Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Vodni sesalci – Hyla itd.

Vodni sesalci – Hyla itd.

Mene pa zanima, če ima kdo izkušnje z vodnim sesalcem HYLA? Kako ste zadovoljni? Iščem nek dober vodni sesalec (cena ni tako pomembna ker vemo da za mali dnar je po navadi malo muzike…), ki bi očistil preproge, sedežno, jogije. To mi je najbolj pomembno, sploh ker je partner alergik in astmatik. Prav bi mi prišlo tudi za sedežno ker če se kdaj zapacka, bi bilo priročno vzet sesalec in samo posesat ven madež 🙂

Zanima še me če je ta Hyla takšen da npr. tepih ali pa sedežno dejansko tudi očisti (torej laično povedano spusti čistilo na tepih in ga potem globinsko posesa skupaj z vso svinjarijo) ali samo POSESA? Ker sem opazila da so nekateri sesalci vodni ampak potem pa ugotoviš da v bistvu lahko pač tudi vodo z njim posesaš ne pa tudi očistiš.

Kot minus temu sesalcu sem prebrala da moraš pač po vsaki uporabi čistit in sušit dele, ampak to mi sploh ni problem ker imam trenutno Aquatrio in ga tudi moram po vsaki uporabi lepo spedenat pa mi sploh ni panike.

Ok upam da nisem preveč zakomplicirala, v glavnem kakršnekoli informacije bi mi prav prišle iz prve roke 😉
lp

Hylo imamo že približno 20 let in še vedno dela brezhibno. Vmes smo enkrat zamenjali cev, enkrat dali popraviti vrvico in enkrat zamenjali krtačo za parket. Vsako leto enkrat damo očistiti motor. V stanovanju nimamo preprog, zato ti ne vem povedati, kako se Hyla obnese pri čiščenju madežev, kot globinski sesalec za jogije pa je odlična. Glede na lastne izkušnje nakup zelo priporočam.

Meni je to metanje denarja stran – govorim o vodnem sesalcu.

Kako se pa ti misliš spoprijeti z astmo tvojega moža. Vse posesat z vodnikom in………….nikoli več okna odpreti.

Bodi realna. Redno zrači in ne boš verjela – ne briši prahu. Enkrat na 14 dni ga lepo z mokro krpo odstrani in si zmagala.

Pa če smo pri času. Prej z nekim no name sesalcem ali klasično metlo pometeš in z vlažno cunjo pomiješ.

Vodni sesalec pusti za sabo čisto drug zrak kot navaden, raznorazni filtri gor ali dol.

Saj ne pravi, da ne bo okna odprla no.

Imela enega no name, priporočam tudi jaz hylo.

Tudi naša Hyla non stop zauga, bo že skoraj 20 let. Pa še zmerom dobiš novo posodo ali novo cev. Tudi za 20 let stare Hyle.

Je pa res, da je s temi vodnimi sesalci en mal dela – sestavljati in razstavljati. Imamo za na hitro še enega no-name navadnega. Ta pa se menja na vsakih nekaj let, ker se pokvari. Popravljati se ne izplača. Od te krame so potlej polni zbirni centri.

Včasih so na domačiji imeli eno sekiro več generacij. 20-30 let stare sekire so sekale ko britev. Danes se ti pa ena skrha v nekaj letih.

aja še to…. če maš ta vodni sesalec (velja vsaj za igeo, mapk verjento tud za tvojo hylo), ga pustiš vključenega in naj ti filtrira zrak.. ti bo potrebno manjkrat sesati, pa težav z dihali ne bo več…

namreč ti sesalci tekom sesanaj tud čistijo/filtrirajo zrak.. torej ga vklopiš, puustiš v prostoru in naj čisti zrak

to je tud ena od variant kako očistiti prostor

glede čiščenja (globisnkega) si kupi električno krtačo (ona od igee počisti do globiine 20 cm)…. sam pazi da jogijev, kavčev ne poškoduješ

glede mokrega čiščenja (govori mza igeo, mapak mislim da je dost podobno) dobiš čitila za trde/mehke opvršine in pa neko čistilo v spreju, ki pomaga onima dvema zgoraj omenjenima čistiloma…..

poglej kak merkur, batagel… tiso meli te zadeve

malce za dušo.......https://www.facebook.com/stvari.ajdovscina/

Hvala vsem za pomoč. Ja, okna bom še naprej odpirala 😉 Haha.

Kakorkoli, nikjer nisem prav zasledila, tisti ki imate Hylo, ali ima tud mokro čiščenje (kot npr ta http://www.bolha.com/stroji-orodja/ostali-stroji-orodja/sesalec-karcher-8211-se-4002-383353592.html ?)

Ali samo sesa in filtrira s pomočjo vode? Ker nama je pomembno da ima tudi mokro čiščenje. (ravno zaradi tepihov, pršic, itd)

Aha zdaj sem gledala nek predstavitveni posnetek (sicer v nekem neznanem jeziku) ampak koliko sem videla, se da po moje dokupit ali pa se zraven dobi če vzamem tak komplet, prav nastavek za pranje torej za mokro čiščenje. Če se motim naj me nekdo popravi 🙂

Hyle ne poznam, sem tu pa že zgoraj napisal da poznam (mamo doma) igeo, ki je približno ista stvar kt hyla… igee maš pri batagelu (batagel & Co), pa tud kak muerkur bi jih znal met… glih nekaj takega velja za rezervne kose.

sealec ima v kompletu (vsaj pri nas je blo tako) tudi pribor za mokro čiščenje (cev + podaljška cevi , dva nastavka (ožji in širši)). Čistila se dokupi, dokupiš lahko tud etrična olja, da ti malce osveži zrak (če seveda želiš, ni pa nujno), dokupiš lahko tudi oni nastavek za čiščenje stekel (ima nekakšno spužvo na koncu nastvaka. S tistima dvema nastavkoma se stekla ne čistijo najboljš, oz ni glih najbolj zdravo)

sicer maš dva tipa igeee (mi mamo tastaro, k je kot en bčk) in res prečisti vse od a do ž. Dokupili smo električno globisnko krtačo (takrat nas je stala cca 30 000 sit), set eteričnih olj in set čistil za čiščenje površin…. in glej res zlo temeljito očisti

vpraši če se jo da dobit na kako testiranje (recimo da bijo en teden rabla al kaj podobnega) da vidiš kako in kaj, Sicer pa kot sem ti napisal jo komot pustiš vključeno, pa naj ti zrak čisti/ filttira

saj je v končni fzi tud temu namenjena… če te kaj bojl detaljno zanikma mi piši na zs, pa tam kako rečemo okrog te mašinerije

malce za dušo.......https://www.facebook.com/stvari.ajdovscina/

Pri nas doma imamo Hylo in moram reči, da je to prvi sesalec v katerega smo investirali in se splača.
Nenazadnje ni samo sesalec ampak nekakšen čistilni multipraktik. Priznam, nisem nek ljubitelj čiščenja ampak, po čiščenju stanovanja s Hylo , sem imel občutek, da smo prvič po 10letih imeli stanovanje čisto.
Ta reč me je pritegnila do te meje, da delam za Hyla in opravljam prezentacije.
Če koga zanima, naj me pokliče na 041/351 050. Prezentacije so seveda brezplačne.
Pozdrav, Bojan

za kurac so ne kupi stari ti picka mala

[code][/code]

Se zelo opravičujem nad komentarjem debila123 to so moji prijatelji in se iskreno opravičujem

Zdravo, kupila sesalec hyla. Predstavli so ga kot najboljsi sesalec ki se uporablja tudi v Dubaju. Ha ha. Lucka v sesalcu je takoj crknila, moci ni meu toliko tko da sm smetke pometala gor in dol namesto posesala. Rekli so tudi, da se sam cisti, ni res.. po vsakem sesanju moras vse spucati pa tudi ce si ga uporabil samo 3 minute. Zal ni vreden svojega denarja.

Torej, pri nakupu hyle dobiš dva nastavka – eden je za normalno sesanje, drugi pa ima napeljavo za vodo. Mi prvega nikoli ne uporabjamo, ta drugega pa vsak teden, ko je dan za čiščenje stanovanja.
Deluje pa takole: imaš ročico na katero pritiskaš, če želiš, da ven šprica vodo (prej ji lahko dodaš čistilo). Se pravi, voda na široko šprica na tla, potem pa spustiš ročico in to vodo posesaš nazaj. Če je fejst umazano, lahko to vodo dlje brizgaš in obnem sesaš nazaj.

Moj predlog, pokliči na hylo, pridejo zastonj na predstavitev in se odloči. Meni od začetka niti ni bila preveč všeč, potem se jo pa navadiš in jo ne dam za noben denar.

Pa še to, upoštevaj, da moraš imeti zanjo prostor, ker je kar velika.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close