Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Vonj oblek

Vonj oblek

Pozdravljeni!
Imam težavo. Par opranih oblek (perilo, majice) se mi je pred časom tako dolgo susilo, da mi je zasmrdelo. Saj veste, tisti vonj po vlaznem, po “fajhtnem”. In zdaj se tega vonja nikakor ne morem znebiti. To perilo sem oprala že dvakrat po tem, pa ima še vedno ta vonj. Kaj svetujete?

Pa še nekaj. Kako sploh sušite jeseni in pozimi. Na radiatorjih ali kako drugace? Koliko uporabljate sušilni stroj? In če ga, a se perilo kaj skrci na taki vrocini?

Hvala in lep vecer,

Janja

Jaz sušim perilo v stanovanju, ki potem tudi prav prijetno diši po mehčalcu. Imam pa pokončno stojalo, ki zasede cca 1m2. Sicer imam tudi sušilc, pa ga uporabljam le za hčerkine stvari.

Veliko večino stvari v sušilcu, seveda pa občutljive stvari sušim s hladnim in ne z vročim zrakom.

O tem je bilo prav pred kratkim že govora. Poskusiš lahko tako, da perilo še enkrat opereš, in sicer:

– 2 žlički (ne več!) varikine razredčiš v plastičnem kozarčku z vodo. Perilo daš v stroj, in ko je nekaj vode že nateklo, zliješ v posodico za prašek razredčeno varikino. Opereš s kratkim programom, potem pa še enkrat opereš z običajnim pralnim sredstvom

– v kozarčku vode raztopiš ščepec hipermangana (kupi se v lekarni) in ravnaš enako kot zgoraj

– v posodico za dozirnje daš gel za pranje, dodaš kakih 10 kapljic grenifita ali olja čajevca (tea tree) in opereš.

Potem pa perilo kar najhitreje posušiš. Če ne gre drugače, ga navesi na radiatorje. Ni lepo, pa perilo je potem trdo, ampak vonja pa nima.

jaz čisto vse perem v sušilcu – poleti in pozimi…mi ni treba potem ničesar likat, pa je finančno ista finta :)))
res pa je da se vse stvari skrčijo, zato kupim večje

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close