Volare Web
Mogoče je res na prvi pogled letalo na Sardinijo ok, vendar je treba potem tam računati na rent-a car, ker si drugače zaprt. Sardinijo je treba odkrivati, vsaj njihove plaže, če ne že kaj drugega.
Govorim iz izkušenj, ker sem tam srečala kar nekaj Slovenk in Slovencev, ki so prišli z letalom in niso računali na stroške najema in jim je bilo žal. Nepripravljeni.
Ja, Delfin, imaš kar prav. Ko berem Lonely Planet, vidim, da je večina zakladov proč od javnega prevoza. Mi sicer nameravamo večino tedna preživeti kar v Cagliariju (imamo 20-mesečnega malčka, ki ga bolj težko vlačimo naokrog), za en dan pa najeti avto in si ogledati prazgodovinska najdišča, pa morda še skočiti na Costo Verde. Kaj je po tvojem mnenju še posebej vredno ogleda?
MI SMO SE ODLOČILI ZA SEVER SARDINIJE, KI SO NAM JO TUDI PRIPOROČALI IN SMO VEDNO POTOVALI S SVOJIM AVTOM, TUDI PO PRIPOROČILU, TUDI Z MAJHNIMI OTROKI.
NA SEVERU JE SVETOVNO ZNANO ELITNO MESTO PORTO CEVO IN ZNANA COSTA SMERALDA. KDOR UŽIVA V OGLEDU PRESTIŽNIH JAHT IN OGLEDU ZNANIH IZ RUMENEGA TISKA BO UŽIVAL.
MI SMO SE POSVETILI ODKRIVANJU NJIHOVIH PLAŽ – JAVNIH, SKRITIH, MALIH, VELIKIH – ČUDOVITOOOO – NABAVITE SI BROŠURO O PLAŽAH. VSAK DAN DRUGA, VSAK PO SVOJE NAJLEPŠA. ČE IMATE ČOLN, JE TO NAJ UŽIVANJE, KI SE TE RES PRIME IN DOLGO DRŽI V SPOMINIH. SPOZNALI SMO TUDI DOMAČINE, KI SO NAM POKAZALI NJIHOVO DOMAČO STRAST DO KUHANJA – MORSKE JEDI IN NAM POVEDALI ŠE ZA KAKŠEN SKRIVNI KOTIČEK.
NA S JE TREBA TUDI POGLEDATI PORTO CONTE IN LEPOTO DIVJEGA MORJA. TO JE ZNANO. ČE JE PREVROČE, SE ZAPELJITE V NOTRANJOST, V HRIBE IN SE OHLADITE. NAS
DOMAČINI SO NAS SICER OPOZARJALI NAD NOTRANJOSTJO (MAFIJA, UGRABITVE, blabla) kar je nam bilo smešno, zgodilo se ni nič in videli nismo nič posebnega, od mafije mislim. Notranjost je zanimiva, vse ceste so asfaltirane, tudi najbolj zakotne, mesteca so zanimiva, vidi pa se, da je njihovo življenje tu bolj tradicionalno (kam sodijo ženske in podoben blabla) in da obožujejo otroke.
Na kratko – štirikrat smo že bili tam (ne zaporedoma in pred €), veseli smo, da nismo še vsega odkrili in se bomo vrnili. Cene preko agencij so visoke, preko italijanskih se da najeti stanovanje, splošno življenje če si kuhaš sam in kupuješ v supermarketih ali na tržnicah, pa je ugodno. Ko smo primerjali s Hrvaško, smo se odločili, da ne gremo več na Hrvaško, vsaj še nekaj let ne. LP
Hvala za podatke, Delfin! Mi bomo sicer na jugu – težko, da se bomo spravili prav na sever, v notranjost pa že. V mislih imam predvsem Nuoro s prazgodovinskimi najdišči. Sicer pa se je najavil tudi prijatelj iz Genove s svojo barčico, ki Sardinijo pozna v nulo, tako da nam lepote gotovo ne bodo ušle! Cene se pa tudi meni zdijo ugodne – za let in teden dni v Bed & Breakfast varianti smo za vse tri plačali 150.000 SIT.
Forum je zaprt za komentiranje.