vrste so.

Sicer man to ze nekaj casa, ampak v zadnjem casu sem opazila, da se povecuje sploh kar se gice leve dojke v spodnjem predelu se je povecalo. Leva se ni tak.
    Man tudi diagnozo zolcnega kamna, cakam na operacijo, vendat ti dve stvari nimata povezave.
    Me pa je strah sploh zadnji, ker imam ze 2krasna sinova, in nebi rada hudo zbolela.
    Pa to vidijo z magnetno  resonanco ali utrazvokom zakaj tocno gre?
    Ker tak dalec mi niso povedali po telefonu.

Plačaj si mamografijo in ultra zvok. Naredi naj onkolog takoj!!

Jaz imam ogromno vozlov, to ni nič takega.  Problem je v tem, če bi kdaj res bilo kaj narobe, tega ne bi znala zatipat.

Imas ze nekaj casa, zdaj bi pa naenkrat rada pregled takoj!

Saj so te narocili pod hitro, torej konec meseca!

Nisi nujna za pregled, vozlicki so normalna stvar, sploh pri zenskah v rodni dobi in pred menopavzo, fajn pa je, da se stvar pregleda!

Za mamografijo si mlada, a je fajn, da ti jo naredijo in tudi ultrazvok dojk. Ce ti ne naredijo oboje, vprasaj ali pejt samoplacnosko.

Dobro mogoce resan od zacetka nisem tak pozornosti posvecala.

Pa se vcasih mislis saj bo minilo nic ni hujsega. Saj vsak ne gre takoj do zdravnika ce te recimo ne boli.

Zdaj od januara sen zacela tak malo bolj pozornost posvecati, ker tak po obcutku se kopici pa se na obeh pojavla.

Zato sem se obrnila sem po nasvet. Ce katera z podobnimi izkusnjami ali nasveti!!!

Ker vseeno pa te je malo strah ne.

Ker vedno si mislis najprej ehh saj mi nemore nic bite ne. Samo lahko je glih nasprotno.

Hvala za nasvete.

Pocakam do pregleda pa bomo vidli.

Odgovor na objavo uporabnika
Stajerka979, 07.06.2022 ob 15:19

Dobro mogoce resan od zacetka nisem tak pozornosti posvecala.

Pa se vcasih mislis saj bo minilo nic ni hujsega. Saj vsak ne gre takoj do zdravnika ce te recimo ne boli.

Zdaj od januara sen zacela tak malo bolj pozornost posvecati, ker tak po obcutku se kopici pa se na obeh pojavla.

Zato sem se obrnila sem po nasvet. Ce katera z podobnimi izkusnjami ali nasveti!!!

Ker vseeno pa te je malo strah ne.

Ker vedno si mislis najprej ehh saj mi nemore nic bite ne. Samo lahko je glih nasprotno.

Hvala za nasvete.

Pocakam do pregleda pa bomo vidli.

Ce gres na mamografijo in te bodo klicali, da prides se 1x in potem se na uz, ne se ustrasit, to je kar pogosto pri zenskah pred menopauzo, ker se vidi nekaj, a se ne vidi dovolj dobro in to, kar se vidi, so obicajno vozlicki, zleze, nic nevarnega, samo precekirajo se dodatno.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close