vonj tam spodaj �
Krivo je lahko marsikaj. Nepravilna prehrana, premajhen vnos tekočine, nervoza, kakšno glivično vnetje. Vsekakor – ne nosi dnevnih vložkov, ne umivaj se z milom, ne uporabljaj deodorantov za intimno nego. Umivaj se samo z mlačno vodo, mogoče kaneš v vodo malo kisa (to je proti glivicam). Nosi bombažno perilo, ki ga pereš na 95 stopinj. Sicer pa ti bo pravilen odgovor dal ginekolog. Srečno.
To je zaradi mirene. Izcedek je minimalen, a meni je ginekologinja razložila, da kapljica krvi tako dolgo počasi ven prihaja, ko pride na mini vložek ima vonj po postani krvi in to je to. Jaz včasih to zavoham drugi in tretji dan te kao menstruacije, ki traja v bistvu tri dni. Le prvi dan je sveža kri, potem pa dva dni en tak smrdeč izcedek, ki je tako minimalen, da se komaj opazi. Pač pogosto zamenjam mini vložek, se obrišem z vlažilnim robčkom in rešim težavo. Še vedno so prednosti mirene tolikšne, da me to ne moti.
Ok najprej avtorica – ženska za tovrstne težave se obrneš na ginekologa ne pa na tale strelski zid.
Glede na opisano je to lahko bakterijska vaginoza, trihomoniaza, glivična infekcija, ni da ni. Te stvari s Canestenom ne moreš rešiti, Canesten deluje samo proti glivičnem vnetju, kjer ob obilnem belem izcedku z belimi grudicami ni prisoten neprijeten vonj.
V primeru, da je izcedek rumeno-zelene barve je potrebno sistemsko ali lokalno zdravljenje z antibiotiki. Po terapiji se bodo gram pozitivne ali gram negativne (odvisno katere bakterije so prisotne v vaginalni flori) uničile oz. bo popolna eradikacija bakterij, takrat se pa ponavadi pojavi razrast glivic in ŠELE trakrat so prišeč na vrsto Canesten, Gyno-Daktarin ipd.
Forum je zaprt za komentiranje.