Najdi forum

Zanima me kako si namestim voip telefonijo na računalnik?
Kje dolpotegnem program, kaj potrebujem od opreme? Nekaj sem brskal a nisem nič pametnega našel, zdaj se mi pa v službo mudi. Upam, da mi boste pomagali, saj ste sami mački in ena miška.

Mlace opisa oziroma kaj potrebuješ piše tukaj: in še software …

Lp, Max

Kaj je boljše (se več uporablja) Skype ali Voipbuster?

Ali lahko komuniciraš PC(Skype) – PC(Voipbuster)?

Kaj je bolje? Najbolje je da probaš in boš videl kako gre. Verjetno je pa Skype bolj razširjen. Mislim da moraš imeti enak program… Več pa kdo, ki uporablja kakšnega.

Lp, Max

Uporabniki Skype lahko med seboj brezplačno uporabljajo chat, voice chat ter video. Telefonski pogovori pa seveda niso brezplačni. Z uporabniki drugih programom povezava ni mogoča.
Voipbuster in ‘sestrski’ programi iste firme (nekateri imajo trenutno Slovenijo na free listi, Voipbuster zaračunava 3 sit/min) pa omogočajo le brezplačni voice chat med uporabniki istih programov – pazi: ne pa tudi med temi različnimi programi, saj tudi vplačani kredit za telefonranje ni prenosljiv med njimi. Ti programi seveda omogočajo tudi brezplačne klice na stacionarne tel. št. (v tujino in nekateri tudi po Sloveniji) po predhodnem plačilu kredita (nekaj manj kot 12 evrov).
Vse, kar potrebuješ je eden od teh programov, ki ga najdeš na netu, kakovosten mikrofon s slušalko (priporočam Trustovega s slušalko z nosilcem za eno uho) ter seveda vplačan kredit.
Slabost Voipbustra in ‘sestrskih’ programov je v tem, da ti kredit poteče po 120 dneh, da firma lahko kadarkoli spremeni tarifo za posamezne države – skratka, nimaš nobenega jamstva, kako dolgo boš po vplačilu kredita lahko brezplačno klical želene številke. Pri Skypu je verjetno drugače, a o tem naj ti kaj več napišejo drugi, ki ga uporabljajo tudi za telefoniranje v tujino ali po Sloveniji. Z njim namreč nimam izkušenj. Voipbuster pa sem uporabljal več mesecev brez težav za brezplačne klice po Sloveniji. Pred dnevi, ko mi je potekel kredit, pa Slovenija itak ni bila več na free listi, čeprav so bili klici še vedno za polovico cenejši kot pri Telekomu.
Če te zanimajo cenejši klici le v Sloveniji je trenutno morda še najbolj ugodna IP telefonija prek T-2. Odjaviš priključek pri Telekomu, tel. št. pa po novem lahko ohraniš. Sedaj so na voljo tudi brezžični tel. aparati. Seveda je vse odvisno tudi od tega, kje živiš, od bližine in zmogljivosti tel. centrale, predvsem pa od tvojih želja in potreb.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close